Τρεις λόγοι για να πάμε στην Άνδρο

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Η Άνδρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και είναι γεμάτη πανέμορφες παραλίες, καταπράσινα τοπία και γραφικά χωριά. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα και από άλλα Κυκλαδονήσια, και γι’ αυτό είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές ή ακόμα και για ένα τριήμερο.

Φέτος τρεις είναι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να πάμε στην Άνδρο.

ΠΡΩΤΟΣ ΛΟΓΟΣ: Η ίδια η Άνδρος και οι παραλίες της.

Η Άνδρος είναι από τα ωραιότερα Ελληνικά νησιά. Όπου και να κοιτάξεις βλέπεις κάτι ωραίο. Η αισθητική κυριαρχεί. Αρχοντονήσι, πλούσιο, με εξαιρετικά κτίρια και παράδοση στον πολιτισμό. Άσε τις παραλίες. Θα βρεις πάνω από 30 παραλίες για όλα τα γούστα! Με άμμο, με βράχια ή με βότσαλα και με χαρακτηριστικό τους πάντα τα πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά. Στο νησί υπάρχουν τόσο οργανωμένες όσο και πιο απομονωμένες παραλίες, ενώ σε μερικές μπορείς να δοκιμάσεις και θαλάσσια σπορ.

Η Άνδρος κατοικείται συνεχώς από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Η έντονη δραστηριότητα των κατοίκων έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της στο νησί, το οποίο είναι γεμάτο αξιοθέατα και μουσεία που αξίζει να επισκεφτείς. Μπορείς, επίσης, να ανακαλύψεις τη σπάνια φυσική ομορφιά της Άνδρου περπατώντας στα μονοπάτια της θα συναντήσεις καταπράσινα τοπία, ποτάμια και μικρούς καταρράκτες.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ: 7ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Βούλγαρη, πραγματοποιείται από την 1η έως τις 20 Αυγούστου, στο μοναδικής ομορφιάς Ανοιχτό Θέατρο της Χώρας του νησιού.

Για μία ακόμα χρονιά, η Άνδρος βρίσκεται στο επίκεντρο του πολιτιστικού καλοκαιριού, προσφέροντας στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού ξεχωριστές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις τοπικών φορέων.

ΤΡΙΤΟΣ ΛΟΓΟΣ

Η συνέχεια εδώ: https://bit.ly/3xt8lAp