Η Κατερίνα Βλάχου συμμετέχει με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στην Art Thessaloniki

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στην Art Thessaloniki σταθερά συνεχίζει να “φλερτάρει” με πρωτοποριακά πρότζεκτ τα οποία εμπνέεται επιμελείται και παρουσιάζει η ζωγράφος Χρύσα Μπαρζόκα. www.facebook.com/chris.alevra

https://www.facebook.com/epimonitexni/?ti=as https://www.facebook.com/ArtThessalonikiFair/

Έργα συλλογικότητας, σύγχρονων & διεθνούς φήμης εικαστικών απαρτίζουν αυτή την επιτυχημένη πορεία. Έχουμε την ευκαιρία να θαυμάζουμε και τις δικές σας αυθεντικές δημιουργίες στο πρότζεκτ της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ αυτή την φορά στη διεθνή Art Thessaloniki που διοργανώνει στην πόλη μας ο καλλιτεχνικός της διευθυντής Παντελής Τσάτσης. www.facebook.com/pantelis.tsatsis

Είστε ένας καλλιτέχνης που συμμετέχετε στην εικαστική σκηνή με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ και αυτή τη φορά στη διεθνή art Thessaloniki contemporary art. Τι αφορά το έργο που θα δούμε; Το έργο ονομάζεται lake escape, είναι εμπνευσμένο από τις σκιές και τις  αντανακλάσεις που δημιουργεί το φως στο νερό. Το υλικό που χρησιμοποιώ είναι λάδι με σπάτουλα. Κάθε έργο είναι μοναδικό και ξεχωριστό για μένα.

Θα θέλατε να μας διηγηθείτε ένα μικρό χρονικό από το ξεκίνημα σας έως σημερα; Ο έρωτας με την ζωγραφική άρχισε από την παιδική μου ηλικία. Σε ηλικία δώδεκα ετών, ένα δώρο, μια κασετίνα ακουαρέλας στάθηκε αφορμή για να αντιληφθώ την αγάπη μου για τη ζωγραφική και η αιτία να αρχίσω το μαγευτικό μου ταξίδι στη ζωγραφική.

Γνωρίζετε το θέμα πριν ξεκινήσετε την φιλοτέχνηση ενός έργου ή ξεκινάτε και εμπνέεστε κατά τη διάρκεια της δημιουργίας; Η έμπνευση πηγάζει στο μυαλό μου αρχικά όπου σχεδιάζω το έργο. Ωστόσο στην πορεία είναι πολλές οι φορές που οδηγούμε σε διαφορετικές οδούς δημιουργίας.

Αν ντύνατε με μουσική το έργο σας, το οποίο θα δούμε στην Art Thessaloniki, ποια θα ήταν; Η μελωδία από τις τέσσερις εποχές του VIVALDI θα ήταν εξαιρετικό ταίριασμα με τη καλλιτεχνική δημιουργία μου.

Σας αρέσει να ακούτε μουσική όταν δημιουργείτε; Τι είδους προτιμάτε; Η μουσική είναι τέχνη που δημιουργεί συναισθήματα και ανάταση ψυχής. Αυτό το διάστημα έχω ακούσματα κλασικής μουσικής η οποία με βοηθάει και με εμπνέει στη δημιουργία ενός έργου.

Τι σημαίνει για εσάς η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ; Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ είναι μια πρωτοποριακή εικαστική ομάδα που εμπνεύστηκε η εικαστικός Χρύσα Μπαρζόκα. Πρωτοπορεί και υλοποιεί διάφορα πρότζεκτ και δίνει τη δυνατότητα στους καλλιτέχνες να προβάλουν τα έργα τους και να έρθουν πιο κοντά με το κοινό.

Ποια χώρα είναι αυτή που θα επισκεφθείτε πρώτα στην Art Thessaloniki; Η art Thessaloniki είναι μια διεθνή σημαντική έκθεση που γίνεται στη Θεσσαλονίκη και έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους λάτρες της τέχνης από όλες τις χώρες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μουσειακή έκθεση για την Ελληνική Επανάσταση με την παρουσίαση λιθογραφιών φιλελλήνων ζωγράφων από άλλες χώρες όπως οι Karl Krazeisen, Adam Friedel και Peter Von Hess που μεταξύ άλλων τονίζει τον διεθνή χαρακτήρα της έκθεσης.

Πως νοιώθετε που συμμετέχετε σε αυτή τη γιορτή της Τέχνης; Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και τυχερή που μου δίνεται η ευκαιρία να λάβω μέρος σε αυτό το μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός που γίνεται στην πόλη μας, ανάμεσα σε διακεκριμένους καλλιτέχνες και κυρίως να έρθω σε επαφή με το κοινό και τους ανθρώπους που αγαπάνε την τέχνη.

Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr