Το SKID LIFE στοιχηματίζει σε ένα δημιουργικό Heavy/Thrash με στοιχεία του Doom Metal στο νέο άλμπουμ “Awake”

Μετά από ένα διάλειμμα τριών ετών, το βραζιλιάνικο συγκρότημα Heavy/Thrash Metal Skid Life επανενώνεται για να ηχογραφήσει αυτό που θα ήταν ο διάδοχος του τελευταίου τους στούντιο άλμπουμ “There’s No Peace”, που κυκλοφόρησε την ίδια μέρα το 2017. Το τρίο συνέθεσε ο Anthony Juno στο φωνητικά και κιθάρα, ο Billie στο μπάσο/φωνή και ο Gar στα ντραμς κυκλοφορεί το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του “Awake”.

Αναδυόμενος από τις στάχτες ενός μετα-αποκαλυπτικού σεναρίου που άφησε ο προκάτοχός του, το νέο άλμπουμ έρχεται με θέμα την ανασυγκρότηση και την αφύπνιση στους στίχους του. Το Awake είναι το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και περιλαμβάνει εννέα νέα κομμάτια συν ένα μπόνους κομμάτι.

Ακούστε το άλμπουμ “Awake”: https://open.spotify.com/album/4EhRKI3JU95IrYe69jhpxC

Το άλμπουμ είναι γεμάτο από στοιχεία του Doom Metal στη σύνθεσή του και ακολουθώντας αυτή τη γραμμή ήχου το τρίο αποφάσισε να ηχογραφήσει το κομμάτι «Children of the Grave» των Black Sabbath ως μπόνους για αυτή τη δουλειά.

Το “Awake” είναι η πιο πρόσφατη δουλειά του συγκροτήματος μέχρι σήμερα. Το άλμπουμ είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και το γκρουπ ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει νέες ημερομηνίες συναυλιών για την προώθηση αυτού του άλμπουμ.

Μιλήσαμε με το συγκρότημα για τις μουσικές τους επιρροές, τα μελλοντικά τους σχέδια, την πορεία, μεταξύ άλλων περιέργειες. Ολοκλήρωση αγοράς!

Από πού προήλθε το όνομα «SKID LIFE»; Το όνομα προέκυψε μέσω των Nirvana που στα πρώτα τους χρόνια ονομάζονταν Skid Row κάποια στιγμή και επειδή δεν χρησιμοποιούσαν πια αυτό το όνομα, σκέφτηκα ότι θα ήταν μια ωραία ιδέα γιατί το όνομα ήταν πολύ καλό, αλλά αποδεικνύεται Πήγα να ψάξω στο διαδίκτυο και ανακάλυψα ότι υπήρχε ήδη ένας Skid Row και τότε ήταν που το έμαθα και έγινα οπαδός αυτού του συγκροτήματος. Καθώς μου άρεσε ο ήχος του Skid, αποφάσισα να τον κρατήσω και να καταλήξω σε κάτι από αυτό, έτσι πήρα το Skid Life που χρόνια αργότερα ανακάλυψα ότι ήταν μια αργκό που χρησιμοποιείται για extreme sports στο χιόνι και άλλα είδη. Αλλά βασικά Skid σημαίνει γλιστρώ/γλιστρώ και έφερα αυτό το νόημα στα πορτογαλικά για να σχηματίσω το όνομα, από τη βραζιλιάνικη σκοπιά μας θα ήταν Vida de Deslizes ή Vida Slizante.

Πώς και πού προέκυψε η ιδέα της δημιουργίας του συγκροτήματος; Η ιδέα προέκυψε στο γυμνάσιο το 2004 και το συγκρότημα δημιουργήθηκε αρχικά για να είναι διασκευή των Nirvana και έτσι έγινε κατά την πρώτη χρονιά, αλλά μετά από λίγο κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ήθελα να κάνω τα δικά μου τραγούδια και πράγματα πήρε διαφορετική τροπή. Τότε έγραψα το πρώτο demo με 9 κομμάτια και όταν γνώρισα τον Billie και του παρουσίασα τα τραγούδια για να τον φέρω στο συγκρότημα και εδώ είμαστε μέχρι σήμερα.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε ένα πλήρες άλμπουμ. Πώς ήταν η ηχογράφηση και η παραγωγή αυτού του περιεχομένου; Αυτή η τελευταία μας δουλειά ήταν μια εντελώς διαφορετική εμπειρία για εμάς γιατί για πρώτη φορά μπορέσαμε να κλείσουμε ένα στούντιο ηχογράφησης μόνο για το Skid Life για 17 ημέρες και αυτό μας έδωσε μεγάλη ελευθερία να ηχογραφήσουμε και να παράγουμε αυτό το άλμπουμ. Είχαμε χρόνο να κάνουμε τις ηχογραφήσεις χωρίς να χρειάζεται να βιαζόμαστε, μπορέσαμε να προσαρμόσουμε κάποιες συνθέσεις που χρειάζονταν λίγο περισσότερη προσοχή, να δημιουργήσουμε νέα πράγματα που δεν ήταν ακόμα μέρος των τραγουδιών. Συνολικά, ήταν μια από τις καλύτερες δισκογραφικές διαδικασίες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Ποιες είναι οι βασικές μουσικές επιρροές του συγκροτήματος; Αντλούμε από πολλές πηγές μέσα στο Rock και το Metal. Αλλά για να αναφέρουμε μερικά ονόματα που μας αρέσουν πολύ οι Metallica, Megadeth, Sepultura, Alice in Chains, Nirvana, Tad, Skid Row, Iron Maiden και πολλοί άλλοι. Γενικά, ο καθένας από αυτούς αποτελεί τη σχολή μας, ο καθένας μας έχει πολύ διαφορετικό γούστο στη μουσική και αυτό κάνει τον ήχο μας κάτι διαφορετικό.

Πώς βλέπετε την πορεία, τα επιτεύγματα και την ωριμότητα του Skid Life από την πρώτη μέρα μαζί μέχρι σήμερα; Είναι μεγάλη εξέλιξη από όλες τις απόψεις. Φτάσαμε εδώ στο χειρότερο μας στάδιο και εξελισσόμαστε μαζί στην καλύτερη εκδοχή μας, στην αρχή για παράδειγμα γινόταν πολύς τσακωμός για όλα, στις μέρες μας αυτό συμβαίνει σπάνια και αν συμβεί, λύνεται ταυτόχρονα. Πριν είχαμε αρκετούς περιορισμούς και στις μέρες μας έχουν βελτιωθεί πολλά όσον αφορά τον εξοπλισμό, τα οικονομικά και ούτω καθεξής. Σήμερα είμαστε μια οικογένεια, μια παρέα, μια πραγματική μπάντα και αυτό είναι πηγή υπερηφάνειας για τους τρεις μας.

Υπάρχει κάποιο νέο υλικό σύντομα; Δουλεύουμε ήδη τα τραγούδια για το επόμενο άλμπουμ μας, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε ακόμη εκτίμηση για το πότε θα το ηχογραφήσουμε και θα το κυκλοφορήσουμε.