JULIAN’S LULLABY: “Η αδράνεια δεν μας αρέσει, όσο είσαι δυνατός, ενεργός και δημιουργείς είναι μια χαρά”

Καλώς ήρθατε το Polismagazino. Λίγα λόγια να σας γνωρίσουμε. Ευχαριστούμε για την πρόσκληση!

Είμαστε οι Julian’s Lullaby: Anna Lullaby (φωνητικά), George Saddler (φωνητικά/ μπάσο/ στίχοι) και Elias Negrin (κιθάρες/ σύνθεση). Τα υπόλοιπα μέλη (σολο κιθάρες, βιολί, τύμπανα) είναι session μουσικοί.

Πότε ξεκινήσατε σαν σχήμα; Τυπικά το 2006 όπου γεννήθηκε η ιδέα και τα πρώτα τραγούδια, το 2008 κυκλοφορήσαμε την πρώτη δουλειά μας, το “I can hear you thinking” demo CD.

Ποια είναι η πρώτη σας μουσική ανάμνηση; Να μιλήσω για μένα (Ηλίας) μιας και δεν γνωρίζω για τους υπόλοιπους,, στο Λύκειο άρχισα να ασχολούμαι πιο σοβαρά με την μουσική, τόσο “οπαδικά” ας το πούμε αλλά και σε σχέση με παρέες-μουσικά σχήματα. Τότε αγόρασα τα πρώτα μου βινύλια, ξόδευα μεγάλο μέρος από το “χαρτζιλίκι” μου ώστε να πάρω κάποια κυκλοφορία. Βόλτες σε γνωστά ή άγνωστα δισκάδικα, παζάρια, μεταχειρισμένα, τότε ήταν “κατόρθωμα” να βρεις κάποια κυκλοφορία, μαζευόμασταν φίλοι σε σπίτια για “ακρόαση” κτλ. Από το δημοτικό όμως είχα αγάπη για την μουσική, ξεκίνησα μαθήματα κιθάρας με δική μου προτροπή και “κόλλησα” στο λύκειο όταν ένας συμμαθητής που ήδη έπαιζε ηλεκτρική με κάλεσε σπίτι του να ακούσω. Αυτό ήταν, ένας νέος κόσμος άνοιξε!

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Όπως είπα και πιο πάνω, προσωπικά άρχισε από τα χρόνια του Λυκείου, ξεκινήσαμε με κάποιους φίλους που είχαν κάποια ιδέα από μουσική και σιγά-σιγά προσπαθήσαμε να φτιάξουμε τη δική μας. Έτυχε να συναναστραφώ με σημαντικά σχήματα της τότε underground σκηνής, κάποιοι συνεχίζουν μέχρι και σήμερα και μάλιστα με αρκετή επιτυχία (πχ Disharmony, Acid Death, Innerwish), και είναι πολύ ωραίο. Στα του σχήματος τώρα, όλοι μας προερχόμαστε από διαφορετικά μονοπάτια, κοινοί γνωστοί, φίλοι παλιοί ή συνεργάτες. Ο Γιώργος (φωνή) τραγουδούσε στους Erupted και Human Genome, η Άννα τραγουδούσε σε κάποιο συγκρότημα παλιότερα με τον Σταύρο (πρώην μέλος, σολο κιθάρες) ο οποίος μας την σύστησε.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Η αδράνεια δεν μας αρέσει, όσο είσαι δυνατός, ενεργός και δημιουργείς είναι μια χαρά. Δοκιμάζεις, κάποια πράγματα θα πετύχουν, κάποια όχι, μαθαίνεις και συνεχίζεις. Γενικά είμαστε δραστήριοι σαν άτομα και δεν εννοούμε μόνο την μουσική.

Πείτε μας λίγα λόγια για την τελευταία κυκλοφορία σας. Το άλμπουμ τιτλοφορείται “Prisoner of Emotions”, κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2017 από την MUSICA (Russia) έχει 10 τραγούδια συνολικά, μας πήρε 6 χρόνια να το ολοκληρώσουμε, λόγω αποχωρήσεων, μετανάστευσης και άλλων συγκυριών. Το lyric video “Hell’s Door” είναι το μεγαλύτερο (μέχρι στιγμής) τραγούδι μας και πραγματεύεται ένα ηφαίστειο στο Τουρκμενιστάν το οποίο καίει εδώ και πολλά χρόνια. Τους στίχους έγραψε η Άννα Σπανογιώργου αφού της έστειλα το σχετικό άρθρο και της ζήτησα να γράψει λίγο διαφορετικά σε σχέση με την τυπική μορφή, κουπλέ-ρεφρέν κτλ. Όταν ολοκληρώθηκε η μουσική οι στίχοι έδεσαν τόσο καλά λες και την είχε ήδη ακούσει! Επίσης το Angels East, το ομώνυμο και το Domino είναι δικοί της στίχοι. Το Death Angel είναι εμπνευσμένο από ένα Γερμανικό θεατρικό (Todesengel) όπου η πρωταγωνίστρια φονεύεται αλλά της δίνεται η ευκαιρία να “επιστρέψει” στον κόσμο των ζωντανών ώστε να βοηθήσει να βρεθεί ο εγκληματίας. Τα Hanging Crown και Eyes of Gray υπήρχαν και στο πρώτο μας demo CD αλλά ξαναδουλεύτηκαν τόσο ενορχηστρωτικά με περισσότερα βιολιστικά μέρη όσο και στις φωνητικές μελωδίες. Το Single Thought είναι εμπνευσμένο από βιώματα και δύσκολες καταστάσεις. Μας αρέσει η “σκοτεινή” ποίηση, ο ρομαντισμός, το επικό και παρόμοια θέματα.

Ποιος επιμελείται στίχους και μουσική; Ο Ηλίας γράφει κυρίως την μουσική και κάποιους λίγους στίχους, ο Γιώργος γράφει στίχους και έχουμε και την Άννα (Σπανογιώργου) η οποία μας γράφει στίχους από την πρώτη full-length κυκλοφορία μας. Ασχολείται και με την συγγραφή, ψάξτε τα δύο πρώτα βιβλία της “Αεναη Μαχη” “Πτώση” και “Άνοδος”.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Δουλεύουμε ήδη τα τραγούδια του επόμενου άλμπουμ και προσπαθούμε να κλείσουμε κάποιες εμφανίσεις ακόμη πέραν του Ladies of Metal στις 7 Μαρτίου.