ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ / ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΟΥ

«Πρεμιέρα» έχει αυτήν την εβδομάδα το Ωδείο Βορείου Ελλάδος, για δυο προγράμματα τα οποία λειτουργούν με επιτυχία και ξεχωρίζουν. Το Ωδείο Βορείου Ελλάδος έχοντας 77 χρόνια εμπειρία στο χώρο της τέχνης μυεί το κοινό, εκτός από το χώρο της μουσικής, στο μαγικό κόσμο των μιούζικαλ και του θεάτρου.

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου αρχίζει το «Εργαστήρι Θεάτρου» με την Βαρβάρα Δουμανίδου. Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες και πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, 20.15- 22.45, στο παράρτημα του Ωδείου Βορείου Ελλάδος στην Καλαμαριά (Εθνικής Αντιστάσεως 16). Δίνεται μεγάλη σημασία στο ρεαλιστικό και συναισθηματικό θέατρο όπου οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τον εαυτό τους και με τους άλλους με τον πιο απλό κι παραγωγικό τρόπο τη θεατρική πρακτική. Παράλληλα γίνονται μαθήματα ορθοφωνίας για τη σωστή τοποθέτηση της φωνής και την καλύτερη εκφορά του λόγου. Οι αυτοσχεδιασμοί, το θεατρικό παιχνίδι και η φαντασία έχουν τον πρώτο λόγο.

Το musical συγκεντρώνει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους και φανατικούς φίλους. Παιδιά κάθε ηλικίας αλλά και ενήλικες συνδυάζουν το θέατρο, το χορό και το τραγούδι σε ένα μάθημα άκρως διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό. Με την καθοδήγηση της Ιωάννας Μήτσικα, της Μαριάννας Τσαπαροπούλου και της Κατερίνας Δασκαλοπούλου οι μαθητές συνδυάζουν τις τρεις τέχνες. Στο τέλος κάθε ακαδημαϊκού έτους, διοργανώνεται συναυλία, με τη συμμετοχή όλων των τμημάτων, παρουσιάζοντας γνωστά έργα musical.
Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο μάθημα musical για ενήλικες ενώ το Σάββατο στις 11.30 το πρωί το πρώτο μάθημα για παιδιά δημοτικού, την ίδια μέρα στις 12.30 το μεσημέρι το Ωδείο Βορείου Ελλάδος θα υποδεχτεί τα παιδιά του Γυμνασίου και Λυκείου που θέλουν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο είδος έκφρασης και δημιουργίας. Όλα τα μαθήματα musical πραγματοποιούνται στο παράρτημα του Ωδείου Βορείου Ελλάδος στην Καλαμαριά (Εθνικής Αντιστάσεως 16).

Το Ωδείο Βορείου Ελλάδος, με τρία παραρτήματα (Καλαμαριά, Κέντρο, Εύοσμος) περιλαμβάνει ένα πλήρες πρόγραμμα που καλύπτει όλες τις ηλικίες, αρχίζοντας από την βρεφική ηλικία μέχρι και ειδικά masterclass για επαγγελματίες. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ωδείου Βορείου Ελλάδος, υπογράφει ο Παύλος Δημητριάδης.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης (Εγνατία 115, δίπλα στην Καμάρα, τηλ.: 2310- 262244, 2310- 269922), στην Καλαμαριά (Εθνικής Αντιστάσεως 16, τηλ.: 2310- 422885, 2310-422742) και στον Εύοσμο (Παύλου Μελά 25, τηλ.: 2310- 760778)
http://www.conservatoire.gr[email protected]