Η Βιολέτα Γαζέα προσφέρει ένα έργο στην Ανθρωπιστική δράση της Επίμονης Τέχνης για τη Θεσσαλία στο Myro Antiques house

Φιλανθρωπική δημοπρασία: Κυριακή 22 Οκτωβρίου

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Θεσσαλία μέσω της Επίμονης Τέχνης, της Myro Antiques house και του Ερυθρού Σταυρού.

“Όλοι θα μπορούσαμε να είμαστε στη θέση τους η αλληλεγγύη μεταξύ μας οφείλει να προσφέρει το καλύτερο δυνατό που μπορεί… Σας περιμένουμε να βρείτε έργα μεγάλης αξίας με τιμές εκκίνησης που δεν έχουν επαναληφθεί βάζοντάς σας στην ευκαιρία να γίνετε συλλέκτης έργων Τέχνης βοηθώντας τον συνάνθρωπο… Προσφερουμε την Τέχνη μας ώστε να ενισχύσουμε τους πληγέντες. Σας θέλουμε έμπρακτα δίπλα μας σε αυτή την επενδυτική προσφορά με επίκεντρο τον άνθρωπο”…
“Αγαπά τον άνθρωπο γιατί είσαι ΕΣΥ”
Νίκος Καζαντζάκης

ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ – Ίδρυση Έμπνευση Επιμέλεια: Χρύσα Μπαρζόκα

Ποιό έργο σας προσφέρατε για αυτόν τον σκοπό; Τίτλος έργου, “Point”. Ζωγραφικός σχέδιο αποτελούμενο από ασπρόμαυρα διάσπαρτα στοιχεία, θέλοντας να δηλώσει τις ποικίλες δυσκολίες στην εποχή που διανύουμε, ενώ εμπερικλείει μόνο ένα σχηματικό χρωματικό σημείο, επιδιώκοντας δήλωση και ελπίδα για καλύτερο και ποιοτικότερο αύριο.

Point. Γραφίτης, κάρβουνο, ακουαρέλα, πενάκι-Τελάρο σε καμβά 40Χ25

Συμμετέχετε κι εσείς σε αυτήν την Επίμονη προσπάθεια. Πόσο πιστεύετε ότι η Τέχνη μπορεί να συμβάλει στην αλληλεγγύη και στην συναισθηματική υποστήριξη μεταξύ μας; Τα μέλη της Επίμονης Τέχνης, από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκαν θετικά, θέλοντας να συνδράμουν στην προσπάθεια της εξαιρετικής επιμελήτριας της Ε.Τ κας Χρύσας Μπαρζόκα, που δρομολόγησε την συλλογή έργων ζωγραφικής των οποίων ένα μεγάλο μέρος των εσόδων, θα παραχωρηθεί για την υποστήριξη των πληγέντων στη Θεσσαλία. Η Επίμονη Τέχνη, μέσω της προσφοράς και της αλληλεγγύης, δείχνει για μία ακόμη φορά την ευαισθησία της και το σεβασμό της στις ανθρώπινες αξίες.

November, Ακρυλικό, γραφίτης πενάκι, κάρβουνο-Τελάρο σε καμβά 80Χ80

“Αγάπα τον Άνθρωπο γιατί είσαι εσύ” γράφει ο Έλληνας στοχαστής Νίκος Καζαντζάκης. Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο motto; «Δεν χρειάζεται να έχεις κάποιο  λόγο για να βοηθάς, όπου μπορείς τους ανθρώπους….. ανθρωπιά χρειάζεται να έχεις…» K.G Perl

Με τον τρόπο σας μέσα από το ταλέντο σας στην Τέχνη θα θέλατε να μεταφέρετε κάποιο μήνυμα στους συνανθρώπους μας στη Θεσσαλία; Καμιά προσπάθεια που αξίζει τον κόπο δεν φαίνεται απλή, όταν βρίσκεται μπροστά….. Αν είναι σωστή, φαίνεται απλή όταν βρίσκεται πίσω…. Edward Teller (1908-2003)

Caboose, Ακρυλικό, γραφίτης πενάκι, κάρβουνο-Τελάρο σε καμβά 120Χ100

Είναι γνωστή η δύναμη του χρώματος και της Τέχνης. Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να συμβάλει και σε άλλα θέματα όπως η παγκόσμια Ειρήνη; Οι καλλιτέχνες συνδεόμενοι με τις πιο λαμπρές στιγμές της Ιστορίας, έχουν συμβάλει στην υπεράσπιση της ειρήνης, τόσο με την εικαστική τους δράση όσο με την ενεργή και θετική παρουσία τους, πραγματοποιώντας αλλεπάλληλους φιλειρηνικούς αγώνες. Η Τέχνη ενώ συνδιαλέγεται αρμονικά με την πάλη για την ειρήνη αποδίδει το ιδιαίτερα σημαντικό χρωματικό αποτέλεσμα, που προάγει την ίδια την λειτουργία της Τέχνης, παρέχοντας μεγάλη αισιοδοξία στους υπεράριθμους  μαχητές της ειρήνης, στον συνεχή και καθημερινό αγώνα υπέρ της.

Land, Ακουαρέλα, γραφίτης πενάκι, κάρβουνο-Τελάρο σε καμβά 100Χ100

Τι θέμα θα ζωγραφιζατε γι’ αυτό μέσα από την έμπνευσή σας; Εάν η παγκόσμια Ειρήνη δεν είναι ουτοπία και εάν μπορεί να επιτευχθεί, αυτό θα πραγματοποιηθεί από τον ίδιο τον άνθρωπο ξεχωριστά πρωτίστως και έπειτα να μεταφερθεί στις οικογένειες, κοινωνίες, έθνη και εν τέλει στον πλανήτη. Το θέμα που κεντρίζει το ενδιαφέρον μου στην ερώτησή σας, αφορά στην ζωγραφική εννοιολογική και συμβολική  απεικόνιση της “Ειρήνης”.

Landscape, Ακουαρέλα, γραφίτης πενάκι, κάρβουνο-Τελάρο σε καμβά 100Χ100

Βιολέτα Γαζέα

Σπούδασε στην σχολή Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, από την οποία αποφοίτησε με «άριστα» αποκτώντας παράλληλα τίτλο Σπουδών Μεταπτυχιακού Επιπέδου- integrated master με κατεύθυνση, Ζωγραφική.

Έργα της έχουν διακριθεί σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις, στην Ελλάδα και εξωτερικό, σε εικαστικούς διαγωνισμούς, Φεστιβάλ – Εικαστικής Τέχνης 2017, καθώς και σε δημοσιεύσεις όπως, Επετειακή Συλλεκτική Έκδοση «1821, Οπτική μιας Επανάστασης» 2021 -Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, ετήσια έκδοση, “Φύσηξε Βαρδάρης” 2021 -Θεσσαλονίκη, ομάδα ΕΝ ΦΛΩ, «Εικονοποιητική σύνθεση, 24 Χαϊκού – 24 Εικαστικά έργα », στοPlatforms Project NET 2021 -3ο εργαστήριο ζωγραφικής ΤΕΕΤ, Εικαστική Έκδοση «Τσέχες και Ελληνίδες Ηρωίδες», Ίδρυμα Μ.Κακογιάννης 2023 -Αθήνα.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης – Βορείου Ελλάδος (ΣΖΘΒΕ), όπως επίσης και της Εικαστικής ομάδας  ‘’Επίμονη Τέχνη’’ Θεσσαλονίκης. 

Επίμονη Τέχνη: Ιδρυση – Καλλιτεχνική επιμέλεια Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra
https://www.facebook.com/epimonitexni
www.myro.gr
Facebook | Instagram | YouTube
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr