Γεσθημανή Καραβίδα: “Η τέχνη στην Ελλάδα από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν και είναι αποδεκτή μέχρι σήμερα”

“Επιρροή έχω από την ίδια τη ζωή και θεωρώ ότι κάθε καλλιτέχνης είναι ξεχωριστός με τη δική του πινελιά”

Πως και πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε συστηματικά με τη ζωγραφική; Δεν θα πω ότι ζωγράφιζα από μικρή γιατί δεν υφίσταται. Ενω ένοιωθα το ένστικτό μου ότι με καθοδηγούσε προς την κατεύθυνση της τέχνης της ζωγραφικής όμως ξεκίνησα να ασχολούμαι συστηματικά μόλις πρίν μία δεκαετία περίπου.

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Θεωρούμαι αυτοδίδακτη με ελάχιστα μαθήματα ζωγραφικής και αγιογραφίας. Ανήκω στο φωτορεαλιστικό ρεύμα το οποίο με αντιπροσωπεύει.

Από που αντλείτε την έμπνευσή σας; Είμαι λάτρης της φύσης και ό,τι με περιβάλλει γύρω μου.

Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας; Επιρροή έχω από την ίδια την ζωή και θεωρώ ότι κάθε καλλιτέχνης είναι ξεχωριστός με τη δική του πινελιά. Γενικά θαυμάζω πολλούς ξένους καί Έλληνες ζωγράφους… αγαπημένος ο Καραβάτζιο καί Ρέμπραντ.

Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Κάθε φορά που ξεκινάω ένα έργο θεωρώ αυτόματα ότι θέτω τον εαυτό μου σε μία νέα πρόκληση ώστε νά προσπαθώ να πετύχω το καλύτερο αποτέλεσμα.

Πόσο αποδεκτή είναι η Τέχνη στην Ελλάδα σήμερα και τι ρόλο καλείται να παίξει στο δημόσιο χώρο; Η τέχνη στην Ελλάδα από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν και είναι αποδεκτή μέχρι σήμερα. Εξ άλλου θεωρείται η ίαση τής ψυχής και του πνεύματος. Γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να εκτίθεται και στο δημόσιο χώρο.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Επιδιώκω συνεχώς να δημιουργώ ώστε να εξελίσσομαι περισσότερο καί να εκθέτω τη δουλειά μου στο κοινό.