Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο ACS Athens στις 9/6 για την ενίσχυση του Πρώτα το Παιδί

Η Βίβιαν Ζώταλη αφιερώνει μια ατομική έκθεση 39 ζωγραφικών έργων στα παιδιά που ζουν στο όριο της φτώχειας στην Ελλάδα.

Η καλλιτέχνιδα Βίβιαν Ζώταλη και  η οργάνωση Πρώτα το Παιδί σας προσκαλούν στην φιλανθρωπική εικαστική έκθεση For (we are all Children), που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 από τις 18:30 έως τις 22.30, στο Theater Lobby του ACS Athens.

Τα 39 μοναδικά έργα ζωγραφικής της έκθεσης ”For [we are all] Children” δείχνουν να είναι μια σύμπραξη ενηλίκων και παιδιών. Η Βίβιαν χρησιμοποιεί μικτή τεχνική, καθιστώντας μας θεατές ενός συμβολικού παιχνιδιού μεταξύ κάρβουνου και ακουαρέλας. Η στιβαρότητα του κάρβουνου εμφανίζεται ως το πλαίσιο που δημιουργούν οι ενήλικοι για τα παιδιά, στην ασφάλεια, στη φροντίδα και στην παροχή εφοδίων, για να έχουν τη δυνατότητα να σταθούν μόνα τους, να αυτονομηθούν και να στραφούν χωρίς φόβο προς το μέλλον τους. Εκτός πλαισίων μας ενθουσιάζει η παρουσία της ακουαρέλας. Είναι σαν να ζωγράφιζε μαζί με την εικαστικό ένα παιδί, ελεύθερο με χαρά, να πετάει χρώματα, να τα σκορπίζει να ταρακουνάει το χαρτί για να πάνε παντού, να μπλεχτούν και να παίξουν.

Δεν είναι τυχαίο που η έκθεση αυτή  της Βίβιαν Ζώταλη, έχει φιλανθρωπικό σκοπό. Η ίδια, βρίσκοντας έμπνευση μέσω της συνέργειας, εκφράζεται καλύτερα όταν καλεί σε δράση τον θεατή, όπως γίνεται με την έκθεση ”For [we are all] Children” στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις δράσεις υποστήριξης και ενδυνάμωσης ευάλωτων παιδιών του Πρώτα το Παιδί. Απόφοιτος και η ίδια του ACS, επιστρέφει στο σχολείο που δημιούργησε αναμνήσεις ως παιδί, απελευθερώνοντας με την καλλιτεχνική της έκφραση και, καλώντας και εμάς να πράξουμε το ίδιο, το παιδί που κρύβουμε μέσα μας.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Η πώληση των έργων αποσκοπεί στην ενίσχυση των οικογενειών που υποστηρίζει το Πρώτα το Παιδί. Μπορείτε να δείτε τα έργα εδώ: bit.ly/katalogos_ekthesis

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πώληση των έργων, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο [email protected]

Ευχαριστούμε θερμά το ACS για την ευγενική φιλοξενία της έκθεσης, καθώς και τους:

-κα Γιώτα Ρήγα (Improve Your Skin, www.improveyourskin.gr)

-Oceanic Marine Services (www.oceanicms.com)

-Ktima G. Kokotos (kokotosestate.gr)

για τις χορηγίες τους.

ACS Athens Αγίας Παρασκευής 129 & Οδός  Καζαντζάκη, Χαλάνδρι

Λίγα λόγια για τους διοργανωτές

Η Βίβιαν Ζώταλη, είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος αντλώντας έμπνευση από τη σύνδεση και την επικοινωνία. Στα έργα της κυριαρχεί ένας ρομαντικός συναισθηματισμός σε ένα περιβάλλον χρωμάτων και συμβόλων με επιρροή από τον εξπρεσιονισμό και τον μετα-ιμπρεσιονισμό. Σε μικρή ηλικία χρησιμοποιεί την τέχνη μόνο για λόγους αποσυμπίεσης και τελικά ταξιδεύει στην Βοστώνη και το Σίδνεϋ σπουδάζοντας Επικοινωνία. Εργάζεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό στη διαφήμιση, την ιατρική, τον αθλητισμό και την εκπαίδευση.  Ξεκινά να ζωγραφίζει πάλι, αλλά αυτή τη φορά, το ταξίδι της με την τέχνη εκφράζεται με μια έντονη αλληλεπίδραση. Από εσωτερική διαδικασία μεταμορφώνεται σε μέσο σύνδεσης και η δημιουργία έχει πλέον πρωταρχικό ρόλο στη ζωή της Βίβιαν.

Ακολουθούν ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, φιλοτεχνεί το εξώφυλλο του βιβλίου «Εκ του Πατρός Εκπορευόμενοι» (Ιανός) του δημοσιογράφου Ανδρέα Μπελεγρή και έργα της βρίσκονται στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Ελλάδα. Πρόσφατα έγινε και η πρώτη της ατομική έκθεση, “GODs” στην Art Appel Gallery στην Αθήνα.

Ζωγραφίζοντας εκπληρώνει την αποστολή της:  Να εμπνέει ένα μοναδικό για τον καθένα συναίσθημα ικανό να τον οδηγήσει ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά του.

Το Πρώτα το Παιδί στηρίζει παιδιά και οικογένειες στην Ελλάδα, που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας ή κάτω από αυτό. Οι ωφελούμενοι της οργάνωσης είναι οικογένειες που πασχίζουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και παράλληλα, να προσφέρουν στα παιδιά τους τη δυνατότητα να έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Οικογένειες είτε μονογονεϊκές, είτε με τον έναν ή και τους 2 γονείς άνεργους, χτυπημένες από την μακροχρόνια και συνεχιζόμενη οικονομική κρίση της χώρας και την πανδημία που την ακολούθησε, με παιδιά κάθε ηλικίας και με ποικίλες, αλλά πάντα επείγουσες ανάγκες. Βελτιώνοντας τις ζωές των παιδιών, η οργάνωση στοχεύει με την πάροδο του χρόνου να τα ενδυναμώσει, έτσι ώστε να μεταμορφώσουν τις ζωές τους, να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να φέρουν ουσιαστική αλλαγή στην κοινωνία μας.

Σε συνεργασία με το Δήμο Αιγάλεω, το Πρώτα το Παιδί παρέχει σε 12 παιδιά (και συνολικά 24 ωφελούμενους μαζί με τα οικογενειακά μέλη), ποιοτική διατροφή (λαχανικά, φρούτα, γαλακτοκομικά, κρέας, ψάρι κ.α.), παρακολούθηση από παιδίατρο, οδοντίατρο και διατροφολόγο, καθώς και μαθήματα Αγγλικών και εξωσχολικές δραστηριότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Δελτίο Τύπου επικοινωνήστε:

Αμαλία Ζωβοΐλη – Συνιδρύτρια Πρώτα το Παιδί, 6978990724, [email protected]

www.protatopaidi.org