Χρήσιμα εργαλεία για να ανεβείτε επίπεδο στο στοίχημα

Αν δεν είστε επαγγελματίας παίκτης στα τυχερά παιχνίδια αλλά θέλετε να βελτιώσετε τον τρόπο που παίζετε, είστε στο σωστό μέρος. Στοίχημα ποδόσφαιρο και στοίχημα μπάσκετ έχουν πλέον τα δικά τους εργαλεία που μπορούν να σας δώσουν σχετικό πλεονέκτημα απέναντι στη Novibet ή σε κάποιον άλλο νόμιμο μπουκ.

Οι έμπειροι του είδους έχουν δημιουργήσει μια σειρά από χρήσιμες εφαρμογές / εργαλεία που αν μάθετε να τα χρησιμοποιείτε σωστά τότε σίγουρα θα δείτε διαφορά στον τρόπο που παίζετε.

Excel-όφυλλο υπολογισμού των Value Bets

Αν θέλετε να αυξήσετε τα κέρδη σας στο στοίχημα τότε πρέπει να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή ποια στοιχηματική απόδοση αντιστοιχεί στην πιθανότητα ενός αποτελέσματος. Για παράδειγμα, αν ένα φαβορί πληρώνει 1.40 για νίκη, εσείς γνωρίζετε πως μεταφράζεται αυτό σε πιθανότητες; Το πιθανότερο είναι πως δεν το έχετε σκεφτεί ποτέ. Αλλά τα μαθηματικά δίνουν τις απαντήσεις πολύ συχνά και σεις πρέπει να τα εμπιστεύεστε.

Για το λόγο αυτό, κάποιοι εργατικοί παίκτες του χώρου, δημιούργησαν φύλλα excel που σκοπεύουν να κάνουν ακριβώς αυτό: να σας δείξουν ποια είναι η σωστή απόδοση για τις πιθανότητες που πιστεύετε εσείς ότι έχει ένα αποτέλεσμα. Πώς το χρησιμοποιείτε; Πολύ απλα, βάση της απόδοσης που σας δίνει, ψάχνετε να βρείτε τη στοιχηματική που πλησιάζει περισσότερο σε αυτήν. Που θα βρείτε τα φύλλα αυτά; Μια απλή αναζήτηση στο google για τον όρο Value Finder Spreadsheet θα «φωτίσει» το δρόμο σας.

Αρχείο στοιχηματικής ιστορίας

Ξέρουμε πως ο μέσος παίκτης του στοιχήματος δεν θα καταδεχτεί ποτέ να ξοδέψει χρόνο για να έχει τακτοποιημένο το ιστορικό του. Και φυσικά αυτός είναι ένας λόγος που πολλοί δεν μπορούν να αποχωριστούν τον «κουβά». Γιατί δεν κατανοούν τη σημασία της ανάλυσης και της προϊστορίας. Υπάρχουν όμως στο ίντερνετ πολύ ωραία εργαλεία οργάνωσης του ιστορικού στοιχημάτων που υπολογίζουν αυτόματα σε ποιες αγορές και σπορ τα πάτε καλύτερα, το υπόλοιπό σας σε κάθε εταιρία χωρίς να χρειάζεται να κάνετε login και άλλα πολλά.

Σύγκριση αποδόσεων

Για αρκετά χρόνια οι Έλληνες ήμασταν ο άτυχος λαός του στοιχήματος. Οι αποδόσεις των στοιχηματικών δεν μπορούσαν να προβληθούν στις ιστοσελίδες προγνωστικών για κάποιο λόγο σχετικό με τη νομοθεσία. Με την τελευταία μεταβολή στο νόμο, πλέον και οι Έλληνες μπορούν να δουν τις αποδόσεις και μάλιστα σε εργαλεία που συγκρίνουν άμεσα αυτές της μιας εταιρίας με την άλλη. Οι σελίδες που συγκρίνουν αποδόσεις δε θα σας δώσουν απλά τα νούμερα που προσφέρει κάθε εταιρία. Θα υπολογίσετε για εσάς τη γκανιότα, θα σας δείξουν σε πραγματικό χρόνο τις μεταβολές, ενώ αρκετές από αυτές συγκεντρώνουν και προβάλλουν στοιχεία και για το τζίρο σε κάθε ματς. Το σημαντικό είναι όμως πως σας επιτρέπουν να παίξετε έξυπνα, ακόμα και να κάνετε hedging ώστε να μειώσετε την έκθεσή σας σε κάποιο αποτέλεσμα. Και γενικά, γιατί να πείτε όχι σε κάτι τόσο απλό και συνάμα τόσο σημαντικό για την κερδοφορία σας;

Υπολογιστές στοιχηματικών συστημάτων

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, το πρώτο τέτοιο σύστημα υπολογισμού για παρολί το είχε δημιουργήσει ο ΟΠΑΠ, για τα συστήματα στο ΠΡΟΠΟ και μετά στο Πάμε Στοίχημα. Μπορεί οι στοιχηματικές να έχουν έναν υποτυπώδη υπολογιστή συστημάτων στο κουπόνι, υπάρχουν όμως σελίδες στο ίντερνετ που πάνε τη διαδικασία σε άλλα επίπεδα. Δηλαδή, μπορούν να υπολογίσουν πόσο πρέπει να ποντάρετε σε κάθε συνδυασμό, τα κέρδη ανάλογα με τα φαβορί και άλλα πολλά που στον απλό παίκτη του στοιχήματος μπορεί να ακούγονται σαν πυρηνική φυσική. Το σίγουρο είναι πως αν είστε διατεθειμένοι να ασχοληθείτε σοβαρά με το χώρο, υπάρχουν εκεί έξω χιλιάδες ιστοσελίδες και εργαλεία – με τη δέουσα προσοχή – θα σας κάνουν σίγουρα καλύτερο παίκτη.

Αναφερόμενοι στο στοίχημα δε γίνεται να μην κάνουμε μνεία και στην πρωτοβουλία της Novibet να συνεργαστεί με το Γιάννη Αντετοκούνμπο για έναν καλό σκοπό. Οι δύο τους δημιούργησαν το A GiANT Heart, μια πρωτότυπη φιλανθρωπική και κοινωνική συμμαχία που σκοπό έχει να στηρίξει μια σειρά από projects ανακούφισης. Η αρχή έγινε με τη βοήθεια στο Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ, το ίδρυμα που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Κας Μαριάννας Βαρδινογιάννη και δίνει χαρά σε παιδιά που μάχονται τον καρκίνο. Ακολούθησαν οι πυρόπληκτοι του καλοκαιριού, ενώ μόλις πρόσφατα Αντετοκούνμπο και Novibet ξεκίνησαν το φιλόδοξο έργο να δώσουν νέα πνοή στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ της χώρας.