Χρήστος Πετρίδης: “Φτάνει πια! Πρέπει να μπει ένα τέλος στις κακοποιήσεις των ζώων”

Ο Χρήστος Πετρίδης, Πρόεδρος Dreamteam, Επίτιμο μέλος ΠΦΠΟ, Εικαστικός επιμελητής, Κοινωνικός Εθελοντής στο polismagazino.gr

Κύριε Πετρίδη, υποστηρίζετε τη θεατρική παράσταση “ΣΚΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ”. Μιλήστε μας για το έργο και το συμβολικό του χαρακτήρα. Κύριε Γωνιωτάκη, ο Σκύλος στο Δρόμο, είναι μία μουσικοθεατρική παράσταση, που σκοπό έχει να παρουσιάσει την πραγματικότητα της ζωής των αδέσποτων ζώων, μέσα από μουσική και τραγούδι.

Η σκληρή πραγματικότητα και όλα όσα βιώνουν τα αδέσποτα ζώα, με αυτόν τον τρόπο ενδεχομένως να γίνονται πιο κατανοητά στον κόσμο μιας και η μουσική εξάρει το συναίσθημα. Οι Τέχνες ως γνωστόν είναι πομποί μετάδοσης μηνυμάτων και σε συνδιασμό με την εικόνα και τον λόγο, αυτά τα μηνύματα γίνονται πιο αποδεκτά μιας και μιλούν στην ψυχή των ανθρώπων.

Η παράσταση θα φιλοξενηθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 από το Δήμο Διονύσου, στο θέατρο του Παλαιού Σταθμού Τρένου στο Διόνυσο με ελεύθερη είσοδο

Η παράσταση επίσης πραγματοποιείται με την υποστήριξη Της Παννελαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας καθώς και άλλων Φιλοζωικών Σωματείων! Πρόκειται για ψυχαγωγία και όμορφο θέαμα για μικρούς και μεγάλους!

Σε ευτή την πανέμορφη παράσταση, με χαρά δέχτηκα να συνδράμω με την παρουσίαση και τον συντονισμό της βραδιάς μαζί με την κυρία Αναστασία Γκούβα, μιας και ο Φορέας που και οι δύο εκπροσωπούμε υπερασπίζεται όλα τα θεσμικά δικαιώματα των ζώων!

Για την πρόσκληση αυτή και την εμπιστοσύνη οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην υπέρμαχη των αδέσποτων ζώων και με συνεχή αγώνα γι’ αυτά κυρία Μαρία Αντωνοπούλου, εντεταλμένη του Δήμου Διονύσου για τα αδέσποτα ζώα καθώς και στο Δήμαρχο κύριο Γιάννη Καλαφατέλη!

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 12μμ στη πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα πρέπει ΟΛΟΙ να πούμε ένα μεγάλο ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Υπάρχει μεγάλη έξαρση στην κακοποίηση των Ζώων στην Ελλάδα. Που οφείλεται κατα τη γνώμη σας και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί; Δυστυχώς οι κακοποιήσεις ζώων στην Ελλάδα πάντα υπήρχαν. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει μεγάλη έξαρση αλλά ευτυχώς υπάρχει μεγάλη και άμεση δημοσιότητα αυτών των άκρως κατακριτέων και εγκληματικών πράξεων (που ίσως να κάνει τις κακοποιήσεις να φαίνονται περισσότερες), η οποία δημοσιότητα οφείλεται στην ολοένα και μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Φιλοζωίας και Πολιτισμού και στηρίζεται βέβεια κατά κύριο λόγο στα social media, μέσα από τα οποία κάθε γεγονός – όπως όλα – γίνονται γνωστά σε χρόνο ρεκόρ και ανάλογα τη σοβαρότητά τους διασπείρονται και εκεί που πρέπει.

Βέβαια η κάθε κακοποίηση είτε ζώου είτε ανθρώπου, φανερώνει μία εγκληματική προσωπικότητα του δράστη που μπορεί να έχει ποικίλες και χιλιάδες αιτίες. Θεωρώ πάντως πως η περίοδος των δύο χρόνων καταπίεσης και στρες και άλλων καταστάσεων που περάσαμε λόγω της πανδημίας, έφτασε τους ανθρώπους στα άκρα μιας και ο καλός έγινε καλύτερος και ο κακός δυστυχώς κάκκιστος. Η ευαισθητοποίηση των πολιτών από την άλλη πλευρά και των μμε είναι πια πολύ μεγάλη. Είδαμε κυρίως όλο το καλοκαίρι που μας πέρασε, ότι στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο Πανελλαδικά μεταδίδονταν δεκάδες φιλοζωικά σποτ – που κάποιοι υπερήρωες κατ’ εμέ – δημιούργησαν εθελοντικά, με σκοπό αυτή την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού, με θετικό αποτέλεσμα και το φως στην άκρη του τούνελ να δυναμώνει.

Είστε ικανοποιημένος από τα μέτρα στήριξης του κράτους ως προς την προστασία των ζώων; Ικανοποιημένος θα είμαι και θα είμαστε όταν πια τα κλουβιά των καταφυγίων θα αδειάσουν, όταν δεν θα χρειάζεται να κάνουμε συνεντεύξεις αυτού του περιεχομένου, όταν δεν θα βλέπουμε στους δρόμους αδέσποτα, κακοποιημένα και παραμελημένα ζώα, όταν όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα αδέσποτα ζώα ως είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο, όταν όλοι μας θα στειρώνουμε τα κατοικίδιά μας, όταν η Φιλοζωία θα ενταχθεί ως μάθημα στα σχολεία στα πλαίσια του Πολιτισμού, όταν δεν θα αγοράζονται ζώα ως δώρα και παιχνίδια στα παιδιά από τους γονείς τους, όταν θα κλείσουν όλα τα παράνομα εκτροφεία και κολαστήρια ψυχών, όταν οι ζωολογικοί κήποι θα σφαγίσουν, όταν ο Νόμος θα τηρείται 100% σε όλα τα επίπεδα και από όλους, όταν θα υπάρχει παραδειγματικότατη τιμωρία σε κάθε κακοποιητή ζώων, όταν δεν θα βλέπουμε στις τηλεοράσεις αιμόφερτα και πονεμένα κακοποιημένα ζώα – όπως πρόσφατα με το γαϊδουράκι στα Γιάννενα με τον κακοποιητή να κυκλοφορεί ελεύθερος και ο Νόμος να μην εφαρμόζεται, όταν θα σταματήσουν τα καννιβαλιστικά έθιμα θυσιασμού των ζώων – όπως ταύρων και αγελάδων σε διάφορα πανυγύρια ακόμα και στα πλαίσια Χριστιανικών εορτών, τότε ναι θα είμαι ικανοποιημένος γιατί μόνο τότε το Κράτος θα έχει βάλει τις βάσεις για σωστή Παιδεία από την οποία ξεκινούν τα πάντα!

Προετοιμάζετε την ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ. Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε με αυτή τη δράση και σε ποιους; Φτάνει πια! Αυτό το μήνυμα θέλουμε να στείλουμε προς πάσα κατεύθυνση με αυτή τη μεγάλη και ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που γίνεται με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Dreamteam. Καλούμε όλο τον κόσμο, κάθε άνθρωπο που θέλει να λέγεται πολιτισμένος, κάθε άνθρωπο που έχει ενσυναίσθηση, κάθε μικρό ή μεγάλο, κάθε γονέα, κάθε φιλόζωο, να δώσουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο και ηχηρό ΠΑΡΟΝ ώστε να μπει ένα τέλος στις κακοποιήσεις των ζώων – που μην ξεχνάμε ότι έχουν και εξελικτικές συνέπειες ακόμα και κατά της ζωής των ανθρώπων – οι περισσότεροι δολοφόνοι ξεκίνησαν κακοποιώντας ζώα.

Σε ευτή τη μεγάλη και άκρως σοβαρή προσπάθεια πρέπει ο Φιλοζωικός κόσμος της χώρας και τα Φιλοζωικά Σωματεία να είναι ενωμένα. Πρέπει οι υπεύθυνοι του Κράτους να δουν ότι έχουμε φωνή, έχουμε δύναμη, ότι είμαστε πολλοί και ότι όλοι μας ψηφίζουμε και άρα ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την πλήρη εφαρμογή του Νόμου, το τέλος της ατιμωρησίας των εγκληματιών και φυσικά απαιτούμε έναν όμορφο και ειρηνικό κόσμο για ζώα και αναθρώπους!

Πρέπει την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 12μμ στη πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα ΟΛΟΙ να πούμε ένα μεγάλο ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Κύριε Γωνιωτάκη σας ευχαριστώ εκ βαθέων για τη στήριξη του ιερού αυτού σκοπού!