4η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair 21-24 /11/ 2019

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 2018 και την ψήφο εμπιστοσύνης περισσότερων από 12.000 επισκεπτών από 22 χώρες, η Art Thessaloniki Fair έχει καθιερωθεί ως το σημαντικότερο εικαστικό γεγονός στο Νότιο-Ανατολικό άκρο της Ευρώπης. Οργανώνεται από τον καλλιτεχνικό διευθυντή και ιδρυτή της Παντελή Τσάτση σε συνεργασία με την ΔΕΘ – HELEXPO. Η 4η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από 21-24 Νοεμβρίου 2019 και θα φιλοξενηθεί στα περίπτερα 10, 9 και 8 στη HELEXPO στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα θα εμπλουτίσει την 4η Art Thessaloniki Fair για το 2019. Εκτός από τις αίθουσες τέχνης που θα συμμετέχουν και τον καθιερωμένο θεσμό του τιμώμενου καλλιτέχνη, οι παράλληλες δράσεις περιλαμβάνουν εκθέσεις σημαντικών συλλογών συλλεκτών, projects, ομιλίες και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Tιμώμενος καλλιτέχνης της 4ης Art Thessaloniki Fair είναι ο Νίκος Μπάικας.

Ambassador και τιμώμενος εικαστικός καλλιτέχνης για την 4η Art – Thessaloniki Fair είναι ο Billy Zane.
Ο Billy Zane, ηθοποιός και ζωγράφος, γεννήθηκε το 1966 στο Σικάγο από Έλληνες προγόνους. Σπούδασε στο Harand Camp of the Theater Arts στο Elkhart Lake, Wisconsin. Σε πολύ μικρή ηλικία ανακάλυψε την αγάπη του, όχι μόνο για την υποκριτική, αλλά και για τη ζωγραφική, παρουσιάζοντας δουλειά του σε γκαλερί στο L.Α. Έχει παίξει σε διάσημες ταινίες όπως στο Back to the future (1985) και τον Τιτανικό (1997). Έχει δική του εταιρεία παραγωγής ταινιών και θα είναι παραγωγός στην ταινία “Waltzing With Brando” στην οποία και θα πρωταγωνιστήσει.

Για 1η φορά η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΠΕΕΒΕ) με την Art Thessaloniki Fair καθιερώνουν το βραβείο “MATAROA”, με στόχο την καλλιτεχνική προώθηση νέων δημιουργών, ηλικίας μέχρι 33 ετών. Θα επιλεγούν 10 καλλιτέχνες, μέσω επιτροπής, που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους ατομικά και θα δοθεί 1ο βραβείο 1500 ευρώ και 2 διακρίσεις από 700 ευρώ.
Για 2η φορά το πρωί της Παρασκευής 22/11/2019 η έκθεση θα καλωσορίσει και θα ενημερώσει για τον πολιτισμό και την τέχνη τους μαθητές της 2βάθμιας εκπαίδευσης.

Η 4η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair (21-24/11/2019) στοχεύει σε:
• Περισσότερους από 15.000 επισκέπτες φιλότεχνους.
• Συμμετοχή περισσοτέρων από 35 Γκαλερί.
• Πραγματοποίηση 30 Παράλληλων Projects.
• Προβολή Εκθέσεων σημαντικών συλλογών.

Η διοργάνωση διαθέτει VIP Lounge, Press Office, Art Shop, Χώρους Εστίασης, Αίθουσα Διαλέξεων και Προβολών, Δωρεάν Παρκινγκ, Free Wifi και 24ωρη φύλαξη.

Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων και εκθέσεων θα ανακοινώνεται σταδιακά.

Επισκεφτείτε το site

www.art-thessaloniki.gr

για να δείτε βίντεο και στιγμιότυπα από την Έκθεση και για να ενημερώνεστε για τα κάθε νέο του προγράμματος.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Παντελής Τσάτσης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής
Τ: +30 6946 907 708
E-mail: [email protected]