“Σιγομαγειρεμένα μάγουλα χοίρου, συνοδεία σταρότο με αρνίσιο μπέικον, άιβαρ και κρέμα φακής μπελούγκα”

Ένα διαφορετικό γιορταστικό πιάτο.
Υλικά για 4 άτομα:
1 κιλό μάγουλα χοιρινά μόνο το ψαχνό1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο 8 – 10 φύλλα φασκόμηλο 6 – 7 κλωνάρια θυμάρι

Μία κουταλιά σάλτσα σκόρδου 100 ml ελαιόλαδο 200 ml λευκό κρασίΑλάτι πιπέρι κατά βούληση 50 γρ βούτυρο 200 γρ σιτάρι 3 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες 2 μελιτζάνες ψημένες 1 καυτερή πιπεριά 100 γρ αρνίσιο μπέικον 200 γρ φακή μπελούγκα 1 καρότο 1 κλωνάρι σέλερυ

Εκτέλεση:
Από το προηγούμενο βράδυ μαρινάρουμε τα μάγουλα με ελαιόλαδο, φασκόμηλο, κρεμμύδι, σάλτσα σκόρδου, θυμάρι και λίγο λευκό κρασί. Την επόμενη τα σωτάρουμε σε κατσαρόλα με λίγο βούτυρο, σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί, προσθέτουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε για δύο ώρες περίπου, μέχρι να σωθεί η υγρασία ώστε να είναι έτοιμα. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το σιτάρι για μία ώρα περίπου al dente. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε τις ψημένες μελιτζάνες, πιπεριές Φλωρίνης, και την καυτερή πιπεριά αφού προηγουμένως τις έχουμε πολτοποιήσει και το αρνίσιο μπέικον αφού προηγουμένως το έχουμε ψιλοκόψει και σωτάρει. Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε στα καρυκεύματα και κρατάμε στην άκρη.

Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις φακές μαζί με το καρότο και το σέλερυ. Μόλις βράσουν τα περνάμε από το μπλέντερ έχοντας πρώτα αλατοπιπερώσει.

Στήνουμε το πιάτο κόβοντας τα μάγουλα σε μενταγιόν πάνω από το σταρότο και δίπλα την κρέμα φακής μπελούγκα.

Tip για την παραπάνω συνταγή:
Μπορείτε αντί για μάγουλα χοίρου να χρησιμοποιήσετε το κρέας της επιλογής σας.