Ο δήμος στα δικαστήρια για τους πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ

Εκδικάστηκε η αγωγή για την υπογειοποίησή τους

Στο πλευρό των κατοίκων, για θέματα προστασίας της υγείας τους, στέκεται για άλλη μια φορά ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, με αφορμή την ακτινοβολία που εκπέμπουν οι πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ στην περιοχή της Πυλαίας.
Ο δήμος ζητά εδώ και καιρό την υπογειοποίηση των πυλώνων που εκτείνονται σε μήκος περίπου 2,5 χιλιομέτρων και απειλούν με την ακτινοβολία που εκπέμπουν την υγεία τόσο των κατοίκων όσο και των μαθητών σχολικών κτηρίων της περιοχής. Για το σκοπό αυτό κατέθεσε αγωγή κατά του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας – ΑΔΜΗΕ – και της ΔΕΗ, που εκδικάστηκε στις αρχές Νοεμβρίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου ο δήμος – ύστερα από εντολή του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη – εκπροσωπήθηκε δια του προϊσταμένου της νομικής του υπηρεσίας Κώστα Παπαδόπουλου, ζητώντας την υπογειοποίηση ενός μεγάλου τμήματος των πυλώνων υψηλής τάσης που ξεκινούν από την οδό Νίκης και καταλήγουν στην περιοχή των Ελαιώνων, καθώς τα καλώδια περνούν μέσα και πάνω από την κατοικημένη περιοχή.
«Με την υγεία των κατοίκων και των παιδιών μας δεν παίζουμε. Μετά την έννομη προστασία που παρέχουμε στους κατοίκους του δήμου μας για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές, δίνουμε τον καλό αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και υπέρ της υγείας των δημοτών μας, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η υπογειοποίηση των πυλώνων της ΔΕΗ υψηλής τάσης», τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.