Ο Γιάννης Γκρίτσης συμμετέχει στα “Art Awards” της Dreamteam

Η Dreamteam με γνώμονα, ότι οι καλλιτέχνες αξίζουν τα δικά τους μοναδικά βραβεία, για πρώτη φορά θεσπίζει έναν εικαστικό διαγωνισμό πανελλαδικής εμβέλειας, τα Art Awards, με στόχο την ανάδειξη και την καταξίωση των καλλιτεχνών ανά κατηγορία. (ζωγραφικη- φωτογραφία-γλυπτική-mixed media), στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, αιγίδα Ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων και International Action Art στις 6-7-8 Φεβρουαρίου 2023!

Ως καλλιτέχνης, τι είναι αυτό που επιθυμείτε να δείξετε ή να μεταφέρετε στο κοινό με τα έργα σας; Θέματα που με έχουν απασχολήσει και τα οποία έχω προσπαθήσει να αποδόσω καλλιτεχνικά, αφορούν κυρίως πνευματικές αναζητήσεις, παρουσιάσεις γεγονότων, συγκερασμό φαντασίας και γνώσης, αλλά και προσωπικές εμπειρίες, κυρίως πτητικές. Διαμέσου αυτών, προσπαθώ να μεταφέρω την δική μου οπτική και άποψη. Για παράδειγμα, στο έργο μου “Δημιουργία”, ένα εκ των έργων που συμμετέχω στη συγκεκριμένη έκθεση/διαγωνισμό, “εκφράζεται” ως η “Ανωτέρα Χείρ” να θέτει “Ενεργειακή Τάξη” στην “χαοτική αναταραχή και αταξία”, γεγονός με αναλογία σε κάθε είδους δημιουργικό έργο δυνάμεων, ανθρώπινων ή όχι.

Πιστεύετε πως η τέχνη είναι ικανό μέσο ή εργαλείο ώστε η κοινωνία, το σύνολο των ανθρώπων, να προοδεύσει και να εξελιχθεί; Και εάν ναι, με ποιό τρόπο; Άν η “τέχνη είναι ικανό μέσο ή εργαλείο προόδου της κοινωνίας” αδυνατώ να το προσδιορίσω επακριβώς, θεωρώντας ότι είναι εξαρτημένη μια τέτοια άποψη από συγκυρίες και σχετικότητες, σε χρόνους και τόπους. Λαμβάνοντας όμως ως δεδομένη την προσπάθεια πλήθους ανθρώπων να εκφραστούν με τέχνη, από την εποχή των σπηλαίων έως σήμερα, διαχρονικά και υπερτοπικά, θα την χαρακτήριζα, περισσότερο ως φυσική τάση, για τον άνθρωπο και την κοινωνία. 

Τον Φεβρουάριο 2023 λαμβάνετε μέρος στα Πανελλήνια Βραβεία Τέχνης “ART AWARDS” της Dreamteam, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, ανάμεσα σε δεκάδες καλλιτέχνες. Τι είναι αυτό που πιστεύετε πως θα κάνει τον κάθε καλλιτέχνη να προσεγγίσει το βραβείο; Το βραβείο, κάθε βραβείο, είναι αποτέλεσμα συνέργειας. Συνέργειας ΚΡΙΤΗ και ΚΡΙΝΟΜΕΝΟΥ, άρα δύο “υποκειμένων”, άρα καθαρά υποκειμενική συνέργεια στο τί “προσφέρεται” για να “κριθεί”. Και με δεδομένο ότι η κρίση θα είναι για “δεκάδες καλλιτέχνες”, καλύτερα να περιμένουμε τις δημιουργίες.

Ποιο θεωρείτε πως είναι το χάρισμα ή το πλεονέκτημα του εκάστοτε καλλιτέχνη που τον κάνει να ξεχωρίζει και να καταφέρνει να πουλάει τα έργα του; Ως αρχή, θεωρώ ότι το να “ξεχωρίζει” και να “πουλάει” ένας καλλιτέχνης, είναι έννοιες διαφορετικές και δυνητικά συνδεόμενες ή μή. Για παράδειγμα ο Βαν Γκογκ ξεχωρίζει έως σήμερα, αλλά τότε δεν πούλησε τίποτε. Ήταν το κατοπινό, μετά θάνατον, μάρκετινγκ του έργου του που τον έκανε ξεχωριστό και προς πώληση. Ανάλογα ισχύουν και σήμερα, στην πληθωρική και υπερπληροφορημένη εποχή μας.

Πληροφορίες για τα Art Awards στα τηλέφωνα: 6985015875 – 6989283000

Τί είναι η Τέχνη για εσάς; Έκφραση πνευματική και άσκηση σωματική.

Καλλιτεχνικά, ποιος είναι ο στόχος σας; Η πνευματική μου ανέλιξη.

Facebook & Instagram: dreamteam.org.gr www.dreamteam.org.gr
Χορηγός Επικοινωνίας
http://polismagazino.gr