“Ταξίδι στο Χρόνο”

Με μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια της νέας έκθεσης «Time Travel» του εικαστικού Γιάννη Καμίνη στη γκαλερί Μυρό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης υπό τη μουσική του σαξόφωνου της Ειρήνης Αλεξίου.

Ο Γιάννης Καμίνης ξενάγησε το κοινό στα εντυπωσιακά αφηρημένα κόκκινα έργα επισημαίνοντας πως η τέχνη επιτρέπει την ανάδυση εσωτερικών πτυχών ενδοσκόπησης.

Όπως είπε ο καλλιτέχνης «το ταξίδι στον αέναο χρόνο της ψυχής, επιτρέπει το ταξίδι στο χρόνο της πραγματικής ζωής. Το εσωτερικό μας κέντρο στο παρόν δείχνει το δρόμο για τη θεραπεία του παρελθόντος, ώστε να οραματιστούμε κάθε καινούργιο μέλλον.

Το ταξίδι στο χρόνο συντελείται, για τον κάθε άνθρωπο, στην κάθε στιγμή, όταν συνειδητά υπάρχει και αποδέχεται την ολότητά του».

Η έκθεση ζωγραφικής αγγίζει σημαντικά υπαρξιακά θέματα και είναι εμπνευσμένη από τη φιλοσοφία και την ψυχανάλυση. Συγκεκριμένα, ο καλλιτέχνης επισημαίνει: «Οι σαμάνοι του Περού αναφέρουν πως «το μέλλον είναι πίσω μας». Αυτό απαιτεί να στρέψουμε το βλέμμα μας στο μέλλον μέσα από τις παρελθοντικές μας εμπειρίες. Συνεπάγεται το σωκρατικό «γνώθι σαυτόν». Αναπόφευκτα, το «εδώ και τώρα» αποτελεί τη μόνη στιγμή για την εσωτερική ματιά της αυτεπίγνωσης. Είναι μια στιγμή αποδοχής και εμπερίεξης του εαυτού. Είναι ο τόπος ταξιδιού στο χρόνο για την αποδοχή και την αλλαγή εαυτού».
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Μυρό, έως το τέλος Οκτωβρίου.

Βιογραφικό του Γιάννη Καμίνη

Ο Γιάννης Καμίνης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1977. Σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη όπου παντρεύτηκε, ενώ ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους.

Το έργο του Γιάννη Καμίνη χαίρει διεθνούς απήχησης για την πρωτοτυπία, το νόημα και την καλαισθησία που δίνει στην αφηρημένη τέχνη. Ο δημιουργός ζωγραφίζει ενώ βρίσκεται σε άλλο επίπεδο συνείδησης μέσω ειδικών τεχνικών. Τα έργα ακρυλικών σε καμβά προκύπτουν αποτυπώνοντας αρχέτυπα, φαινόμενα, σύμβολα, πρόσωπα και ιδέες όπως συνδέονται με το συνειδητό και συλλογικό ασυνείδητο.

Ο ζωγράφος εκθέτει στη Νέα Υόρκη-ΗΠΑ, στη Σεούλ-Ν. Κορέα, στη Βυρηττό-Λίβανο, στο Κίεβο-Ουκρανία, στο Ριάντ-Σαουδική Αραβία, στην Ευρώπη από το 2014. Τα έργα του έχουν χρησιμοποιηθεί ως την εικαστική βάση σε διεθνή συνέδρια, ως εξώφυλλα βιβλίων καθώς και για τη δημιουργία ρούχων και αξεσουάρ μόδας. Ο καλλιτέχνης συμμετέχει σε δημοπρασίες και στηρίζει φιλανθρωπικές δράσεις που βοηθούν παιδιά.

Δείγματα της δουλειάς του υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://www.yianniskaminis.com

Σπούδασε στην Αγγλία όπου αποφοίτησε από το Coventry University (1998): Bachelors in Communication, Culture and Media, και από το University of Westminster στο Λονδίνο (2001): Masters in Marketing Communication. Συνέχισε να σπουδάζει στην Θεσσαλονίκη, όπου ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Φροϋδικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδας στην Ψυχανάλυση (2012). Από το 2013 έως το 2017 παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα ζωγραφικής με τον εικαστικό Αλέξανδρο Τσαμουσιάδη. Συνεχίζει την εκπαίδευση Guided Imagery with Music – The Bonny Method.

Βιογραφικό της Ειρήνης Αλεξίου

Η Ειρήνη Αλεξίου είναι Απόφοιτος του τμήματος μουσικής επιστήμης και τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Κάτοχος πτυχίου κλαρινέτου με παράλληλες σπουδές στο σαξόφωνο ως φοιτήτρια. Ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον κλάδο της μουσικοθεραπειας και εμφανίζεται σε ποικίλες εκδηλώσεις ως μουσικός.