Το Polis magazino παρακολούθησε και προτείνει την παράσταση “Παιχνίδια στη σοφίτα” της Λίλλιαν Χέλλμαν στο θέατρο Χυτήριο

Το Polismagazino παρακολούθησε και προτείνει ανεπιφύλακτα τη θεατρική παράσταση “Παιχνίδια στη σοφίτα” της Λίλλιαν Χέλλμαν.

Το φροϋδικό έργο της Χέλλμαν σκηνοθετημένο άρτια από τον Αλέξανδρο Κοέν είναι οπωσδήποτε μια παράσταση καλοκουρδισμένη μέχρι και την τελευταία στιγμή. 

Αποτελείται από ηθοποιούς που υπάρχει χημεία μεταξύ τους και αυτό φαίνεται στον τρόπο που παίζουν. Οι Θεοδώρα Σιάρκου και Τζούλη Σούμα θα έλεγε κανείς πως είναι πλασμένες για να κάνουν τις γεροντοκόρες αδερφές. Γίνονται ένα με το έργο. Απόλυτα εναρμονισμένες μεταξύ τους απογειώνονται προς το τέλος της παράστασης που έρχεται και η κορύφωση αλλα και η ανατροπή. Η Γεωργία Μαυρογεώργη θα πρέπει να παίζει συχνότερα στο θέατρο, είναι μέσα στο ρόλο, έχει θεατρική κίνηση και άνεση σκηνική. Η Μαριάννα Κιμούλη στον πρώτο της πρωταγωνιστικό αλλά και δύσκολο ρόλο τα κατάφερε πολύ καλά, είναι ευαίσθητη αλλά και εύθραυστη αλλά και ανασφαλής αλλά και όχι αφελής, είναι το καλό και το κακό μαζί σε ένα πρόσωπο αγγελικό με μεγάλα εκφραστικά μάτια και δύναμη ψυχής. Ο Σόλων Τσούνης που ξεκινά ήρεμα καταλήγει στην απόλυτη κορύφωση στο τέλος της παράστασης. Η σκηνή με το μπαούλο είναι από τις πιο δυνατές της παράστασης. Η εξαιρετική μουσική είναι επιλογή του Αλέξανδρου Κοέν, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του έμπειρου Γιάννη Μετζικώφ, τα ατμοσφαιρικά φώτα της Κατερίνας Μαραγκουδάκη, η παραγωγή της Βάσιας Παναγοπούλου.

Στην επικοινωνία της παράστασης η αγαπητή Νταίζη Λεμπέση, πάντα εκεί να υποδεχτεί και να χαρίσει χαμόγελα και ζεστασιά. Πρόκειται για μία παράσταση που και το κείμενο από μόνο του αποτελεί αφορμή  για να πας να τη δεις αλλά και το ίδιο το σύνολο των συντελεστών μόνο θετικά σου αφήνει. Έχει ατμόσφαιρες, αισθητική και πολύ καλούς ηθοποιούς.

Στο θέατρο Χυτήριο κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή στις 19:00.