Έργα της Χριστίνας Μαυροπαίδη στην καρδιά της Μυκόνου με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ

Η «Επίμονη Τέχνη» με τη συλλογικότητα 28 σπουδαίων εικαστικών ανοίγει αυλαία στο φετινό καλοκαίρι εκεί που οι θερινές διακοπές ξεκινάνε παγκοσμίως, στο αξιοζήλευτο νησί των ανέμων την πανέμορφη Μύκονο με τίτλο
Θ-ΕΡΟΣ ΕΛΛΑΣ “Το καλοκαίρι ξεκινάει από την Ελλάδα”

TH-EROS HELLAS “Summer begins from Greece”

www.facebook.com/epimonitexni/

«Επίμονη Τέχνη»
Έμπνευση Επιμέλεια
Art project by Chris Barjoka www.facebook.com/chris.alevra

ΜΥΚΟΝΟΣ 17 – 21 Ιουνίου

Επίσημη ξενάγηση: Σάββατο 19 Ιουνίου στις 21.00

ΚΔΕΠΠΑΜ: Αίθουσα Καλογερά & Αιθουσα Ματογιάννι – Παναχράντου 2
Χώρα Μυκόνου
Μύκονος (Μόλις 200 μέτρα από τη Μικρή Βενετία της Μυκόνου)

ΧΟΡΟΣ 50×50 εκ.
Λάδι και ακρυλικό σε καμβά

Το polismagazino.gr παρουσιάζει τη συνέντευξη της Χριστίνας Μαυροπαίδη. www.addmyview.com

Ποια η χρωματική ποικιλία και η τεχνική με την οποία συμμετέχετε σε αυτή την έκθεση της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στη Μύκονο; Σε αυτή την έκθεση συμμετέχω με το έργο «Χορός». Η χρωματική του παλέτα κινείται στους τόνους του μπλε, το χρώμα που έρχεται στο μυαλό του καθενός μας στο άκουσμα του ονόματος Μύκονος. Το νησί των ανέμων, με τις καταγάλανες παραλίες και την έντονη διάθεση απελευθέρωσης.
Το έργο αυτό αναπαριστά όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του νησιού. Δουλεμένο με λάδια και ακρυλικά και με ελεύθερη τεχνική, περιγράφει το χορό των ανέμων αλλά και αυτόν της ψυχής του επισκέπτη του νησιού, ο οποίος πιο χαλαρός και απελευθερωμένος «χορεύει» σε ρυθμούς αλλοτινούς από αυτούς που χαρακτηρίζουν την καθημερινότητά του.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΟΜΗΧΑΝΗ
ΑΣΤΕΡΟΚΟΣΜΟΣ 2015

Μπορείτε να αναγνωρίσετε κάποια γεγονότα – σταθμούς στην πορεία σας; Αλήθεια είναι πως η αναγνώριση του έργου ενός καλλιτέχνη ευφραίνει την ψυχή του. Η δική μου ψυχή ανήκει στις δύο βραβεύσεις που είχα την τιμή να ζήσω στη μέχρι τώρα εικαστική πορεία μου.
Το 2017, ο έπαινος του «Καλύτερου πρώτου έργου νέου αρχιτέκτονα» από τα αρχιτεκτονικά βραβεία Δομές για το έργο Χριστουγεννομηχανή. Μία κατασκευή που δημιουργήθηκε στα πλαίσια της διοργάνωσης Αστερόκοσμος το 2015 στο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Η δεύτερη πολύ έντονη στιγμή, είναι η βράβευση από το Δήμο Άργους Ορεστικού το 2019, για το μνημείο στο Βογατσικό στη μνήμη των εκτελεσθέντων από τον Ιταλικό στρατό το 1943.

ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ Μνημείων εκτελεσθέντων 1943

Υπάρχει κάποια καθοριστική στιγμή που σας οδήγησε να γίνετε καλλιτέχνης; Σε όλη μου τη ζωή η τέχνη αποτελούσε μία διαφυγή από την καθημερινότητα. Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, πριν κάποια χρόνια, με οδήγησε να συνειδητοποιήσω και τη θεραπευτική της ιδιότητα. Έτσι, τώρα πλέον, μπορώ να «πιστοποιήσω» εκ πείρας πως η τέχνη αποτελεί ένα βασικό είδος θεραπείας, πράγμα που με οδήγησε και στις σπουδές μου στην Art Therapy (Θεραπεία μέσω της Τέχνης).

Τι ειναι αυτό που σας εμπνέει περισσότερο και πόσο σας ενδιαφέρει η προβολή του έργου σας να επικοινωνήσει με το θεατή; Έμπνευση αποτελούν οι κοινωνικές και μη στιγμές του ανθρώπου μέσα στο χώρο γενικότερα. Συνήθως απομονώνω κάποιες από αυτές τις δράσεις και προσπαθώ να τις σχολιάσω και να τις οραματιστώ σε ένα άλλο επίπεδο αυτό της ουσίας πέραν του ορατού.
Η διαδικασία αυτή καθιστά την επαφή με το θεατή μια ανάγκη επιτακτική. Μέσα από το διάλογο και τη διάδραση αυτή λαμβάνω σημαντικές πληροφορίες για τη συνέχεια του έργου μου γενικότερα.

Αιώρηση 40X40 εκ. Λάδι σε καμβά

Τι θα λέγατε στο κοινό που πρόκειται να σας επισκεφθει; Η έκθεση αυτή χαρακτηρίζεται από έντονη ποικιλομορφία και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για τον θεατή.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω την Chris Barjoka για την επιμέλεια και τη δυνατότητα να αποτελέσω μέλος της ομάδας αυτής.
Εύχομαι το κοινό να την απολαύσει όσο απολαύσαμε και εμείς οι καλλιτέχνες τις στιγμές δημιουργίας του κάθε έργου.

Περισσότερες πληροφορίες: www.addmyview.com

Χορηγός επικοινωνίας: polismagazino.gr