Λένα Βασιλείου: “Η μουσική παιδεία είναι βασικός παράγοντας για τη σωστή εξέλιξη ενός καλλιτέχνη”

“Η πορεία μου στη μουσική έως τώρα είναι γεμάτη με εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και πίστες στην Ελλάδα και πλέον στο εξωτερικό, στην ομογένεια της Αμερικής.”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη μου μουσική ανάμνηση είναι από κάποιες συναυλίες στην περιοχή όπου μεγάλωσα με κάποιους από τους σημαντικότερους ερμηνευτές όλων των ειδών. Ειδικά τους θερινούς μήνες με έντονα πολιτιστικά δρώμενα το να βλέπεις καλλιτέχνες με μεγάλη ιστορία από κοντά σε επηρεάζουν θετικά. Βέβαια σημαντικό ρόλο έπαιξε η παρότρυνση των δικών που είναι μουσικοί, να ασχοληθώ με το τραγούδι καθώς είδαν ότι έχω μια μεγαλύτερη κλίση.

Ποιον καλλιτέχνη θαυμάζετε και με ποιον Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Θαυμάζω πάρα πολύ την Άννα Βίσση και τον Νίκο Βέρτη. Θα τολμούσα να πω πως ονειρεύομαι να βρεθώ στην σκηνή με κάποιον από τους δυο ή και με τους δυο, ενώ από μουσικούς θαυμάζω το Θανάση Βασιλόπουλο, το Γιάννη Σπανό και πολλούς ακόμα.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Η πορεία μου στην μουσική έως τώρα είναι γεμάτη πιστεύω με εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και πίστες στην Ελλάδα και πλέον στο εξωτερικό, στην ομογένεια της Αμερικής. Επιρροές υπάρχουν πάντα είτε θετικές είτε αρνητικές χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς αυτή τη στιγμή κάτι συγκεκριμένο.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Τα talent shows είναι δομημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να προσπαθούν και λογικό είναι να αυξήσουν καθημερινά την τηλεθέαση βάζοντας το τραγουδιστικό κομμάτι και το ταλέντο των παιδιών σε δεύτερη μοίρα. Σε γενικές γραμμές είναι αρνητική πάντως.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Όπως προανέφερα ονειρεύομαι συνεργασία επί σκηνής με το Νίκο Βέρτη κυρίως, είναι η καλλιτεχνική μου ”καψούρα” να το πω έτσι.

Γιατί χρειάζεται η μουσική παιδεία; Είναι πολυτέλεια ή ανάγκη; Η μουσική παιδεία είναι βασικός παράγοντας για τη σωστή εξέλιξη ενός καλλιτέχνη χωρίς αυτό να προϋποθέτει κάποια σχολή αλλά εμπειρία και σωστούς ανθρώπους που θα σε καθοδηγήσουν αξιοπρεπώς και με σεβασμό στην τέχνη. Ανάγκη ξεκάθαρα λοιπόν και όχι πολυτέλεια.

Υπάρχουν Έλληνες αξιόλογοι μουσικοί, με μουσική κατάρτιση και γνώσεις; Φυσικά και υπάρχουν και σε όλα τα είδη μουσικής, ο Σταμάτης ο Κραουνάκης, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Στέφανος Κορκολής κα πολλοί.

Πείτε μας δύο λόγια για το νέο σας τραγούδι. Το νέο μου τραγούδι τιτλοφορείται ”Γύρνα” και είναι σε στίχους Κωνσταντίνου Σκόρδα και μουσική Γρηγόρη Τζούκα. Κυκλοφορεί από την δισκογραφική εταιρία Real Music και κερδίζει τις εντυπώσεις από τις πρώτες κιόλας μέρες. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για αυτή την εξέλιξη.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Μελλοντικά σχέδια λόγω πανδημίας δεν έχω ωστόσο ευελπιστώ να συνεχίσει να πηγαίνει καλά το νέο μου τραγούδι και να χαλαρώσουν τα μέτρα και εδώ στην Αμερική ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε σχέδια.

Η μουσική πού βρίσκεται; Η μουσική παγκόσμια βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και αυτό το καταλαβαίνεις κυρίως αν ταξιδέψεις στο εξωτερικό. Μεγάλες συναυλίες υψηλών προδιαγραφών, πανάκριβες παραγωγές μεγάλο κοινό και άλλοι παράγοντες καθιστούν την μουσική σημαντική πέραν φυσικά της ψυχικής ανάτασης που προσφέρει.

Το λαϊκό τραγούδι πού “βρίσκεται” σήμερα; Το λαϊκό τραγούδι θεωρώ και πιστεύω πως σταδιακά θα επανέλθει στο προσκήνιο διότι λείπει… και η κουλτούρα του Έλληνα είναι άρρηκτα δεμένη με αυτό. Σίγουρα όμως έχει δεχτεί έντονο πόλεμο και περιφρόνηση από τα media και όχι μόνο.

Με τον ιό από πότε έχετε να δουλέψετε; Δυστυχώς και εδώ στην Αμερική ισχύει ό,τι και στον υπόλοιπο πλανήτη. Συνεχόμενα lockdown ελάχιστη άρση τους κατά περιόδους διασκέδαση ανύπαρκτη και πάει λέγοντας, όμως αναμένουμε χαλάρωση των μέτρων σύντομα και μερική επιστροφή στην ”νυχτερινή” για εμάς κανονικότητα.

Κάντε μία ευχή για τους αναγνώστες και για όλο τον κόσμο. Υγεία και μόνο υγεία!


Η Λένα Βασιλείου επιστρέφει δισκογραφικά με το νέο της τραγούδι που τιτλοφορείται “Γύρνα”!

Νέο τραγούδι για την εξαιρετική ερμηνεύτρια αυτή τη φορά με ρυθμική μπαλάντα, ερμηνευμένο μοναδικά από την σπουδαία φωνή της Λένας Βασιλείου πάντα μέσα από την Real Music!

Η ταλαντούχα τραγουδίστρια μας συστήθηκε με το “Έπαθα και έμαθα ” αποσπώντας θετικές κριτικές και σχόλια ενώ το videoclip που συνόδευε το τραγούδι εντυπωσίασε με τα πλάνα του από τους ουρανοξύστες του Manhattan.

Το δεύτερο χρονικά τραγούδι της που μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο ‘’Γύρνα’’ είναι σε στίχους Κωνσταντίνου Σκόρδα και μουσική Γρηγόρη Τζούκα.

https://youtu.be/iJ71BdMkazA