Η Κατερίνα Γρηγοράκου συμμετέχει στα “Art Awards” της Dreamteam

Η Dreamteam με γνώμονα, ότι οι καλλιτέχνες αξίζουν τα δικά τους μοναδικά βραβεία, για πρώτη φορά θεσπίζει έναν εικαστικό διαγωνισμό πανελλαδικής εμβέλειας, τα Art Awards, με στόχο την ανάδειξη και την καταξίωση των καλλιτεχνών ανά κατηγορία. (ζωγραφικη- φωτογραφία-γλυπτική-mixed media), στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, αιγίδα Ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων και International Action Art στις 6-7-8 Φεβρουαρίου 2023!

Ως καλλιτέχνης, τι είναι αυτό που επιθυμείτε να δείξετε ή να μεταφέρετε στο κοινό με τα έργα σας; Πιστεύω ότι το χρώμα το φως και το συναίσθημα με όσο το δυνατόν πιο ελεύθερη ματιά μπορεί να δώσει στο κοινό μία ταύτιση με τη δική μου εικόνα και σκέψη.

Πιστεύετε πως η τέχνη είναι ικανό μέσο ή εργαλείο ώστε η κοινωνία, το σύνολο των ανθρώπων, να προοδεύσει και να εξελιχθεί; Και εάν ναι, με ποιό τρόπο; Ναι πιστεύω ότι η ανέλιξη μιας κοινωνίας είναι συνυφασμένη με την Τέχνη αφού ο καλλιτέχνης βλέποντας την σημερινή κοινωνία ανεβάζει τον πήχη στην πρόοδο και την εξέλιξη με άλλα μάτια!!!Η αλληλεπίδραση με την κοινωνία της τέχνης, βοηθά το σύνολο των ανθρώπων να κατανοήσουν καλύτερα το σήμερα για το αύριο!

Τον Φεβρουάριο 2023 λαμβάνετε μέρος στα Πανελλήνια Βραβεία Τέχνης “ART AWARDS” της Dreamteam, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, ανάμεσα σε δεκάδες καλλιτέχνες. Τι είναι αυτό που πιστεύετε πως θα κάνει τον κάθε καλλιτέχνη να προσεγγίσει το βραβείο; Νομίζω ότι είναι πολλά πράγματα μαζί που θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν. Παραδείγματος χάριν το έργο που επιλέγει ο καλλιτέχνης η διάθεση του κοινού, η άποψη των κριτών το χρώμα ο χώρος, το φως… Επίσης επειδή οι καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος είναι σε υψηλό επίπεδο κατάρτισης, θεωρώ, ότι όλοι, ανεξαρτήτως βράβευσης, θα είναι μεγάλη τιμή, μία τόσο ιδιαίτερη συμμετοχή.

Ποιο θεωρείτε πως είναι το χάρισμα ή το πλεονέκτημα του εκάστοτε καλλιτέχνη που τον κάνει να ξεχωρίζει και να καταφέρνει να πουλάει τα έργα του; Θεωρώ ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση σε αυτό γιατί ο κάθε καλλιτέχνης έχει τον τρόπο του, την παλέτα του το στυλ του οπότε για το κάθε έργο υπάρχει ο λάτρης του που θέλει να το απόκτησει αρκεί να τύχει της κατάλληλης στιγμής που θα εκτεθεί το έργο του.

Τί είναι η Τέχνη για εσάς; Τέχνη για εμένα είναι να μπορώ να εκφράσω με το χρώμα και το σχέδιο τα συναισθήματά μου εκείνη ακριβώς τη στιγμή της δημιουργίας χωρίς υπεραναλυσεις και χωρίς σκέψεις αν αρέσει ή όχι, είμαι εγώ και ο κόσμος μου εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή, με αυτά τα χρώματα αυτή τη διάθεση και αυτή την δομή. Είναι η αυτοδιάθεση της στιγμής γι’ αυτό προσπαθώ να τελειώσω ένα έργο χωρίς πολλές διακοπές για να έχω τα ίδια συναισθήματα με αυτά που το ξεκίνησα.

Πληροφορίες για τα Art Awards στα τηλέφωνα: 6985015875 – 6989283000

Καλλιτεχνικά, ποιος είναι ο στόχος σας; Η συνεχής εξέλιξη και ανανέωση, στον τρόπο δουλειάς μου, αλλά φυσικά και η πώληση των έργων γιατί έτσι αντισταθμίζεται η αναγνώριση το όνομα, η αποδοχή του κοινού ότι κάτι προσθέτεις στην αξία σου αλλά και στο χώρο που μπαίνει και στέκεται ένα έργο σου.

Facebook & Instagram: dreamteam.org.gr www.dreamteam.org.gr
Χορηγός Επικοινωνίας
http://polismagazino.gr