Λες και το ‘ξέρε!

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Λες και το ‘ξέρε ο Πέτρος Φιλιππίδης και όταν όλοι άρχισαν να γράφουν για τον Γιώργο Κιμούλη και τον Κώστα Σπυρόπουλο, έστειλε γραπτό μήνυμα σε όλα τα ΜΜΕ. “Σεβαστείτε την οικογένεια και το παιδί μου”, έλεγε το μήνυμα, και τότε είχαμε μείνει όλοι με το στόμα ανοικτό. Γιατί άραγε ένοιωσε την ανάγκη να κάνει τέτοια δήλωση;

Ήταν μια κίνηση να προλάβει αναφορές γύρω από το όνομά του, είπαν κάποιοι, και έλεγε η δήλωση: “Με λύπη παρατηρώ ότι τα τελευταία 24ωρα στήνονται ιδιότυπες τηλεδίκες. Παρακαλώ θερμώς να σεβαστείτε τη σύζυγό μου και το παιδί μας, καθώς με τηλεδικαστήρια δεν αποκαλύπτεται η αλήθεια”. Φτάνουμε λοιπόν στο συμπέρασμα πως πληροφορήθηκε μάλλον ότι θα υπήρχαν καταγγελίες και αναφορές εις βάρος του, και μάλλον με αυτή την κίνηση θέλησε να προλάβει αυτές τις εξελίξεις.

Η ανακοίνωση του τέλειωνε έτσι: “Ξέρετε ποιος είμαι τα τελευταία 35 χρόνια. Ας μην καταδικάσουμε συλλήβδην όλο το θέατρο. Για όποιον δεν σεβαστεί αυτήν την ειλικρινή και αυθόρμητη τοποθέτησή μου, επιφυλάσσομαι ρητώς παντός εν γένει νομίμου δικαιώματός μου”.

Μετά από μερικές μέρες άρχισαν οι καταγγελίες

Οι τρεις πρώτες πρωταγωνίστριες που κατήγγειλαν στο ΣΕΗ τον Πέτρο Φιλιππίδη ήταν η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη. Λέγεται μάλιστα ότι αναμένεται να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και άλλες 14 γυναίκες.

Και ο Πέτρος Φιλιππίδης μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Σοκ! Άλλοι είπαν ότι είναι αλήθεια, κι’ άλλοι ότι το έκανε για να συγκινήσει τον κόσμο. Στο νοσοκομείο ακολούθησαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, ώστε οι γιατροί να διαπιστώσουν ότι η υγεία του δεν κινδυνεύει ενώ λίγο αργότερα η οικογένειά του εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: “Ο Πέτρος Φιλιππίδης εισήχθη σήμερα το απόγευμα εκτάκτως στο νοσοκομείο με συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου. Έχουμε εμπιστοσύνη στους ιατρούς και θα αναμένουμε τη γνωμάτευσή τους. Ευχαριστούμε όλους για τα μηνύματα αγάπης και τις ευχές που δεχόμαστε”.

Η Άννα- Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη, χωρίς να ιδρώσει τα’ αφτί τους από την είσοδο του στο νοσοκομείο, προχώρησαν σε…

H συνέχεια εδώ: