Στις βιβλιοθήκες του Δήμου Θέρμης  κάθε μήνα έχουμε…θέμα!

Δ.Ε.Π.Π.Α,Θ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ
Ε.Β.Ε/2018

Στις βιβλιοθήκες του Δήμου Θέρμης
κάθε μήνα έχουμε…θέμα!

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πινακοθήκη Θέρμης και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες των Κ.Π. του Δήμου Θέρμης, ως ιδρυτικά μέλη του Δ.Ε.Β της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και σε συνεργασία με τις κατά τόπους σχολικές μονάδες, θα συμμετέχουν ενεργά στο πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκινάει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος με τίτλο:

“Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε θέμα “!

Πρόκειται για ένα καινούργιο πρόγραμμα για τις βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών με υποστηρικτικό υλικό σε κάθε βιβλιοθήκη του ΔΕΒ που δηλώνει συμμετοχή στο πρόγραμμα, έτσι ώστε να μπορεί να οργανώνει τέσσερα εργαστήρια κάθε μήνα για παιδιά ή σχολικές τάξεις, γύρω από ένα κοινό θέμα.
Το θέμα του Ιανουαρίου είναι οι «ερωτήσεις». Ξεκινάμε τον καινούργιο χρόνο με έναν κατάλογο ερωτήσεων προς τον εαυτό μας που αναζητούν απαντήσεις. Μαθαίνουμε τεχνικές για να ρωτάμε έτσι ώστε να παίρνουμε τις πιο ολοκληρωμένες απαντήσεις, διαβάζουμε και απαντάμε ερωτήσεις από λογοτεχνικά βιβλία.

Αφιερώνουμε τον Φεβρουάριο στις μάσκες, το σύμβολο του καρναβαλιού, που όμως το εξερευνούμε ιστορικά και καλλιτεχνικά.
Ο Μάρτιος είναι ο μήνας της ποίησης και στις βιβλιοθήκες αναρωτιόμαστε τι είναι ένα ποίημα, αναγνωρίζουμε τους ποιητές από τις λέξεις τους και αναζητούμε τη σχέση της ποίησης με τις άλλες τέχνες.
Ο Απρίλιος είναι ένας εικαστικός μήνας. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τους πίνακες του Ρενέ Μαγκρίτ που κρύβουν φιλοσοφικές σκέψεις και ιδέες.
Ο Μάιος είναι αφιερωμένος στην Ευρώπη, καθώς στις 9 Μαΐου είναι η Ημέρα της Ευρώπης και το 2018 είναι έτος ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς. Προσεγγίζουμε την ήπειρο που κατοικούμε μέσα από τους μύθους της, την ιστορία της και τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της.

Με το καινούργιο αυτό πρόγραμμα, που υποστηρίζει τα παιδικά τμήματα των βιβλιοθηκών κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών επιχειρούν να αναδείξουν μακροπρόθεσμα τις δυνατότητες των βιβλιοθηκών ως κέντρα παιδείας και εκπαίδευσης, όπου η γνώση είναι ένα διαρκές πεδίο εξερεύνησης και ανακάλυψης.