Νικολέττα Φιλιππάκη: “Οι δυσκολίες συχνά προετοιμάζουν ένα συνηθισμένο άτομο για ένα ξεχωριστό πεπρωμένο”

Σύστησέ μας τον άνθρωπο – καλλιτέχνη. Ποια είναι η μουσική σου ταυτότητα; Από πολύ μικρή ηλικία από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου τραγουδάω. Ήταν το παιχνίδι μου και ο τρόπος να εκφράζω τα συναισθήματά μου.

Το τραγούδι ήταν μονόδρομος για εσένα, ή έχεις σπουδάσει και κάτι άλλο; Έχω σπουδάσει Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής αλλά ήταν μονόδρομος για μένα το τραγούδι, γιατί αυτό ήθελα να κάνω από παιδί. Βέβαια στο βιογραφικό μου υπάρχει και η μουσική κατάρτιση. Ειμαι πτυχιούχος Ανώτερων Θεωρητικών και Σύγχρονου Τραγουδιού από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών με δασκάλα την Αννα Διαμαντοπούλου. Επίσης εχω κάνει μαθήματα κιθάρας και πιάνου.

Ποια είναι τα «όχι» που θα πεις, στο βωμό της καριέρας; Δεν θα  έκανα κάτι εις βαρών κάποιων άλλων για να επωφεληθώ. Δεν θα πατούσα επι πτωμάτων για να φτάσω στη κορυφή. Η ζωή έχει τον τρόπο να επιστρέφει τις συμπεριφορές μας!

Ποιο είναι το τραγούδι, που όταν το ακούς ή το ερμηνεύεις, «λυγίζεις»; Δεν είναι ένα αλλά πολλά. Παίζει ρόλο η ψυχολογία που έχω εκείνη τη περίοδο  όπου θα ακούσω ένα τραγούδι. Αυτό το διάστημα έχω λυγίσει με το «Οι μέρες που δικάζουν» Παπακωνσταντίνου & Αλεξιου. Είναι ένα τραγούδι που μίλησε στη ψυχή μου σε αυτή την covid εποχή που ζούμε.

Ποιο είναι το στοιχείο του χαρακτήρα σου, που σε κάνει να ξεχωρίζεις ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης; Η ενσυναίσθηση και η κατανόηση. Μπαίνω στη θέση του άλλου όταν συμβαίνει κάτι, παρατηρώντας  τη κατάσταση ως 3ο πρόσωπο.

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται ένας νέος καλλιτέχνης για να πετύχει στον χώρο του τραγουδιού; Αρχικά χρειάζεται να έχει πίστη στον εαυτό του και ταλέντο. Το πιο σημαντικό όμως είναι «Να αγαπάς και να έχεις μεράκι για αυτή τη δουλειά για να σε αγαπήσει και αυτή» Επίσης ο δρόμος προς την επιτυχία απαιτεί σκληρή δουλειά. Οι δυσκολίες συχνά προετοιμάζουν ένα συνηθισμένο άτομο για ένα ξεχωριστό πεπρωμένο.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου; Η απώλεια που φέρνει ο θάνατος.

Μια συνεργασία που ονειρεύεσαι; Με τη Μαρινέλα επι σκηνής σ’ ένα ντουέτο. Να μαγεύει με αυτές τις υπέροχες δεύτερες που κανει.

Βιογραφικό : Η Νικολέττα Φιλιππάκη έκανε το πρώτο της δισκογραφικό ντεμπούτο τον Οκτώβριο του 2019 με το τραγούδι “Της Μοναξιάς τα Δώρα” το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία καθώς ακούγεται στα ραδιόφωνα Πανελλαδικά αλλά έχει γνωρίσει δυνατή απήχηση και εκτός Ελλάδος. Η Νικολέττα Φιλιππάκη έχει πραγματοποιήσει συναυλία στο πλευρό του Παντελή Θαλασσινού στη Χίο από όπου και κατάγεται. Επίσης, έχει υπάρξει μέλος της χορωδίας ενηλίκων του Μεγάρου Μουσικής  Αθηνών  “Musica” καθώς και στη χορωδία “ Rosarte Ενηλίκων” όπου βρέθηκε επίσκηνής με τους Canadian Brass. Eίναι απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών με πτυχίο στο Σύγχρονο Τραγούδι με δασκάλα την Άννα Διαμαντοπούλου και βαθμό Άριστα Παμψηφεί και πτυχίο Ανώτερων Θεωρητικών.