Διεθνής Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Cosmoscow

Η Διεθνής Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Cosmoscow, ξεκίνησε τις δραστηριότητες της το 2010 με στόχο την προώθηση της σύγχρονης τέχνης στη Ρωσία και σε Διεθνή κλίμακα-με την παρουσίαση μέσω των γκαλερί, σύγχρονων καλλιτεχνών-και με σκοπό να συγκεντρώσειστο χώρο της Ρώσους και παγκόσμιους συλλέκτες.

Από τότε συνεχίζει να προωθεί την Cosmoscow Foundation,
που εκτός από την έκθεση των έργων τέχνης, παράλληλα διεξάγει εκπαιδευτικά και μορφωτικάσεμινάρια, διαγωνισμούς για τον καλύτερο καλλιτέχνη, απονομή βραβείων και άλλα.

Η Cosmoscow λειτουργεί ως η κορυφαία πλατφόρμα για την οικοδόμηση της σύγχρονης αγοράς τέχνης στην Ρωσία και όλο τον κόσμο.

Φέτος λόγω των δύσκολων συνθηκών με τον Covid 19, Cosmoscow International Contemporary Art Fair διεξάγεται διαδικτυακά από 10 – 13 Σεπτεμβρίου με συμμετοχή 220 καλλιτεχνών που παρουσιάζουν πάνω από 1200 έργα τέχνης και οργανώνονται 12 εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η Αθηναϊκή γκαλερί MaLouArt Consulting παρουσιάζει τους καλλιτέχνες της, την Σοφία Παπαδοπούλου, Ζόριτσα Κρίστικ και Κωνσταντίνο Μίχαλο στην αυτή σπουδαία διοργάνωση- International ContemporaryArt Fair Cosmoscow.

Η Σοφία Παπαδοπούλου ανήκει στο νέο αίμα της εικαστικής σκηνής της χώρας μας και είναι ένας άνθρωπος με έντονες ανησυχίες και ενεργητικότητα, που όχι μόνο παρακολουθεί αλλά και συμμετέχει στο εικαστικό γίγνεσθαι με επιμονή και συνέπεια. Η δημιουργική διαδικασία που ακολουθεί αποτελείται κυρίως από στοιχεία προσωπικά και βιωματικά που μαρτυρούνμια πρόθεση ενδοσκόπησης και εσωτερικής αναζήτησης…. Η Σοφία εισέρχεται σε έναν διάλογο με τον εαυτό της αναζητώντας μια διαδρομή στο βάθος της ανθρώπινης συνείδησης με σκοπό την αντιμετώπιση του “εγώ”. Διερευνά τις διαπροσωπικές σχέσεις, την έννοια της σχέσης δεσμού, και τα συναισθήματα τα οποία προσπαθεί να συνδυάσει με την συλλογή προσωπικών της εμπειριών. Η εικόνα του μακρόκοσμου και μικρόκοσμου που προκύπτει στα έργα της μέσα από τα υλικά και την τεχνική της, επιτρέπει μια φυγή και μια περιπλάνηση σ’ ένα φαντασιακό κόσμο… Δημιουργεί αφηγήσεις συνδεδεμένες με τη μνήμη, αναζητεί το προσωπικό που υπάγεται στο συλλογικό. Παράλληλα έρχεται σε μία ανοιχτή σε ερμηνείες συνομιλία με το θεατή, με στόχο την ευαισθητοποίηση, την πρόκληση και τον προβληματισμό.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος δημιουργεί έργα όπου κυριαρχεί η προσωπική έκφραση έναντι της στιλιστικής πρότασης, και ως εκ τούτου η τέχνη του είναι περισσότερο βιωματική παρά αναφορική, εκφράζοντας έτσι τις ψυχολογικές του ενορμήσεις
καθώς και τις φιλοσοφικές, πνευματικές και κοινωνικές του σκέψεις. Η τέχνη του είναι βαθιά ανθρωποκεντρική ακόμη και στην πιό αφηρημένη της έκφραση και η ανθρώπινη φιγούρα υπάρχει σε όλα του τα έργα, είτε με την μορφή αφαιρετικών στοιχείων είτε με τη μορφή συμβολικώνσυσχετισμών.
Σύμφωνα με τον P. Kleeη τέχνη δεν αναπαριστά το ορατό αλλά κάνει ορατό το αόρατο, έτσι και η ζωγραφική του Κ. Μίχαλου είναι μια διεισδυτική ματιά στις εσωτερικές του εμμονές, όπου ανασύροντας τες μετατρέπονται σε εικόνες.Οι εικόνες αυτές στην συνέχεια επεξεργάζονται και μορφοποιούνται σε εικαστικά σύμβολα,σύμφωνα με την ιδέα που ενυπάρχει στο μυαλό του καλλιτέχνη. Με αυτόν τον τρόπο ο Κ.Μίχαλος ισσοροπεί ανάμεσα στον εξπρεσιονισμό και την εννοιολογική τέχνη δημιουργώντας το προσωπικό του λεξιλόγιο.

Η Zorica Krstic είναι η Σέρβα καλλιτέχνης. Τα λόγια του G. F. Watts «ζωγραφίζω ιδέες, όχι πράγματα» εκφράζουν πλήρως την έννοια της τέχνης της Zorica. Το ξεχωριστό στιλ των ευφάνταστων έργων ζωγραφικής της Zorica είναι ένας συνδυασμός σουρεαλιστικών, συμβολικών και μεταφυσικών στοιχείων. Χρησιμοποιεί μυθολογικές και ονειρικές εικόνες με σύμβολα που δεν είναι γνωστά εμβλήματα αλλά έντονα προσωπικές και διφορούμενες φιλοσοφικές αναφορές. Κάθε πίνακας της Zorica είναι σκόπιμα κορεσμένος με μια σειρά από εκπληκτικές λεπτομέρειες. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες στα έργα της βοηθούν στην κατανόηση του οράματος του καλλιτέχνη. Προσπαθεί να ακολουθήσει τη δική της φύση και να εκφράσει την αντίληψή της για τον κόσμο.