Συνεχίζει το «Το Κόκκινο τασάκι» της Μαρίνας Σωτηροπούλου στο θέατρο Αλεξάνδρεια του Βασίλη Βλάχου

Συνεχίζει τις παραστάσεις του το ανατρεπτικό έργο «Το Κόκκινο τασάκι» της Μαρίνας Σωτηροπούλου που ανέβηκε σε σκηνοθεσία του Νίκου Ξυθάλη στο Θέατρο Αλεξάνδρεια. Οι πρωταγωνιστές του είναι καθημερινοί άνθρωποι που μπλέκονται σε μια περίεργη ιστορία μυστηρίου.

Το σασπένς και το κωμικό στοιχείο της κατάστασης που δημιουργούν τους αναγκάζουν να παλέψουν με τους εαυτούς τους, τους γύρω τους και την συστημική κοινωνία στην οποία ζουν. Στην υπόθεση της εγκληματικής comedy μαγεύει, κυριαρχεί και εξιτάρει πραγματικά ο ρόλος του επιθεωρητή Στήβεν Στήβενσον που υποδύεται εξαίρετα ο Λεόντιος Πετμεζάς. Μια στωική φιγούρα από άλλη εποχή αλλά και από την σημερινή. Ο μυστηριώδης και παράξενος επισκέπτης που επιστρατεύεται από την θεία Γκλάνσις που υποδύεται με θεατρική επάρκεια η Ντίνα Βούρτση διαθέτει εν μέρει ένα ιδεαλιστικό διαμέτρημα αλλά και κάποιο ανάστημα και εκτόπισμα. Είναι και δεν είναι αληθινός. Ο εμβληματικός ήρωας ως θεατρικός χαρακτήρας γίνεται προς στιγμήν ο σκοτεινός θεός που δεν δικαιούται καμίας ενοχής για ότι πιθανόν αντιπροσωπεύει και πράττει.

Ωστόσο ερευνά το θέμα που του ανατέθηκε με υπερβολική επιμονή και υπερβατική προσήλωση. Τι ακριβώς αντιπροσωπεύει η νυκτερινή εισβολή του στο σπίτι και η παραμονή ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και τους φιλοξενούμενους που υποδύονται ευπρόσδεκτα τα ζεύγη Αλεξάνδρα Τσολακίδου, Γιώργος Δαρείος, Ράνια Πρέβεζα, Γιώργος Αργυρόπουλος θα το μάθουν οι θεατές μόνο λίγα λεπτά πριν το τέλος. Μέχρι τότε η αγωνία και η υποψία θα κορυφώνεται σταδιακά και βαθμιαία. Το χρώμα κόκκινο άραγε έχει σχέση με το αίμα, το πάθος η με κάτι άλλο;;;

Η συγγραφέας Μαρίνα Σωτηροπούλου στο θρίλερ που έχει γράψει καταφέρνει ευρηματικά και ανιχνευτικά να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο καθώς ανατρέπει κάθε στιγμή το κρατούν ιδεολόγημα της νομιμότητας. Στις σελίδες της τονίζει συχνά με αρκετή βαρύτητα το δήθεν το ναδίρ το τίποτα το ψέμα την υποκρισία, το κενό που επικρατεί στις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων της σύγχρονης κοινωνίας. Περισσότερα στην σκηνή!!!

Συντελεστές της παράστασης: Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Γιώργος Αργυρόπουλος, Ντίνα Βούρτση, Γιώργος Δαρείος, Λεόντιος Πετμεζάς, Ράνια Πρέβεζα, Αλεξάνδρα Τσολακίδου. Σκηνικά – Κουστούμια: Μαρία Δρακοπούλου. Μουσική επιμέλεια: Ράνια Πρέβεζα. Τεχνικός ήχου: Δημήτρης Κοντοδήμος. Υπεύθυνος επικοινωνίας και Δημοσίων σχέσεων: Λεόντιος Πετμεζάς.

Το σκηνικό της παράστασης κοσμούν εικαστικές δημιουργίες της συγγραφέως Μαρίνας Σωτηροπούλου.

Σκηνοθεσία: Νίκος Ξυθάλης.

Το έργο ξεκίνησε να παίζεται από το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 και θα παίζεται κάθε Σάββατο στις 8 μ.μ για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο Θέατρο του Πολυχώρου τέχνης Αλεξάνδρεια – Βασίλη Βλάχου, Σπάρτης 14 στην Πλατεία Αμερικής.

Επόμενη παράσταση το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 στις 8μμ. Στη συνέχεια οι παραστάσεις θα γίνονται σε διαφορετική μέρα και ώρα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για κρατήσεις εισιτηρίων: 2121007079, 6944898482. Τιμή εισιτηρίων: 15 ευρώ, ατέλειες: 5 ευρώ, ΑμεΑ, άνεργοι: 7 ευρώ. Το βιβλίο «Το Κόκκινο Τασάκι» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Οστρια».

Οι παραστάσεις συνεχίζονται με αντικατάσταση του Ανδρέα Μαριανού λόγω ανωτέρας βίας από τον Λεόντιο Πετμεζά που παράλληλα είναι υπεύθυνος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της παράστασης.