Δρούγκα Μαρκέλλα: “Η ομορφιά λένε είναι ευχή και κατάρα. Είναι όμως και διαβατήριο για προσωπική επιτυχία, αρκεί να ξέρεις να τη διαχειριστείς”

“Είμαι ευαισθητοποιημένη και ήδη συμμετέχω αφιλοκερδώς σε events για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Πάνω από όλα ένας άνθρωπος πρέπει να ενδιαφέρεται για την κοινωνία. Να μην είναι άπληστος.”

Ποια είναι τα μυστικά ενός πετυχημένου μοντέλου; Δουλειά, δουλειά και δουλειά. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Είναι σημαντικό στην εποχή που ζούμε να είσαι ανταγωνιστικός κι αυτό επιτυγχάνεται μόνο με πλήρη αφοσίωση σε αυτό που κάνεις, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό.

Καριέρα, φώτα, λάμψη, χρήματα. Μύθος ή πραγματικότητα η ζωή ενός μοντέλου; Θαρρώ πως κάποτε αποτελούσε πραγματικότητα, σήμερα οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε δεν επιτρέπουν την απόλαυση.

Ποιά ήταν η πιο σημαντική πρόταση που σας έγινε και εκτίναξε την καριέρα σας; Ουσιαστικά έδωσα μόνη μου το κίνητρο στον εαυτό μου κι έκανα ένα σοβαρό βήμα για τη ζωή μου γενικότερα. Αυτό ήταν ότι έφυγα από τη Θεσσαλονίκη, μετακόμισα στη Καλαμάτα για σπουδές και παράλληλα διεύρυνα τον κύκλο μου γύρω από τη μόδα αφού ήρθα στην Αθήνα, γνώρισα γνωστούς σχεδιαστές και φωτογράφους του χώρου και ξεκίνησα σοβαρές συνεργασίες.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα τηλεοπτικά talent show modelling; Στον κάθε άνθρωπο δίνεται η ευκαιρία να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Σκοπός είναι να αρπάξει αυτή την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Ανάμεσα σε μια επιτυχημένη καριέρα στο Modeling ή στην Τηλεόραση τι θα διαλέγατε; Ασφαλώς και θα διάλεγα μια επιτυχημένη καριέρα στη τηλεόραση. Το μοντελινγκ έχει ημερομηνία λήξης. Εννοείται όμως πως και τα δύο θέλουν μεγάλες θυσίες.

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας σχεδιαστές μόδας, ποιο μοντέλο σας εμπνέει και γιατί; Η αγαπημένη μου σχεδιάστρια μόδας είναι αναμφισβήτητα η Donatella Versace, την οποία εκτιμώ και θαυμάζω για το έργο που έχει επιτελέσει στο χώρο της μόδας. Μεταξύ άλλων φυσικά είναι οι Valentino Caravani και Ralph Lauren. Αγαπημένο μου μοντέλο είναι η Winnie Harlow η οποία μου δίδαξε πως η διαφορετικότητα δεν χωράει κόμπλεξ, αντιθέτως αποτελεί μοναδικότητα.

Τι δεν θα κάνατε σε μία φωτογράφιση; Σίγουρα δεν θα έκανα κάτι που να προσβάλει τη προσωπικότητά μου. Γυμνό θα έκανα μόνο καλλιτεχνικό τίποτα παραπάνω.

Ποιά είναι τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σας; Αγαπώ τον χορό και το σινεμά, τις βόλτες στη θάλασσα και τα ταξίδια με τη γάτα μου. Τη δεδομένη στιγμή ο χρόνος μου είναι περιορισμένος λόγω της εξεταστικής, παρόλα αυτά βρίσκω πάντα χρόνο για να κάνω πράγματα που μου αρέσουν.

Η ομορφιά είναι “διαβατήριο” για την προσωπική σας επιτυχία; Η ομορφιά λένε είναι ευχή και κατάρα. Φυσικά και είναι διαβατήριο για προσωπική επιτυχία αρκεί να ξέρεις να την διαχειριστείς! Στην περίπτωσή μου, άνοιξαν πόρτες για δουλειές στο χώρο της showbiz και όχι μόνο.

Ως μοντέλο είστε ευαισθητοποιημένη; Συμμετέχετε αφιλοκερδώς σε events με φιλανθρωπικούς σκοπούς; Εννοείται πως είμαι ευαισθητοποιημένη και ήδη το κάνω! Πάνω από όλα ένας άνθρωπος πρέπει να βάζει τα πιστεύω του, να μην είναι άπληστος.

Τα social media έχουν αλλάξει το τοπίο στο Modeling; Είναι μοντέλα οι influencers; Τα πάντα αλλάζουν και σκοπός είναι να αλλάζουμε κι εμείς σύμφωνα με την εποχή. Going with the flow. Oι influencers είναι εικονικά μοντέλα που είτε θα προωθούν εταιρίες με προϊόντα, είτε σκοπούς. Συνήθως δεν έχουν την εμπειρία ενός real μοντέλου αλλά εξαιτίας αυτής της εισβολής των social media στη ζωή μας και κυρίως του Instagram, ο κόσμος τους αναζητά.

Ποια είναι τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνει κάποια/ος εάν θέλει να ακολουθήσει καριέρα στο Modeling; Αρχικά για να ασχοληθεί κάποιος επαγγελματικά με το μοντελινγ, θα πρέπει να έχει αυστηρή πειθαρχεία γιατί οι δυσκολίες του επαγγέλματος είναι πολλές. Έπειτα σίγουρα θα πρέπει να αγάπα το σώμα του και να φροντίζει γι’ αυτό με διατροφή και καθημερινή γυμναστική.

Εσείς με ποιο πρακτορείο συνεργάζεστε; Υπάρχει κάποιος booker με τον οποίο να μπορείτε να μιλήσετε μαζί του και να πάρετε χρήσιμες συμβουλές; Δουλεύω με όλα τα πρακτορεία μόδας και όλους τους φωτογράφους χωρίς να βρίσκομαι κάπου συγκεκριμένα πλέον. Πολύ δύσκολο στις μέρες μας να σε καλύψει μόνο ένα πρακτορείο.

Modeling και οικογένεια. Μπορούν να συνυπάρξουν στην καθημερινότητα ενός μοντέλου; Η αλήθεια είναι πως δεν έχω μπει στη διαδικασία να το σκεφτώ. Είμαι μόλις 20 ετών, μόλις ξεκίνησα τις σπουδές μου στον κλάδο της Διαιτολόγιας, παράλληλα ασχολούμαι με το μοντελινγκ πλέον και επαγγελματικά οπότε όχι, σίγουρα δεν θα μπορούσα να με φανταστώ τη συγκεκριμένη στιγμή να καταφέρνω τους στόχους μου αν ταυτόχρονα είχα να σκεφτώ και την οικογένεια.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Δρούγκα Μαρκέλλα

Εκπαίδευση

● Προπτυχιακό πανεπιστημιακό επίπεδο στον τομέα της Διατροφής και Διαιτολογίας.
● Κάτοχος πτυχίου Ναυαγοσωστικής – Επόπτου Ασφάλειας πισίνας.
● Πτυχιούχος βοηθός βρεφονηπιοκόμου a.g.o.: 19,8/20. ● Απολυτήριο Επαγγελματικού Λυκείου a.g.o.: 19,6/20. Επαγγελματική εμπειρία
● 2017- σήμερα: Εργασία σε νυχτερινά μαγαζιά – κλαμπ στα πόστα του μπαρ, της υποδοχής και ως main pr σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Αλεξάνδρεια.
● Καλοκαίρι 2019: Εργασία στο Waterland Park στη Θεσσαλονίκη ως Ναυαγοσώστρια.  

Ενδιαφέροντα & Δραστηριότητες

Κατά την διάρκεια της παιδικής-εφηβικής μου ηλικίας, ασχολούμουν ερασιτεχνικά με το βόλεϋ και το Tae Kwon Do για αρκετά χρόνια. Πλέον μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ο χορός (ιδιαίτερα το twerk), όπου έχω ξεκινήσει να ασχολούμαι από το καλοκαίρι. Παράλληλα τα τελευταία δύο χρόνια, έχω κάνει τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της μόδας μέσα από fashion shows και φωτογραφήσεις θέλοντας πια να ακολουθήσω αυτό τον κλάδο επαγγελματικά. Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να πηγαίνω στο σινεμά, να χορεύω και να πηγαίνω βόλτες στη παραλία. Αγαπώ τη θάλασσα και λατρεύω να πηγαίνω ταξίδια είτε μόνη είτε με καλή παρέα.