Φίλιππος Αντζουλίνο: “Ο αυθορμητισμός και η ευαισθησία μου είναι δύο κύρια χαρακτηριστικά του χαρακτήρα μου που μεταφέρω και στο τραγούδι”

Ο Φίλιππος Αντζουλίνο “ανακρίνεται” από τον Michael Goniotakis

“Ένας νέος καλλιτέχνης για να πετύχει στο χώρο του τραγουδιού χρειάζεται πείσμα, υπομονή και να λέει την αλήθεια του στον κόσμο μέσα από τα τραγούδια του”

Σύστησέ μας τον άνθρωπο – καλλιτέχνη. Ποια είναι η μουσική σου ταυτότητα; Ονομάζομαι Φίλιππος Αντζουλίνο, είμαι από την Λεμεσό της Κύπρου και είμαι 33 χρόνων. Έχω σπουδάσει Jazz performances στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ασχολούμαι επαγγελματικά με το τραγούδι τα τελευταία 12 χρόνια.

Πώς γεννήθηκε η αγάπη σου για τη μουσική και το τραγούδι; Από μικρός είχα την αγάπη για την μουσική. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ασχολούμουν με την μουσική. Εγραφα τραγούδια και μικρά στιχάκια μέχρι που έλαβα μέρος σε ενδοσχολικό διαγωνισμό όπου και κέρδισα.

Το τραγούδι ήταν μονόδρομος για εσένα, ή έχεις σπουδάσει και κάτι άλλο; Η αγάπη μου για τη μουσική κατέστησε το τραγούδι μονόδρομο στη ζωή μου.

Ποια είναι τα «όχι» που θα πεις, στο βωμό της καριέρας; Σιγουρα δεν θα αφήσω να αλλοιωθεί το είναι μου και τα πιστεύω μου για καμιά καριέρα.

Ποιο είναι το τραγούδι, που όταν το ακούς ή το ερμηνεύεις, «λυγίζεις»; Αναλόγως συναισθηματικής κατάστασης κατά καιρούς με αγγίζουν διαφορά τραγούδια. Ένα όμως που αγαπώ και με αγγίζει κάθε φορά είναι το “προσωπικά” από τον Αντώνη Ρέμο.

Ποιο είναι το στοιχείο του χαρακτήρα σου, που σε κάνει να ξεχωρίζεις ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης; Νομίζω ο αυθορμητισμός και η ευαισθησία μου είναι δύο κύρια χαρακτηριστικά του χαρακτήρα μου που μεταφέρω και στο τραγούδι.

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται ένας νέος καλλιτέχνης για να πετύχει στο χώρο του τραγουδιού; Πείσμα, υπομονή και να λέει την αλήθεια του στον κόσμο μέσα από τα τραγούδια του.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου; Ο χαμός αγαπημένων προσώπων της οικογένειάς μου είναι ένα από τα πράγματα που με φοβίζει.

Ποιά είναι η άποψή σου για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Είναι πλέον αναγκαία σε μια πιο γρήγορη και άμεση προβολή προς τον κόσμο χωρίς απαραίτητα να σου εξασφαλίζει κάτι περισσότερο από μια πρόσκαιρη αναγνωρισιμότητα.

Μια συνεργασία που ονειρεύεσαι; Θα ήθελα πάρα πολύ να συνεργαστώ με όλα τα μεγάλα ονόματα της Ελληνικής δισκογραφίας. Κάθε συνεργασία είναι μια καινούργια εμπειρία και ένα καλό μάθημα.

Βιογραφικό σημείωμα:

Ο Φίλιππος Αντζουλίνο είναι Ελληνοκύπριος τραγουδιστής και τραγουδοποιός, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό της Κύπρου. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την μουσική κερδίζοντας την πρώτη θέση σε σχολικό διαγωνισμό σύνθεσης & τραγουδιού κατά τις δύο πρώτες χρονιές του διαγωνισμού. 

Τελειοποίησε τις μουσικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, στο τμήμα Jazz & Pop Music. Ξεκίνησε να εργάζεται επαγγελματικά ως τραγουδιστής το 2011 και έχει συνεργαστεί με πολλούς Κύπριους καλλιτέχνες, αλλά και με ονόματα όπως Πέγκυ Ζήνα, Δημήτρη Μπάση, Μανώλη Μητσιά, Χρήστο Δάντη, Τριαντάφυλλο, Γιώτα Νέγκα, Νίκο Απέργη, Αμαρυλλίς, Πάνο Καλλίδη, Θάνο Καλλίρης, Λάμπη Λιβιεράτο, κ.α. 

Επίσης έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές όπως το “Performance” στο ΡΙΚ. Και τέλος έχει αγαπηθεί από τον κόσμο από τις εμφανίσεις του σε γνωστά στέκια της Λεμεσού! 

Φέτος το καλοκαίρι μας συστήνεται με το τραγούδι «Το καλοκαίρι μου είσαι εσύ» Ένα up-tempo pop τραγούδι σε μουσική & στίχους του ίδιου, και με το music video γυρισμένο στην εκπληκτική Μονεμβασιά, σίγουρα μας προδιαθέτει για ένα μοναδικό καλοκαίρι και ακόμα έναν πιο υπέροχο χειμώνα!

Ακούστε το τραγούδι:

Youtube: https://youtu.be/uvt017QTxmM

Spotify: https://spoti.fi/3BRJThD

Follow Filippos:

Instagram: https://bit.ly/FilipposAntoulino_Instagram

Facebook: https://bit.ly/FilipposAntzoulino_Facebook

Spotify: https://spoti.fi/3pauEJ4

YouTube: https://bit.ly/FilipposAntzoulino_YouTube

Reverbnation: https://bit.ly/FilipposAntzoulino_Reverbnation