Σπέτσες: Σωτήρια επέμβαση του Λιμενάρχη και των Λιμενικών

Ο Λιμενάρχης Αντιπλοίαρχος ΛΣ Παναγιώτης Μαριδακης, με τον αδελφό του, Κυριάκο Μαριδάκη, Οικουμενικό Έλληνα και παγκόσμιο πρέσβη Ελληνισμού τ. Βασιλικό Διευθυντή της Βασιλικής οικογένειας και του Ντουμπάι, όπου παρευρέθηκε στο όμορφο νησί για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα. Φώτογραφια από το Πρώτο θέμα 

Διέσωσαν ανθρώπινες ζωές, απέτρεψαν θαλάσσια περιβαλλοντική καταστροφή και δυσφήμιση της χώρας μας εν μέσω τουριστικής περιόδου στις κοσμοπολίτικες Σπέτσες.

Πριν από λίγες ημέρες στις κοσμοπολίτικες Σπέτσες έκανε το γύρω του κόσμου, η είδηση της πρόσκρουσης μιας πολυτελής θαλαμηγούς την Μ. Παρασκευή, παρουσία χιλιάδων Ελλήνων και ξένων επισκεπτών όπως και υψηλών προσκεκλημένων στο κεντρικό λιμάνι του νησιού. 

Από το πρώτο λεπτό του πρωτοφανούς περιστατικού, ανέλαβε την δύσκολη αυτή επιχείρηση, ο κεντρικός Λιμενάρχης Αντιπλοίαρχος ΛΣ Παναγιώτης Μαριδακης, όπου σε συνεργασία με τα αξία στελέχη του Λιμεναρχείου, κάτω από υπεράνθρωπες και αντίξοες καιρικές συνθήκες, έδωσε άμεσες οδηγίες για την άμεση και ασφαλή απομάκρυνση όλων των επιβατών, την αποφυγή της θαλάσσιας ρύπανσης κατορθώνοντας μέσα στο διάστημα των τριων ημερών αργίας, να προστατέψουν ανθρώπινες ζωές, την εκκένωση τεσσάρων τόνων καυσίμων, λίγες ώρες μετά την πρόσκρουση, την άψογη διεκπεραίωση, συντονισμό, ανέλκυση και απομάκρυνση της θαλαμηγού την Μ. Κυριακή, λαμβάνοντας συγχαρητήρια από την τοπική αυτοδιοίκηση, τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού, της Ναυτιλίας και από όλους εμάς, τιμώντας το Λιμενικό σώμα  και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 

Οφείλουμε λοιπόν να συγχαρούμε τόσο στον Άξιο Λιμενάρχη Αντιπλοιαρχο ΛΣ Παναγιώτη Μαριδάκη όσο και στους άξιους άνδρες και γυναίκες του Λιμεναρχείου, που με αυταπάρνηση, υποδείγματικη επιχειρησιακή οργάνωση, υψηλό επίπεδο ικανοτήτων και επαγγελματισμού, κατόρθωσαν να διασώσουν το πανέμορφο νησί από την περιβαλλοντική καταστροφή, οπου όλοι μας γνωρίζουμε ότι θα είχε άμεσες καταστροφικές συνέπειες στον Ελληνικό τουρισμό, την τοπική οικονομία αλλά και στην ίδια εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό.