Πρόληψη και καθαρισμός για υγιή και γερά δόντια

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ – ATHENS NORTH CLINIC

Η βάση για ένα υγιές χαμόγελο είναι η πρόληψη. Η πρόληψη αποτρέπει χρονοβόρες, επίπονες και υψηλού κόστους οδοντιατρικές θεραπείες. Στο Οδοντιατρικό Αθηνών δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη καθώς είναι το σημαντικότερο βήμα για την φροντίδα της οδοντοστοιχίας μας είτε πρόκειται για ενήλικες είτε για παιδιά.

Για τους μικρούς μας φίλους είναι απαραίτητη η εκμάθηση της ορθής στοματικής υγιεινής και των διαδικασιών της όπως: η σωστή χρήση οδοντόβουρτσας, οδοντικό νήμα, μεσοδόντια βουρτσάκια κ.α. Επίσης, στο πλαίσιο της πρόληψης προτείνουμε να πραγματοποιούνται, όπου είναι απαραίτητο για το παιδί, θεραπείες όπως καθαρισμός των δοντιών, φθορίωση και προληπτικές εμφράξεις, η πρωτοποριακή μέθοδος sealants.

Όσον αφορά τους ενήλικες, θα πρέπει να προσέρχονται στον οδοντίατρο για τακτικούς επανελέγχους, που αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα προληπτικής φροντίδας της υγείας και συμβάλουν στην έγκαιρη διάγνωση πιθανών προβλημάτων, και για καθαρισμό των δοντιών για διατήρηση του στόματος σε συνθήκες υγείας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο καθαρισμός των δοντιών είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προληπτικής διαδικασίας. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία που δεν συνοδεύεται από πόνο ή κάποια ενόχληση. Αφορά στην απομάκρυνση με ειδικά εργαλεία της οδοντικής πέτρας ώστε να προληφθούν ή να διαγνωστούν προβλήματα τερηδόνας, πλάκας και ουλίτιδας.

Ο έλεγχος γίνεται με τη χρήση ενός μικρού στρογγυλού καθρέφτη, δίνοντας εικόνα στον οδοντίατρο, ώστε να μπορεί να εντοπίσει τυχόν σημεία βλαβών. Ξεκινά με κλινική εξέταση της γενικής στοματικής υγείας του ασθενούς και στη συνέχεια, ακολουθεί ο καθαρισμός με υπερήχους γιατην απομάκρυνση της πέτρας και των χρωστικών ουσιών.

Το αποτέλεσμα του οδοντιατρικού καθαρισμού δοντιών προσφέρει μια πολύ ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας, καθαριότητας, λείας υφής των δοντιών και πιο λευκού χαμόγελου.
Δυστυχώς, λόγω της απαιτητικής καθημερινότητας αμελούμε την φροντίδα του χαμόγελού μας γι’ αυτό στο Οδοντιατρικό Αθηνών βρισκόμαστε κοντά σας, για να σας υπενθυμίσουμε με όποιον τρόπο επιθυμείτε εσείς (sms, email, τηλέφωνο) το επόμενο ραντεβού σας για επανέλεγχο και εφαρμογή προληπτικών θεραπειών, σε χρονικό διάστημα που κρίνει ο θεράπων οδοντίατρος πάντα σε συνεννόηση μαζί σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 210 6813330 & 350 ή επισκεφτείτε μας, Θεοτοκοπούλου 4, Μαρούσι, 15125, προσφέρεται δωρεάν χώρος στάθμευσης για τους επισκέπτες.

Διαβάστε αναλυτικά για την κλινική μας στο http://www.odontiatrikoathinon.gr