Κατσή Αθανασία “Not Me” Έκθεση φωτογραφίας

Οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της ειδικότητας “Τέχνη Φωτογραφίας” του ΔΙΕΚ Κηφισιάς (Δ2), υπό την επιμέλεια της εκπαιδεύτριάς τους Ιουλίας Λαδογιάννη, www.facebook.com/ioulia.ladogianni διοργανώνουν στο Matchpoint ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Not Me” και διάρκεια από 11 έως και 18 Ιουνίου 2021, με ελεύθερη είσοδο.

www.facebook.com/notme.exhibition

Η ερμηνεία του τίτλου “Not Me” είναι διττή, αφού ο φωτογράφος (συμ)μετέχει στο κάδρο είτε ως πρόσωπο είτε ως προσωπικότητα. Οι σπουδαστές που εκθέτουν τις φωτογραφίες τους, χρησιμοποιούν το λεξιλόγιο του περιβαλλοντικού πορτρέτου για να δώσουν τη δική τους σύγχρονη προσέγγιση και ερμηνεία: είτε μέσω της δικής τους μορφής (φυσικής παρουσίας) είτε όχι, αποκαλύπτουν και αποκαλύπτονται, (προσ)καλώντας τον θεατή να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς τους και να “δει” πέρα από όσα κοιτάζει.

Στοιχεία – Πληροφορίες
Πού: Matchpoint – Αινιάνος 1, Αθήνα (Πεδίον Άρεως)
Διάρκεια: 11-18 Ιουνίου 2021 και ώρες 11:00 -00:30
Είσοδος: Ελεύθερη

Εγκαίνια: Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 στις 20:00 (για την ημέρα των εγκαινίων η είσοδος της έκθεσης θα είναι από την οδό Ιουλιανού & 28ης Οκτωβρίου – πρώην Πατησίων)

Εκθέτουν οι: Γαβριέλα Αποστόλου, Ανάργυρος Αραβανής, Μιχάλης Ασκοξυλάκης, Δημήτρης Γεωργάκης, Παναγιώτα Γεωργιλή, Σπύρος Καλύβας, Αλέξιος Καπετανάκης, Αθανασία Κατσή, Γιώργος Κελεμένης, Βιβή Κωτούλα, Ρία Λομβαρδία, Μάνος Νούσης, Ερμιόνη Ξηρού, Ελένη Σιάμη, Νάνσυ Σταυροπούλου, Γιώργος Τόφαλος

Επιμέλεια έκθεσης: Ιουλία Λαδογιάννη
Χορηγός χώρου: Matchpoint
Υποστηρικτής: ZAF Engineering & Solutions

FB Page: https://fb.me/notme.exhibition Instagram: @notme.photography.exhibition

Σας παρουσιάζουμε την Κατσή Αθανασία.

Ονομάζομαι Κατσή Αθανασία και σπούδασα κινηματογράφο στο τμήμα Σκηνοθεσίας. Με αφορμή αυτό και αναλογιζόμενη το πώς ο κινηματογράφος είναι το άθροισμα πολλών ειδών τέχνης, γεννήθηκε η ανάγκη να εξερευνήσω μια από τις κυρίαρχες πτυχές του, την εικόνα.

Στην ειδικότητα αυτή, απέκτησαν νόημα τα φωτογραφικά στοιχεία που έβρισκα οπτικώς ικανοποιητικά στις αγαπημένες μου ταινίες, οι τεχνικές έγιναν ξεκάθαρες και μπόρεσα να πειραματιστώ άμεσα με το μέσο αυτό, ανακαλύπτοντας κάτι που λίγο-πολύ όλοι ήδη γνωρίζουμε, πως… όλα είναι τέχνη.

Down In A Hole
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εννοιολογική τέχνη -και συγκεκριμένα για το έργο των Cheeky Ingelosi και Ben Zank- επέλεξα να αφηγηθώ μια ιστορία μέσω αυτού του είδους φωτογραφίας. Η ιστορία είναι κοινή, οι πρωταγωνιστές αλλάζουν και διαφοροποιούνται μα τα συναισθήματα μένουν τα ίδια ̇ συναισθήματα βαριά, μακάβρια στην απέλπιδα προσπάθεια για ζωή. Άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, έχουν αισθανθεί τα σώματά τους ελλιπή, ενόσω συνυπάρχουν στον κόσμο μας, σαν σε παράλληλη διάσταση. Με τον τίτλο «Down In A Hole», σαν μια διαφορετική Αλίκη, η απρόσωπη πρωταγωνίστρια βυθίζεται όλο και περισσότερο σε αυτή τη διάσταση, νιώθοντας ότι δεν μπορεί να αποδράσει.

Χορηγός επικοινωνίας: polismagazino.gr