Κυριάκος Μαριδάκης: ο κορυφαίος Έλληνας της Διεθνής Πολιτιστικής Διπλωματίας

Κυριάκος Μαριδάκης: τ. Βασιλικός Διευθυντής της Κυβερνητικής θαλαμηγού της βασιλικής οικογένειας του Ντουμπάι και του Πρωθυπουργού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Εθνικός Πρόεδρος-Πρέσβης Καλής Θελήσεως του International Ambassador Club, Υπεύθυνος διπλωματικών αποστολών και διοργανωτής της επετειακής εκδήλωσης των ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ  στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από το 2011 με την συμμετοχή 60 πρεσβειών, διπλωματών διεθνών οργανισμών διεθνοποιώντας τον θεσμό ως παγκόσμια επέτειος ιδεών και αξίων, προβάλλοντας την Ειρήνη, την αλληλεγγύη, την ένωση των λαών κατά του αντισημιτισμού και της Ιερουσαλήμ ως παγκόσμια πνευματική κοιτίδα ειρήνης και ενότητας, μέλος της Διεθνούς τιμητικής κοσμητείας Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020 Ιδρυτής Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς, Ιδρυτικός Προέδρος  Ελληνο-Ισραηλινής Ενωσης,  Ιδρυτικός πρόεδρος Ροταριανού Ομίλου της Σαλαμίνας, τ.Β. Διοικητής Περιφέρειας 2470 -Τομεάρχης Διακρατικής Επιτροπής της Ροταριανής Περιφέρειας 2470 Ελλάδος-Ισραήλ-Η.Α.Ε., Μέλος Δ.Σ. Λέσχης της Ρώμης, μέλος του ΑΧΕΠΑ Maritime St. Nicholas,Ιππότης στο διεθνές διπλωματικό τάγμα St.Gabriel, υπεύθυνος δυο διπλωματικών αποστολών της Ισραηλινής πρεσβείας σε επίσημη επίσκεψη στο Δήμο της Σαλαμίνας, Βραβευμένος από το Παγκόσμιο Κέντρο Ελληνισμού και διεθνών οργανισμών.

Ο Οικουμενικός Έλληνας  Κυριάκος Μαριδάκης με πολύ αξιόλογες και προσεκτικές κινήσεις σε Δύση και Ανατολή αναδεικνύει θέματα όπως το ΜΕΙΖΟΝ για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και ιστορία ζήτημα της ναυμαχίας Σαλαμίνας που έσωσε την Ευρώπη και φυσικά την Ελλάδα πριν σχεδόν δυόμισι χιλιάδες χρόνια, λαμβάνοντας επιστολές στήριξης και θαυμασμού από την αείμνηστη Πρέσβειρα καλής θελήσεως  της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη, της ΑΒΥ Πριγκίπισσάς Αικατερίνη της Σερβίας τον Α.Ε. Πρέσβη του Ισραήλ κ Γίοσι Αμράνι και ευρωπαίων αξιωματούχων.

Οι δράσεις του σε διεθνές επίπεδο έχουν προκαλέσει παγκόσμιο θαυμασμό προβάλλοντας την Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά όσο κάνεις άλλος , μετά ιδιαίτερα από τις συναντήσεις με τον ΑΓΥ Πρίγκιπα Αλβέρτο στο πριγκιπάτο του Μονακό,την ΑΒΥ Πριγκίπισσα του Κεντ στο παλάτι του Λονδίνου, την Βαρόνη του Βελγίου Leen Van Daele – πρέσβης καλής θελήσεως του Διεθνούς Iιδρύματος Σαλαμίς και προσφάτως με τον ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρο και την ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας ευαισθητοποιώντας την παγκόσμια κοινότητα 51 κράτη ακόμα και τον Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ κ. Ρίβλιν που ζήτησε να επισκεφτεί τον θαλάσσιο χώρο της Ναυμαχίας, ενημερώνοντας για τις προσπάθειες του κ. Μαριδάκη σχετικά για την προστασία προβολή και ανάδειξη της ιστορικής ναυμαχίας της Σαλαμίνας που αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της παγκόσμιας πολιτιστικής διπλωματίας.

Ασφαλώς ο κος Μαριδάκης συνεχίζει τις Εθνοφελείς δράσεις του που αποτελούν αυτό που χαρακτηρίζεται ως πολιτιστική διπλωματία κάτι που τιμά την εξωτερική πολιτική της χώρας μας και άνθρωποι όπως ο αγαπητός Κυριάκος με όραμα και ανιδιοτέλεια, πρεσβεύοντας οικουμενικές αξίες όπως η Ελευθερία, η Ειρήνη και η Δημοκρατία, ενισχύει την θέση της Ελλάδος στο κόσμο για αυτό και οι γνωρίζοντες λένε για τον Κυριάκο Μαριδάκη εύγε!!.. άξιος.

Εμείς από την πλευρά μας τον συγχαίρουμε για τις ενέργειες αυτές και τις δράσεις του, που αναδεικνύουν τον Ελληνικό πολιτισμό σε μία εποχή δύσκολη για τον τόπο και το λαό μας.

Εύγε κ. Μαριδάκη. Φυσικά θα στεκόμαστε πάντα αρωγοί παρόμοιων προσπαθειών και θα παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανάλογες κινήσεις.

Οφείλουμε και θα προωθούμε ανά πάσα στιγμή ό,τι πρεσβεύει και προβάλλει διεθνώς τον οικουμενικό ελληνισμό που ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα.