Σεβή Αλμπέρτο: “Είμαι απλά ένας εραστής της τέχνης”

“Φέτος με την θεατρική μου ομάδα ανεβάζουμε σε θεατρικό το έργο ουζερί Τσιτσάνης του Μανούσο Μανουσάκη-Σκαμπαρδώνη.
Σκηνοθεσία Αναστασίας Τσακίρη. Θέλει σκληρή δουλειά αλλά είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο”

Σε ποια ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός; Σε ηλικία 19 ετών παρακολούθησα μαθήματα στο θεατρικό εργαστήρι της ισραηλιτικής κοινότητας Θεσσαλονίκης. Τα επόμενα Τέσσερα χρόνια ανεβάσαμε αρκετές παραστάσεις με τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ και τον Θανάση Μποιτση από το κρατικό θέατρο.

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε; Ο Χορν. Είναι ο ηθοποιός που εκείνα τα χρόνια θαύμαζα περισσότερο.

Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε; Μου άρεσε πολύ ο κινηματογράφος και ο τρόπος που μπορείς με ιδιαίτερα μοντάζ και εφέ να συγκίνηση στο θεατή. Όμως το θέατρο δείχνει την πραγματική αξία ενός ηθοποιού.

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς; Η λέξη καριέρα δε σημαίνει τίποτα για μένα. Ότι έχω κάνει στη ζωή μου τόσο στο θέατρο όσο και στα εικαστικά ήταν γιατί το ήθελα για μένα τον ίδιο πρώτα και μετά για όλο τον υπόλοιπο κόσμο τον κόσμο που με το χειροκροτήμα του σφραγίζει την επιτυχία σου.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να το έχεις. Όμως εμπειρία και γνώση σίγουρα είναι προϋποθέσεις για να γίνεις ένας καλός ηθοποιός.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη; Φτιάχνω…. Τον συναισθηματικό μου κόσμο και την εικόνα του ρόλου μου.
Φτιάχνω…. Τα συναισθήματά πριν από τυπώσω μία εικόνα στον Καμβά ή να παίξω ένα ρόλο στο πάλκο το θέατρου.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε; Πάντα χωρίς έμπνευση δεν μπορείς να δημιουργήσεις.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη; Απλά ένας εραστής της τέχνης.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Φέτος με την θεατρική μου ομάδα ανεβάζουμε σε θεατρικό το έργο ουζερί Τσιτσάνης του Μανούσο Μανουσάκη-Σκαμπαρδώνη.
Σκηνοθεσία Αναστασίας Τσακίρη. Θέλει σκληρή δουλειά αλλά είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο.

Βιογραφικό. Σεβή Αλμπέρτο
19 ετών ξεκίνησα την θεατρική μου διαδρομή μέσα από ένα θεατρικό εργαστήρι που δημιούργησε ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ στην Ισραηλίτικη κοινότητα Θεσσαλονίκης.
Για αρκετά χρόνια οι καλλιτεχνικές μου δραστηριότητες στράφηκαν στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο για τέσσερα χρόνια ήμουν παραγωγός και σκηνοθέτης της εκπομπής μουσικές ανησυχίες στο TV Μακεδονία καθώς επίσης μουσικός παραγωγός στο κανάλι ένα και top FM.
Παράλληλα ασχολήθηκα με την ζωγραφική την χαλκογραφία την πυρογραφία και το βιτρώ έκανα αρκετές έκθεσης με τα έργα μου και πήρα μέρος και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.
Τα τελευταία 22 χρόνια έχω παίξει σε αρκετές θεατρικές ομάδες στο Ωραιόκαστρο στην Πυλαία και αλλού. Συνεργάστηκα με πολύ καλούς σκηνοθέτες όπως ο Γιάννης Μαλούχος ο οποίος ήταν δάσκαλος μου φίλος μου αλλά και συνεργάτης μου.
Πριν πέντε περίπου χρόνια αποφάσισα να δημιουργήσω μία δική μου Θεατρική ομάδα Μαζί με τη φίλη μου και συνεργάτιδα Αλίκη Αντζελ.
Η θεατρική ομάδα λέγεται Endremosotros που στα ισπανικά σημαίνει αναμεταξύ μας. Με την ομάδα μας ανεβάσαμε το υπέροχο θεατρικό έργο το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ που για τρία χρόνια κέρδισε τις καλύτερες κριτικές στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.
Αυτή τη στιγμή παίζουμε τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός τον Ρέππα Παπαθανασίου. Έχουμε κερδίσει το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ Θυμέλη που διοργάνωσε το κέντρο πολιτισμού της περιφέρειας και παράλληλα κάνουμε πρόβες για να ανεβάσουμε το ουζερί Τσιτσάνης.
Το θέατρο για μένα είναι μια πρόκληση αισθάνομαι ότι ζω μέσα από τους ρόλους που παίζω τη ζωή κάποιων άλλων ανθρώπων αλλά παράλληλα προσφέρω στον πολιτισμό και στον συνάνθρωπο μου.