Άγγελος Ανδριανός: “Θέλω να δημιουργώ ή να ερμηνεύω τραγούδια που να αγγίζουν τις καρδιές των ανθρώπων”

“Η επιτυχία έρχεται συνήθως μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες. Στην περίπτωση της μουσικής, απλώς θέλω να κάνω αυτό που αγαπώ τόσο πολύ και θεωρώ πως είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μου”

Ποια είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη φορά που έπαιξα αρμόνιο μπροστά σε κοινό ήταν στη Γερμανία, σε ηλικία 5 ετών στο νηπιαγωγείο, την ημέρα των γενεθλίων μου.
Τα πρώτα μου μουσικά ακούσματα, ήταν τα τραγούδια που μου τραγουδούσε η μητέρα μου, καθώς και οι κασέτες που έπαιζαν πάντα στο αυτοκίνητο και στο σπίτι. Enrico Macias, Θεοδωράκης, Πάριος, Νταλάρας, Αλεξίου ήταν στη βασική λίστα.

Με ποιον Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Θαυμάζω πάρα πολύ το Γιώργο Νταλάρα. Τον θεωρώ σπουδαίο δάσκαλο και σε μουσικό αλλά και σε ερμηνευτικό επίπεδο. Είναι όνειρό μου να συνεργαστώ μαζί του. Όπως και με τον Γιάννη Πάριο, τον σπουδαιότερο για μένα προσωπικά Έλληνα τραγουδιστή.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον πλούσιο σε μουσικά ακούσματα. Όλη μου η οικογένεια τραγουδάει και τα μεγαλύτερα μου αδέρφια παίζουν μουσικά όργανα. Έχω πολλές επιρροές από την παραδοσιακή μας μουσική. Για χρόνια ήμουν σε χορευτική ομάδα, καθώς επίσης και από τη Βυζαντινή Μουσική, όπου στην σχολική περίοδο έψελνα μαζί με το δάσκαλό μου στον Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου Άργους.
Θαυμάζω πάρα πολύ τον τρόπο γραφής του Γιάννη Σπανού, του Μιμή Πλέσσα, του Γιάννη Μαρκοπούλου, που έχω την τιμή να έχω συνεργαστεί μαζί τους πολλές φορές. Επίσης έχω επηρεαστεί από το ιταλικό τραγούδι ειδικά των δεκαετιών ’60-’70. Μου αρέσουν πάρα πολύ οι ενορχηστρώσεις που έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Νταλάρας, ο Ορφέας Περίδης, ο Παντελής Θαλασσινός, οι Πυξ Λαξ και πολλών άλλων σίγουρα. Ακούω όμως και κλασική μουσική και τζαζ καθώς και ροκ, ειδικά μπαλάντες.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Η επιτυχία έρχεται συνήθως μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες. Στην περίπτωση της μουσικής, απλώς θέλω να κάνω αυτό που αγαπώ τόσο πολύ και θεωρώ πως είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μου. Είναι καλοδεχούμενη η επιτυχία χωρίς να είναι αυτοσκοπός. Αποτυχία θεωρώ απλώς κάποιες λανθασμένες επιλογές που μπορεί να έχουν γίνει ή να γίνουν. Το ταξίδι όμως έχει σημασία.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Έχοντας συμμετάσχει σε ένα μουσικό talent show δε θα μπορούσα να έχω αρνητική άποψη. Είναι ένα μέσο προβολής και μπορεί να προκύψουν πολύ σημαντικά πράγματα, όπως άλλωστε το έχει δείξει η πραγματικότητα. Το σημαντικό ειναι να είσαι έτοιμος να αξιοποιήσεις αυτό που σου προσφέρεται.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Να είμαι στην ίδια σκηνή με τον Andrea Bocelli!

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Θέλω να δημιουργώ ή να ερμηνεύω τραγούδια που αγγίζουν τις καρδιές των ανθρώπων. Τραγούδια με νόημα, με καλό στίχο, δουλεμένη μελωδία και όμορφο ήχο. Όσον αφορά στο συναυλιακό τομέα θα ήθελα να τραγουδώ και να παίζω σε μεγάλους χώρους, με σπουδαίες ορχήστρες.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Ναι, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι πραγματικά επαγγελματίες και μπορούν να καθοδηγήσουν σωστά έναν μουσικό ή τραγουδιστή. Όπως σε κάθε τομέα απλώς, είναι λίγοι.

https://www.youtube.com/watch?v=sbWRKX3Mn3s

https://www.youtube.com/watch?v=t2afCraMNaI

https://www.youtube.com/watch?v=QIPdjj_ublY

Λίγα λόγια για τον Άγγελο Ανδριανό

Με καταγωγή από το Άργος ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία με τη μουσική. Σπούδασε πιάνο, κιθάρα και θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Άργους ενώ, παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα Βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής.
Είναι απόφοιτος του τμήματος «Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης» του «Πανεπιστημίου Μακεδονία» Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με τις σπουδές του άρχισε τις εμφανίσεις του σε μουσικές σκηνές και ρεμπετάδικα στη Θεσσαλονίκη, το Άργος και το Ναύπλιο
Ερχόμενος στην Αθήνα, εργάστηκε ως καθηγητής μουσικής σε σχολεία της Αττικής. Παράλληλα δούλευε ως τραγουδιστής και μουσικός σε σκηνές συνεχίζοντας ταυτόχρονα τις σπουδές του στο «Σύγχρονο Τραγούδι» και τα Ανώτερα θεωρητικά της μουσικής στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.

Ο Άγγελος Ανδριανός είναι πτυχιούχος Φωνητικής-Σύγχρονου Τραγουδιού, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής (Φούγκα), Ενοργάνωσης, Σύνθεσης και Πιάνου. Εκτός από πιάνο και κιθάρα παίζει ακόμα μπουζούκι, ακορντεόν, φυσαρμόνικα και ηλεκτρικό μπάσο. Είναι επίσης καθηγητής φωνητικής-σύγχρονου τραγουδιού, πιάνου και κιθάρας.
Η μέχρι τώρα καλλιτεχνική του πορεία έχει πολύ σημαντικές συνεργασίες με κορυφαίους συνθέτες και σημαντικούς ερμηνευτές όπως οι Γιάννης Μαρκόπουλος, Γιάννης Σπανός, Μίμης Πλέσσας, Τάκης Σούκας, Μανώλης Μητσιάς, Αλέκα Κανελλίδου, Κώστας Μακεδόνας, Λάκης Παπαδόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Νίκος Βέρτης, Γιάννης Πλούταρχος, Έλενα Παπαρίζου, Νατάσα Θεοδωρίδου, Δημήτρης Μπάσης, Μελίνα Κανά, Φίλιππος Πλιάτσικας, Κώστας Φέρρης και άλλους.Το 2019 κυκλοφορησε το τραγούδι “Πλούτος” σε στίχους και μουσική της Πέννυς Μπαλτατζή.
Το 2021 μας συστήνεται και ως συνθέτης με το τραγούδι “Είναι κάτι βραδιές” σε μουσική του Δημήτρη Τανού. Τον Ιούλιο κυκλοφορεί και το remix του τραφουδιού απο τον dj Pantelis.