Δημήτρης Βασιλειάδης: “Όταν κάτι είναι ζωντανό όπως το θέατρο, κάθε παράσταση για τον ηθοποιό είναι διαφορετική…”

“Ακόμη και μετά την τελευταία παράσταση σκέφτεσαι ότι ίσως θα έπρεπε να είχες κάνει κάτι ακόμα! Δεν τελειώνει ποτέ!”

Σε ποια ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός; Νομίζω οτι είναι κάτι που το καταλαβαίνεις απο πολύ νωρίς! Δεν ξέρω αν συμβαίνει σε όλους αλλά απο μικρό παιδί θυμάμαι οτι καθόμουν και παρακολουθούσα με προσοχή τους ηθοποιούς σε ταινίες, σειρές, διαφημίσεις και μετά στεκόμουν μπροστά στον καθρέφτη με τις ώρες και προσπαθούσα να αντιγράψω σκηνές τους! Αν κάτι δεν μου άρεσε έβαζα δικά μου λόγια για να γίνει ακριβώς όπως την ήθελα εγώ και όταν την τελείωνα μου έδινα και συγχαρητήρια!

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε; Θαυμάζω όλους αυτούς που κάνουν αυτό που κάνουν, οτι κι αν είναι αυτό, γιατί το αγαπάνε και οχι για οποιοδήποτε άλλο λόγο! Και όταν αυτό που κάνεις το αγαπάς φαίνεται! Αυτό είναι καλή τέχνη!

Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε; Νομίζω το Θέατρο λίγο παραπάνω! Όταν κάτι είναι ζωντανό όπως το θέατρο κάθε παράσταση για τον ηθοποιό είναι διαφορετική! Φτιάχνεις και ξαναφτιάχνεις απο την αρχή χωρίς να σταματάς μέχρι την τελευταία στιγμή! Ακόμα και μετά την τελευταία παράσταση σκέφτεσαι οτι ίσως θα έπρεπε να είχες κάνει κάτι ακόμα! Δεν τελειώνει ποτέ!

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς; Τίποτα! Αν έρθουν καλώς να ορίσουν! Έιναι κάτι που δεν με απασχολεί! Μου αρκεί που κάνω αυτό που μου αρέσει!

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Αν είσαι σε κάτι καλός είναι ενα χάρισμα που γεννιέσαι με αυτό! Το θέμα είναι να είσαι τυχερός και να ασχοληθείς με αυτό και να μάθεις και να γίνεις ακόμα καλύτερος!

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη; Δουλειά!

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε; Φυσικά! Εγω συνήθως βλέπω όνειρα και μετά αρχίζω να μιλάω μόνος μου! Οχι στον υπνό μου! Όταν αρχίζω και μιλάω μόνος μου είναι το πρώτο σήμα οτι κάτι πρέπει να φτιάξω η να αρχίσω να στήνω στο μυαλό μου! Και μετά εννοείται δεν κοιμάμαι γιατί πρέπει να φτιάξω την αρχή η το τέλος!Συνήθως έτσι λειτουργεί!

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη; Περίεργα δημιουργικό και τελειομανή.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Είναι αρκετά και σε κάποια απο αυτά έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε αλλά λόγω της κατάστασης δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε τίποτα γιατί πραγματικά δεν έχουμε ιδέα τι θα γίνει με τις θεατρικές παραγωγές απο τη νέα σεζόν. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να ελπίζουμε το καλύτερο γενικά!

Βιογραφικό.

Γεννήθηκε στο Φίερζεν Δυτικής Γερμανίας.
Απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής ”Ανδρέας Βουτσινάς” και του τμήματος Φυσικοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης.

Καθηγήτης υποκριτικής και κινησιολογίας στα θεατρικά εργαστήρια: Ανδρέας Βουτσινάς, Ωδείο Βορείου Ελλάδος, ΧΑΝΘ και Θεατρικά εργαστήρια Βαρβάρας Δουμανίδου.

Συνεργάτης και βασικό μέλος της θεατρικής ομάδας ”Θέατρο του Άλλοτε”. Σκηνοθέτης της θεατρικής ομάδας ”συνπραξις” και δημιουργός της ”DistortMe” hand made theater masks.