Αθηναΐς: «Η G Music με έκανε να πιστέψω ξανά στο όνειρο και στη φωνή μου»

Η επανεμφάνισή της τους τελευταίους μήνες στα μουσικά δρώμενα, προκάλεσε αίσθηση. Με νέα εξωτερική εμφάνιση και το βασικότερο με νέα φωνή, που με τη βοήθεια του δασκάλου φωνητικής της και του παραγωγού τους, κατάφεραν να ξεδιπλώσουν το λαϊκό της ταπεραμέντο, με τα μοναδικά της γυρίσματα…

Αποτέλεσμα αυτού, από την Έλενα Μεταξά, να «αναγεννηθεί» η Αθηναΐς, που έρχεται να δώσει το δικό της στίγμα στο λαϊκό πεντάγραμμο. Η μεγάλη αλλαγή έγινε, όταν η πολλά υποσχόμενη δισκογραφική εταιρία G MUSIC, πίστεψε σε εκείνη, και με σκληρή δουλειά και πολλές ώρες στο στούντιο ηχογράφησης, φτάσαμε στο σήμερα να απολαμβάνουμε τα μοναδικά της τραγούδια, «Θα κάνω το Σωστό», «Επιλογή μου», ενώ αναμένουμε σύντομα και τα νέα της. Τόσο ο ιδιοκτήτης της G Music, Γιάννης Μαλλιάς, όσο και ο παραγωγός της, αλλά και όλη η ομάδα που την πλαισιώνουν με αγάπη, ως μία μεγάλη «ομπρέλα», μαζί με την μοναδική ερμηνεύτρια, μας ετοιμάζουν πολλές και όμορφες μουσικές εκπλήξεις.

Σε τι φάση πετυχαίνουμε την Αθηναΐς; Αν εξαιρέσουμε τον κορονοϊό, με πετυχαίνετε σε πολύ δημιουργική φάση. Ηχογραφώ καινούργια τραγούδια και μελετάω αρκετές ώρες τη μέρα με το δάσκαλό μου, τον κύριο Λυριτζή.

«Θα κάνω το σωστό», «Επιλογή μου», δύο νέα σου τραγούδια, που αγαπήθηκαν πολύ από κόσμο; «Το τραγούδι «θα κάνω το σωστό», είναι σε στίχους του Ιωάννη Ραπτόπουλου και μουσική του Άγγελου Ανδρεάτου, δύο νέα παιδιά στο χώρο, με πολύ όρεξη, οι οποίοι έγραψαν για εμένα ένα λαϊκό-δημοτικό τραγούδι, που όλη η Περιφέρεια και όχι μόνο, το αγάπησε! Το «Επιλογή μου» σε στίχους του Γιάννη Μαλλιά και μουσική του Ιορδάνη Παύλου, το λάτρεψα από τη πρώτη στιγμή και δικαιολογημένα αφού και ο κόσμος το αγάπησε πολύ»!

Ποιοι ευθύνονται για τα όσα βιώνει σήμερα μουσικά η Αθηναΐς; Ο παραγωγός μου, που με έκανε να πιστέψω ξανά στο όνειρο μου και στη φωνή μου. Είναι σημαντικό, να μην σταματάς να στοχεύεις στην επιτυχία και να βρίσκεις αξιόπιστους συνοδοιπόρους σε αυτό μέσα σε μία ομάδα.

Τι σε έκανε να πεις το «ναι» στη GMusic; Ποιος καλλιτέχνης δεν θα έλεγε «ναι», σε μια εταιρία όπως η G Μusic, που ενδιαφέρεται για τους καλλιτέχνες της. Βασικό συστατικό είναι ότι έχουμε κοινό όραμα και αυτό ήταν αρκετό για εμένα!

Πώς «γεννήθηκε» το όνομα Αθηναΐς; «Η «νονά» του ονόματος ήταν η ομάδα της νέας εταιρείας μου και με εντυπωσίασε εξ αρχής.

Είσαι αυστηρός κριτής του εαυτού σου; Πώς λειτούργησε αυτό, από την Έλενα Μεταξά μέχρι την Αθηναΐς, που βλέπουμε και ακούμε σήμερα; Είμαι εργασιομανής και μου αρέσει να εξαντλώ τον εαυτό μου μέχρι να φτάσω στο αποτέλεσμα. Απλά την Έλενα Μεταξά την «αξιοποιούσαν» με λάθος κριτήρια, ενώ την Αθηναΐδα την αντιμετωπίζουν σαν επαγγελματία…. Πιστεύουν πολύ σε εμένα και αυτό με κάνει ακόμη πιο αυστηρή με τον εαυτό μου.

Πώς γεννήθηκε η αγάπη σου για το τραγούδι; Ήμουν η κλασσική περίπτωση της 17χρονης, με μια βούρτσα στο χέρι για μικρόφωνο και τραγούδι παντού (χαχαχα).

Ποια είναι η πιο όμορφη στιγμή αλλά και η χειρότερη που έχεις βιώσει στη μέχρι σήμερα καλλιτεχνική σου πορεία; Η πιο όμορφη στιγμή είναι αυτή που ζω τώρα. Η χειρότερη ήταν η πίεση που μου ασκούσε επιχειρηματίας της νύχτας, με σκοπό να με κερδίσει ως γυναίκα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψω αναγκαστικά το σχήμα και το χώρο για πολλά χρόνια.

Υπάρχει ως όνειρο στο μυαλό σου, να κάνεις κάποια στιγμή ένα ντουέτο με συνάδελφό σου, και ποιος είναι αυτός/ή; Είναι πολλοί καλλιτέχνες που θαυμάζω. Θα ήθελα ένα ντουέτο, με έναν μεγάλο καλλιτέχνη. Παίρνεις πολλά, μόνο και μόνο από αυτήν την εμπειρία.

Κάνοντας έναν απολογισμό ζωής, τι κρατάς, τι «πετάς», τι αλλάζεις; Δεν αλλάζω το χαρακτήρα μου… Τον αγαπώ με όλα του τα καλά και αρνητικά… Είμαι ευαίσθητη και δοτική πετάω όμως ό,τι δύσκολο έχω περάσει στη δουλειά μου και κρατάω την εμπειρία της δύναμης που μου άφησε.

Πώς είναι η Αθηναΐς στην καθημερινότητά της; Είμαι μια τυπική γυναίκα με την καθημερινότητά της. Ασχολούμαι μόνο με όσα κάνουν χαρούμενη, μια τέτοια γυναίκα. Απολαμβάνω το σπίτι, φροντίζω τον εαυτό μου και μοιράζομαι όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους μου.

Σου λείπουν οι live εμφανίσεις; Παρά πολύ μου λείπει αυτή η ενέργεια του κόσμου. Για εμένα είναι μια μεγάλη αγκαλιά και την περίοδο που ζούμε, μας λείπει σε όλους αυτή η αγκαλιά.

Τι προσεύχεσαι να σου συμβεί; Να έχουμε υγεία  και ιδιαίτερα οι άνθρωποι που αγαπώ. Προσεύχομαι για όλους εξίσου…

Για ποιον λόγο έκλαψες τελευταία φορά; Έκλαψα καθώς άκουγα ένα τραγούδι που έγραφα στο στούντιο. Δεν μπορούσα να κρατήσω τα δάκρυα μου …! Περίεργο συναίσθημα, που πρώτη φορά, μου συνέβη»

Το «σ’ αγαπώ» πότε βγαίνει από τα χείλη σου; «Σπάνια και δύσκολα… Αλλά όταν το πω, δεν χάνεται ποτέ».

Υπήρξε δύσκολη περίοδος στη ζωή σου, και αν ναι, πώς βγήκες δυνατή από αυτή; Ναι ήταν μια περίοδος που είχα πέσει ψυχολογικά. Ξαφνικά είχα κρίσεις πανικού. Ευτυχώς με την βοήθεια ψυχολόγου τα ξεπέρασα, προχώρησα και το βασικό, γνώρισα πιο καλά τον εαυτό μου!

Οφείλεις δημόσια «ευχαριστώ»; Ευχαριστώ την καλλιτεχνική μου οικογένεια G Μusic για ότι έχει κάνει για μένα και προσωπικά τον Γιάννη Μαλλιά που μου εμπιστεύτηκε τα υπέροχα τραγούδια του.

Οφείλεις μία συγγνώμη κάπου; Είμαι άνθρωπος, και κάνω λάθη, όπως όλος ο κόσμος. Αλλά όταν συμβεί, δεν διστάζω και αμέσως ζητάω ειλικρινή συγγνώμη.

Τι περιμένουμε στο άμεσο μέλλον, σε μουσικό επίπεδο από την Αθηναΐς; Πολλά τραγούδια, γραμμένα και ερμηνευμένα από την ψυχή μας που εύχομαι να αγγίξουν και την ψυχή του κόσμου»!

Aθηναΐς – Επιλογή Μου | Official Music Video – YouTube

Aθηναΐς – Θα Κάνω Το Σωστό | Official Lyric Video – YouTube