Σημαντική διάκριση για το έργο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού βράβευσε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και συγκεκριμένα την κυρία Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου και τον κύριο Δημήτρη Εφραίμογλου για την προσφορά τους στον πολιτισμό όλα αυτά τα χρόνια.

Ως άξιοι συνεχιστές του οράματος του Λάζαρου Εφραίμογλου, ιδρυτή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, η Σοφία και ο Δημήτρης Εφραίμογλου «εκπροσωπούν την Ελλάδα που θέλουμε: την Ελλάδα της προσήλωσης στην καινοτομία, την Ελλάδα που αντιστέκεται στην οπισθοδρόμηση και κάνει βήματα προόδου. Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στην οδό Πειραιώς 254 αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού. Σας ευχαριστούμε πολύ που συνεχίζετε με προσήλωση τη σημαντική σας αποστολή στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Σας ευχόμαστε ολόψυχα συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ψυχικού-Φιλοθέης Παντελής Ξυριδάκης απονέμοντας στο ζεύγος Εφραίμογλου τιμητική πλακέτα για το έργο του Ιδρύματος.
O κος Δημήτρης Εφραίμογλου με τις πολύτιμες και εξειδικευμένες γνώσεις του στην Πληροφορική και τις Νέες Τεχνολογίες είναι ο ιθύνων νους πίσω από την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών σε όλες τα έργα του Ιδρύματος, με κορωνίδα τις παραγωγές Εικονικής Πραγματικότητας. Η κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, έχοντας σημαντική επιχειρηματική πορεία και πολλούς θεσμικούς ρόλους, έχει αναδείξει το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με τις καινοτόμες και ρηξικέλευθες παραγωγές του, σε νούμερο ένα πολιτιστικό προορισμό.
Η Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου δήλωσε κατά την τελετή βράβευσης: «Ευχαριστούμε τον Δήμο Ψυχικού-Φιλοθέης για αυτή τη διάκριση. Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού μέσα από τις διαδραστικές εκθέσεις, τις παραγωγές Εικονικής Πραγματικότητας στη ΘΟΛΟ, τις θεατρικές παραγωγές αξιώσεων ιστορικού ενδιαφέροντος, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, το ερευνητικό του έργο, τις ψηφιακές εγκυκλοπαίδειες, τη δημιουργία των ψηφιακών μουσείων για δήμους και περιφέρειες της χώρας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες προβολής του ελληνικού πολιτισμού, της ελληνικής ιστορίας και της εκπαίδευσης μέχρι και σήμερα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που η κορυφαία Ελληνίδα ιστορικός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έχει χαρακτηρίσει την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια του ΙΜΕ ως «μικρό πανεπιστήμιο». Και συνεχίζουμε με προσήλωση την αποστολή μας στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό».

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τ. 212 254 0300
www.theatron254.gr
Follow us on Facebook and Instagram: