Δημήτρης Λαλάκος: “…για να γράψεις ένα καλό στίχο, πρέπει να επιστρατεύσεις τη φαντασία σου πέρα ακόμη και από τα Ανθρώπινα όρια”

Ποια είναι η πρώτη σας μουσική ανάμνηση; Το τραγουδι της ΣΩΤΙΑ ΤΣΩΤΟΥ που τραγουδά Ο ΧΑΤΖΗΣ.
Τ’ αεροπλάνο το οποίο με έκανε να σκεφθώ, ότι για να γράψεις ξεχωριστά καλό στίχο, πρέπει να επιστρατεύσεις τη φαντασία σου πέρα ακόμη και από τα Ανθρώπινα όρια.

Ποιον Άνθρωπο του χώρου της μουσικής γενικά θαυμάζετε,
και με ποιον θα θέλατε να συνεργαστείτε; Δε θέλω να αδικήσω κανέναν από τους μεγάλους στιχουργούς που έχουμε αρκετούς Καλούς. Μια αναφορά όμως στον τεράστιο ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ,
ΣΠΥΡΟ ΓΙΑΤΡΑ και ΣΙΩΤΑ ΤΣΩΤΟΥ… δεν μπορώ να μην κάνω! Ιδιαίτερη αναφορά στο ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΙΟ, ο οποίος είναι το πρότυπο μου και το όνειρο μου, να τραγουδήσει ένα δικό μου ερωτικό τραγούδι. Ο άνθρωπος αυτός τα έχει κάνει όλα! Στίχο, σύνθεση, εκτέλεση. Και σε όλα σχεδον τα μουσικά πεδία.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ! Ο καλύτερος όλων των εποχών. Κατά την ταπεινή μου γνώμη βέβαια.

Περιγράψτε μου την πορεία σας
στο χώρο της μουσικής. Έχω αρκετές εκατοντάδες στίχων. Όμως τα τελευταία δύο χρονια αποφάσισα να μπώ στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας. Μου έκανε την τιμή ο λαϊκός μας συνθέτης ΠΑΝΟΣ ΚΑΠΙΡΗΣ και οι συνεργάτες του,
και κάναμε το τραγούδι το οποίο κυκλοφορησε με τίτλο. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Επίσης είναι ένα άλλο ακόμη έτοιμο τραγούδι από τον ίδιο συνθετη τον ΚΑΠΙΡΗ με τίτλο… ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ που σύντομα θα κυκλοφορήσει. Αυτόν τον καιρό έχω έντονη συνεργασία με τον Ταλαντούχο τραγουδιστή (και όχι μόνον)… ΖΑΧΑΡΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ.
Κάναμε και ανεβάσαμε σε μορφή
Demo ένα ερωτικό τραγουδάκι
με τίτλο… Ο κορονοϊός (μένουμε σπίτι) το οποίο έγινε viral και στη συνέχεια κυκλοφόρησε σε επίσημη δισκογραφία. Άμεσα (τις επόμενες μέρες) θα κυκλοφορήσει ένα άλλο ακόμη με τίτλο… Άδεια η πόλη. (Όλοι ίσοι) κόρονοϊός.

Ο Ζαχαρίας έχει αρκετά δισκογραφημενα τραγούδια όπως το… Πάρε νάχεις.
Ερωτευμένη μου καρδιά…
Κι’ αν έχω ελαττώματα… κλπ. Μαζί έχουμε κάνει αρκετές δεκάδες τραγούδια σε μορφή demo.

Ποιά είναι η άποψη σας για τα μουσικά τηλεοπτικά
Talent show; Εκ του αποτελέσματος κρίνονται τα πάντα. Ελάχιστοι είναι οι νεαροί εκείνοι που ανέβηκαν (έκαναν σημαντική καριέρα) ουσιαστικά μέσα από αυτες της εκπομπές. Οι μονοι ουσιαστικά ωφελιμένοι από αυτα τα show είναι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στα show και τα κανάλια.

Γιατί χρειάζεται η μουσική παιδεία;
Είναι πολυτέλεια η ανάγκη; ΑΝΑΓΚΗ !!!!! Κυριολεκτώ! Όσο ταλέντο και αν έχει κάποιος… δε θα πάει πολύ μακριά χωρίς μουσική παιδεία. Μοιάζει με δρομέα…χωρίς πόδια!

Έχετε σχέδια για το μέλλον στο χώρο της μουσικής; Δεν θέλω να κάνω σχέδια σε έναν χώρο που περιβάλλεται από ένα γυάλινο αύθραστο τείχος, που σου επιτρέπει μόνο να βλέπεις και να μη μπορείς ούτε καν να αγγίζεις. Κατά πόσον λοιπόν να μπείς μέσα όταν τα βασικά τους κριτήρια είναι η οικονομική σου δύναμη… Εννοώ ότι τον χώρο τον εξουσιάζουν άνθρωποι που τον έχουν κάνει δικό τους. ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ! ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΠΟΥ
ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ…. ΘΑ ΒΓΕΙ.
ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.
Δύσκολο έως αδύνατον να πλαισιωθεί κανείς στο χώρο αυτο, αν δε το θελήσουν αυτοί που τον ελέγχουν! Δε θέλω νά πω κάτι άλλο επ’ αυτού! Σας ευχαριστώ πολύ !


Δημήτρης Λαλάκος – Ο στιχουργός της διπλανής πόρτας.