Αγγελική Σίσκου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμμάτισε ο Σύλλογός μας για την επέτειο των διακοσίων χρόνων από το κοσμοϊστορικό γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, είναι και η Έκθεση Ζωγραφικής στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, που θα τελεστεί υπό την Αιγίδα του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης και η θεματογραφία της θα είναι σχετική με την επανάσταση του 1821.
Στην Έκθεση συμμετέχουν περισσότερα από 70 μέλη και τα εγκαίνιά της θα γίνουν την Τετάρτη 19-05-2021 και 7 μ.μ. αν η πανδημία μάς το επιτρέψει. Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει μια απλή έναρξη και η γιορτή των εγκαινίων θα γίνει σε ημερομηνία που θα γίνει γνωστή από το Δ.Σ. εν ευθέτω χρόνο.

Χορηγός επικοινωνίας το πολιτιστικό site http://www.polismagazino.gr


Σας παρουσιάζουμε τη ζωγράφο Αγγελική Σίσκου.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Πευκωτό Αριδαίας του νομού Πέλλας και είμαι κάτοικος Θεσσαλονίκης. Ο θαυμασμός μου για τα έργα των μεγάλων ζωγράφων της Αναγέννησης όλων των ρευμάτων απο πολύ μικρή στάθηκε αφορμή να κάνω σπουδές πάνω σε αυτά και σε άλλες τεχνοτροπίες με την εξαίρετη ζωγράφο Κορναράκη Κυριακή επι σειρά ετών.

Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια ακουαρέλας, συντήρηση έργων τέχνης, ξυλογλυπτική, μοντέρνες τεχνοτροπίες.

Η ζωγραφική για εμένα είναι ένας τρόπος έκφρασης. Μου δημιουργεί ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και ενεργειακή ενδυνάμωση παρασύροντάς με σε ένα ατέλειωτο ταξίδι στον κόσμο των χρωμάτων και μου δημιουργεί μια μυστική εσωτερική επικοινωνία με κάθε κομμάτι του έργου μου. Τα θέματα και τα χρώματα των έργων μου ποικίλουν ανάλογα με τα συναισθήματα που βιώνω κάθε φορά.

Είμαι μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης απο το 2005. Πολλές και οι συμμετοχές μου σε ομαδικές και θεματικές εκθέσεις του Συλλόγου, όπως στην καθιερωμένη κάθε χρόνο στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, στο Βαφοπούλειο, στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στη Μονή Λαζαριστών, στη Δ.Ε.Θ., στο HYATT REGENCY κ.τ.λ.

Ακόμη και σαν προσκεκλημένη ζωγράφος απο τον Δήμαρχο Δερύνειας στην Κύπρο καθώς και σε πολλές εκθέσεις στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.
Έργα μου κοσμούν το Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και πολλές ιδιωτικές συλλογές.
Μόνιμη έκθεση στεγάζεται στον επαγγελματικό μου χώρο.


Σύντομο Ιστορικό του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος.

Ο “Σύλλογος Επαγγελματιών Ζωγράφων” έως το 2008 και “Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας” στη συνέχεια, είναι καρπός μιας ομάδας ιμπρεσσιονιστών που ξεκινάει από το 1978-1979 για να πάρει συλλογική οντότητα το 1984-1985 συσπειρώνοντας μια μεγάλη μερίδα γνωστών ζωγράφων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.
Με ορμητήριο το χώρο του, στην Αλεξάνδρου Σβώλου 40, πραγματοποίησε ένα πλήθος εκδηλώσεων εικαστικού, πολιτιστικού, κοινωνικού περιεχομένου, δικαιώνοντας εν πολλοίς τους λόγους της ίδρυσής του, οι οποίοι λόγοι είναι και θα είναι κυρίως η συμβολή στην πολιτιστική ανέλιξη της πόλης, αλλά και να προσφέρει στη Ζωγραφική τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες του.
Οι αντιξοότητες αντί να τον πτοήσουν, τον χαλύβδωσαν. Αδιάψευστο τεκμήριο αποτελεί το γεγονός ότι από το 2005 θα αποκτήσει στην οδό Εδμόνδου Ροστάν 6 ιδιόκτητο χώρο, αναβαθμίζοντας όνειρα, προσδοκίες και διάθεση για περισσότερη ανιδιοτελή προσφορά στον πολιτισμό, τον άνθρωπο και στη ζωή.
Από ένα πλήθος σημαντικών εκδηλώσεων αξίζει ίσως να αναφέρουμε εδώ δειγματοληπτικά δύο από κάθε δεκαετία.
1984-1990: κορυφαίες εκδηλώσεις είναι το πρωτόκολλο συνεργασίας με τους εικαστικούς της Φιλιππούπολης και οι εκατέρωθεν εκθέσεις.
Ιούνιος ’87 οι Βούλγαροι στη Θεσσαλονίκη, Ιούνιος ’88 ο Σύλλογος μας στη Φιλιππούπολη.
1990-2000: 1) ήταν η έκθεση του Συλλόγου μας στην Κύπρο (Ιούνιος ’88), 2) ήταν ο επιτυχημένος τηλεμαραθώνιος για την οικονομική ενίσχυση των Ιμβρίων αδελφών μας (Νοέμβρης 1999)
2000-2010: 1) ήταν η συμμετοχή μας στα Δημήτρια και η έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη (Δεκέμβρης-Ιανουάριος 2002-2003), 2) ήταν η προσφορά (63) έργων στο ΑΧΕΠΑ (Νοέμβριος 2007).
2010-2017: 1) ήταν το εικαστικό 10ήμερο για τα 25 χρόνια ζωής του Συλλόγου μας στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς το 2010, 2) ήταν η έκθεση για τα επαγγέλματα σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (2014).
Και η ζωή συνεχίζεται πάντα με όνειρα, προσδοκία, φιλοδοξία για περισσότερη ανιδιοτελή προσφορά στην Τέχνη, τον Πολιτισμό και τη Ζωή.