Ποια είναι τα απαραίτητα έπιπλα ξενοδοχείου και τι κόστος έχουν

Η πρώτη εντύπωση στα ενοικιαζόμενα καταλύματα, συνήθως έρχεται από τον εξοπλισμό και τα έπιπλα ξενοδοχείου που μπορούν να βελτιώσουν τη διαμονή του επισκέπτη. Στη χώρα μας ο ανταγωνισμός είναι εξαιρετικά υψηλός, καθώς όλο ένα και περισσότερα ξενοδοχεία κάνουν την εμφάνιση τους στον κλάδο του τουρισμού. Ένα ξενοδοχείο ξεχωρίζει κυρίως για τις παροχές και την άνεση που προσφέρει, καθώς και για την ποιότητα των υπηρεσιών του. Αν τώρα εισέρχεστε για πρώτη φορά στα τουριστικά επαγγέλματα ή αν είστε ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας και θέλετε να βελτιώσετε ποιοτικά το ξενοδοχείο σας, παρακάτω θα βρείτε όλα τα απαραίτητα έπιπλα ξενοδοχείου που θα πρέπει να προμηθευτείτε.

Έπιπλα ξενοδοχείου για υπνοδωμάτια

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ένας επισκέπτης πριν κλείσει ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο, θα φροντίσει να δει όλες τις παροχές που προσφέρετε. Η άνεση του υπνοδωματίου είναι ίσως το κύριο πράγμα που τον απασχολεί. Εκεί θα περάσει τον περισσότερο χρόνο του κατά τη διαμονή του στο ξενοδοχείο και σίγουρα τον ενδιαφέρει να υπάρχει άνεση και πολυτέλεια. Ένα ολοκληρωμένο σετ επίπλων θα του προσφέρει όλα όσα θα χρειαστεί προκειμένου να νιώσει άνετα και να μείνει ευχαριστημένος.

Τα βασικά έπιπλα ξενοδοχείου για υπνοδωμάτια είναι τα εξής: 

  • ΚρεβάτιΤο κρεβάτι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο υπνοδωμάτιο και για αυτό θα πρέπει να είναι άριστης ποιότητας για να αντέχει τον όγκο των επισκεπτών που θα καταφθάνουν στο ξενοδοχείο. Το κάθε δωμάτιο προσφέρει διαφορετικές παροχές και για αυτό θα πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο κρεβάτι. Η επιλογές είναι ανάμεσα σε μονό, ημίδιπλο, διπλό, King size κρεβάτι και ανάμεσα σε κουκέτα ή κρεβάτι με κεφαλάρι. Η ποιότητα των υλικών κατασκευής είναι πολύ σημαντική, επομένως θα πρέπει να επιλέξετε κάποιο που θα έχει μακρά εγγύηση και μεγάλη διάρκεια ζωής.
  • ΚομοδίναΤα κομοδίνα ξενοδοχείου συνήθως επιλέγονται βάση του κρεβατιού για να ταιριάζουν αισθητικά. Ένα μεγάλο κομοδίνο με συρτάρια ή ράφια θα βοηθήσει τον επισκέπτη να αποθηκεύσει τα προσωπικά του αντικείμενα με άνεση.
  • Τουαλέτες ομορφιάςΟι τουαλέτες ομορφιάς προσφέρουν ένα είδος πολυτέλειας στο υπνοδωμάτιο. Είναι χρήσιμες για να τοποθετούνται τα προσωπικά αντικείμενα καλλωπισμού και προσφέρουν επιπλέον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο όταν έχουν συρτάρια. Μαζί με την τουαλέτα πάει και ο καθρέφτης, όποτε να έχετε υπόψιν ότι η ποιότητα παίζει αι εδώ καθοριστικό ρόλο.
  • Ντουλάπες ξενοδοχείουΑπό ένα υπνοδωμάτιο δεν μπορούν να λείπουν οι ντουλάπες. Απαραίτητο έπιπλο για την αποθήκευση των ρούχων και των προσωπικών αντικειμένων των επισκεπτών. Θα πρέπει να επιλέξετε μία ντουλάπα με αντοχή στο χρόνο καθώς θα χρησιμοποιείται συχνά και το άνοιγμα των φύλλων με τα χρόνια μπορεί να φθείρει τους μεντεσέδες.

Άλλα έπιπλα ξενοδοχείου που χρειάζεστε

Στην υποδοχή στο λόμπι, μπορείτε να επιλέξετε ένα σετ καθισμάτων. Το σετ περιλαμβάνει πολυθρόνες με τραπεζάκι ή καναπέδες με τραπεζάκι. Εκεί θα μπορούν οι επισκέπτες σας να ξεκουράζονται από το ταξίδι καθώς περιμένουν τη σειρά τους για τη reception ή να παίρνουν τον πρωινό καφέ τους πριν αποχωρήσουν. Το σαλόνι δίνει την αίσθηση πολυτέλειας στο χώρο και αναβαθμίζει την αισθητική της υποδοχής σας.

Ένα άλλο χρήσιμο έπιπλο ξενοδοχείου είναι η Reception. Από εκεί θα εξυπηρετείτε τους επισκέπτες  σας και θα τους οδηγείτε στα δωμάτια τους. Η Reception είναι από τα πρώτα έπιπλα που παρατηρούμε στο χώρο όταν περνάμε την είσοδο του ξενοδοχείου και για αυτό θα πρέπει να επιλέξουμε σωστά την κατάλληλη που θα δένει με την αισθητική της υπόλοιπης υποδοχής. Είναι σημαντικό να φροντίσετε να είναι πλήρως λειτουργική ώστε να σας εξυπηρετεί καλύτερα όταν πρόκειται να εξυπηρετήσετε έναν επισκέπτη ή να κάνετε μία κράτηση.

Κόστος επίπλων ξενοδοχείου

Το κόστος των επίπλων εξαρτάται άμεσα από τις ανάγκες σας. Το υλικό κατασκευής και οι διαστάσεις των επίπλων είναι παράγοντες που καθορίζουν την τιμή. Μπορείτε να βρείτε πιο οικονομικά εκθεσιακά έπιπλα – Stock για να καλύψετε τις ανάγκες του ξενοδοχείου σας ή να επιλέξετε ανάμεσα από διάφορα πακέτα προσφορών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα έπιπλα ξενοδοχείου, επισκεφτείτε το www.kmstoredesign.gr και ανακαλύψτε όλες τις προσφορές και την ποικιλία σε έπιπλα ξενοδοχείου.