Η Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Αναστάσιου Λεόνογλου, στο χώρο του Show Room

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 στις 18:00.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου.

Ο Αναστάσιος Λεόνογλου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας, με κατεύθυνση την Γλυπτική. Κύριο υλικό της δουλειάς του είναι το μάρμαρο και σε περιπτώσεις το ξύλο. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, καθώς επίσης και σε Συμπόσια γλυπτικής σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει βραβευθεί με έπαινο στην 6η Φοιτητική Biennale του ΜΙΕΤ και τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, διδάσκοντας το μάθημα των Εικαστικών. 

Λίγα λόγια από τον καλλιτέχνη.

Η δουλειά μου είναι κυρίως ανθρωποκεντρική και ασχολείται με τις έννοιες του Οίκου και της μετανάστευσης/προσφυγιάς. Η αναφορά μου στον Οίκο, αφορά το πώς ο καθένας μας αισθάνεται το σπίτι του. Για άλλους μπορεί να είναι ο ναός τους, όπου μπορούν να ηρεμούν, να χαίρονται και να λύνουν τα προβλήματά τους και για άλλους να είναι η προσωπική τους φυλακή, μέσα στην οποία βιώνουν άγχη, στεναχώριες και προβληματισμούς.

Επίσης εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις οικίες τους και τα μητρικά τους εδάφη, για λόγους οικονομικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς. Γι αυτό λοιπόν σχεδόν σε όλα τα έργα μου θα παρατηρήσουμε ότι ασκείται κάποια πίεση, η οποία βέβαια αντιπροσωπεύει τον ψυχικό κόσμο όλων αυτών των ανθρώπων που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις. 


Τόσο την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης όσο και τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες που η έκθεση θα είναι ανοικτή, θα τηρούνται οι συστάσεις της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

www.myro.gr
Facebook | Instagram | YouTube 
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr