“Η προφητεία της Μπέατρις” Παιδικό βιβλίο της Kate DiCamillo από τις εκδόσεις Διόπτρα

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Μια μέρα ένα κορίτσι εμφανίζεται ξαφνικά στο μοναστήρι των μοναχών των Χρονικών της Θλίψης… Τι σχέση μπορεί να έχει με μια μυστηριώδη προφητεία; Μια αλληγορική ιστορία για την αγάπη και το ποιος τελικά ορίζει τη μοίρα μας.

Σχετικά με το βιβλίο

Υπάρχει ένα πλάσμα που οι μοναχοί των Χρονικών της Θλίψης το φοβούνται περισσότερο απ’ όλα τ’ άλλα: η Ανσουέλικα η κατσίκα.

Οι μοναχοί φοβούνται τα κοφτερά της δόντια και το σκληρό της κεφάλι και τα ύπουλα κόλπα της.

Οπότε φανταστείτε τον τρόμο του Αδελφού Έντικ όταν ένα πρωί πήγε να ταΐσει την Ανσουέλικα και βρήκε ένα παιδί μέσα στη στάνη, δίπλα στη δαιμονική κατσίκα.

Το κορίτσι δεν ξέρει από πού ήρθε. Δεν ξέρει ποιοι είναι οι δικοί της. Θυμάται μόνο ένα πράγμα: το όνομά της. Μπέατρις.

Οι άντρες του βασιλιά, όμως, ξέρουν πολύ καλά ποιο είναι αυτό το κορίτσι. Και το ψάχνουν.

Μια φωτεινή ιστορία από την Kate DiCamillo με θέμα το πεπρωμένο, την αγάπη και τη δύναμη των λέξεων να καθορίζουν τον κόσμο.

Βιογραφικό

Η Kate DiCamillo γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια και μετακόμισε με την οικογένειά της στη Φλόριντα σε ηλικία πέντε ετών. Tο πρώτο της διήγημα Γουίν Ντίξι, ένας Ξεχωριστός Σκύλος απέσπασε το Newbery Honor το 2001. Το δεύτερο βιβλίο της Το ξύπνημα της Τίγρης προτάθηκε για το National Book Award. To 2004, H Ιστορία του Ντεσπερό πήρε το Newbery Medal. Το διήγημα Το Θαυμαστό Ταξίδι του Έντουαρντ Τιουλέιν βραβεύτηκε το 2006 με το Boston Globe Horn Book Award και ήταν στη βραχεία λίστα του Quill Awards. Το 2007 ήταν στη λίστα των 100 καλύτερων παιδικών βιβλίων του National Education Association των ΗΠΑ και το 2012 ανακηρύχθηκε ένα από τα καλύτερα βιβλία διαχρονικά από το School Library Journal. Aκολούθησαν Ο Μάγος και ο Ελέφαντας, Φλώρα και Οδυσσέας και πολλά εικονογραφημένα βιβλία. Το νέο της βιβλίο Η προφητεία της Μπέατρις σε εικονογράφηση της Sophie Blackall εκδόθηκε το 2021. Η Kate DiCamillo ζει στη Μινεάπολη, όπου γράφει πιστά δύο σελίδες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Μεταφραστής: Άγγελος Αγγελίδης, Εικονογράφος: Sophie Blackall, ISBN: 978-618-220-017-9, Ημ. έκδοσης: 16/11/2022, Σελ.: 288, Τιμή: 14.35€, Ηλικίες: 9+

Τιμή e-book: 8.99 €