Ερμίνα Συνωπίδου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμμάτισε ο Σύλλογός μας για την επέτειο των διακοσίων χρόνων από το κοσμοϊστορικό γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, είναι και η Έκθεση Ζωγραφικής στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, που θα τελεστεί υπό την Αιγίδα του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης και η θεματογραφία της θα είναι σχετική με την επανάσταση του 1821.
Στην Έκθεση συμμετέχουν περισσότερα από 70 μέλη και τα εγκαίνιά της θα γίνουν την Παρασκευή 14-05-2021 και 7 μ.μ. αν η πανδημία μάς το επιτρέψει. Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει μια απλή έναρξη και η γιορτή των εγκαινίων θα γίνει σε ημερομηνία που θα γίνει γνωστή από το Δ.Σ. εν ευθέτω χρόνο.

Χορηγός επικοινωνίας το πολιτιστικό site http://www.polismagazino.gr


Σας παρουσιάζουμε τη ζωγράφο Ερμίνα Συνωπίδου.

Γεννήθηκε στην Κατερίνη.
Σπούδασε Modelist-Patronist και Computer fashion Design. Λίγο αργότερα μπαίνει στη σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης του τμήματος Αγιογραφίας της Σ.Ε.Κ και το 2002 αποφοιτά με άριστα.
Στην συνέχεια είχε την τύχη να μαθητεύσει, για πολλά χρόνια, στο εργαστήριο του καταξιωμένου Γλύπτη-Ζωγράφου Vladimir Savic αποκομίζοντας γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες.
Εργάζεται στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) της Κατερίνης.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, της Ένωσης Τεχνών Ελλάδος και του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας.

Έχει στο ενεργητικό της πέντε ατομικές εκθέσεις και πολλές ομαδικές, όπως:
Στην πινακοθήκη της εταιρίας Μακεδονικών σπουδών, στην Μονή Λαζαριστών Θεσσαλονίκης, στο συνεδριακό κέντρο της τράπεζας Πειραιώς, στο φουαγιέ του Βασιλικού θεάτρου Θεσσαλονίκης, στη Λέσχη Θεσσαλονίκης, στην Αστική σχολή Κατερίνης, στο Συνεδριακό κέντρο “Εκάβη” στην Κατερίνη, στην γκαλερί Myro στην Θεσσαλονίκη, στην γκαλερί Διώνη στην Αθήνα κ.α

Τον Μάιο του 2017 συμμετείχε στο 2ο Διεθνές φεστιβάλ τέχνης στην Νάουσα.
Το καλοκαίρι του 2018 λαμβάνει μέρος, με το τρίπτυχο Ερωτόκριτος και Αρετούσα, στο φεστιβάλ πολιτισμού (κορνάρεια) του Δήμου Σητείας Κρήτης, προς τιμήν του μεγάλου ποιητή Βιτσέντζο Κορνάρου.
Έργο της, με θέμα την αδελφοποίηση πόλεων, επιλέγεται να μπει στο ημερολόγιο του Maintal της Γερμανίας για το έτος 2020.

Αναφορά στο έργο της γίνεται και μέσα από τα βιβλία:
«Λεύκωμα Πιεριέων Εικαστικών » από τις εκδόσεις Όστρια
« Γραμμή Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη » Τρίγλωσση ανθολογία Τούρκων και Ελλήνων Ποιητών και Καλλιτεχνών.
Διακρίσεις και βραβεία έχουν αποσπάσει αρκετά έργα της μέσα από διεθνείς διαδικτυακούς διαγωνισμούς.
Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι κυρίως ξύλα, πολλές φορές με αφαιρετικές φόρμες και ακρυλικά χρώματα.
e-mail: [email protected]
Facebook: Κυριάκος και Ερμίνα
Instagram: Ermina_Sinopidou


Σύντομο Ιστορικό του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος.

Ο “Σύλλογος Επαγγελματιών Ζωγράφων” έως το 2008 και “Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας” στη συνέχεια, είναι καρπός μιας ομάδας ιμπρεσσιονιστών που ξεκινάει από το 1978-1979 για να πάρει συλλογική οντότητα το 1984-1985 συσπειρώνοντας μια μεγάλη μερίδα γνωστών ζωγράφων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.
Με ορμητήριο το χώρο του, στην Αλεξάνδρου Σβώλου 40, πραγματοποίησε ένα πλήθος εκδηλώσεων εικαστικού, πολιτιστικού, κοινωνικού περιεχομένου, δικαιώνοντας εν πολλοίς τους λόγους της ίδρυσής του, οι οποίοι λόγοι είναι και θα είναι κυρίως η συμβολή στην πολιτιστική ανέλιξη της πόλης, αλλά και να προσφέρει στη Ζωγραφική τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες του.
Οι αντιξοότητες αντί να τον πτοήσουν, τον χαλύβδωσαν. Αδιάψευστο τεκμήριο αποτελεί το γεγονός ότι από το 2005 θα αποκτήσει στην οδό Εδμόνδου Ροστάν 6 ιδιόκτητο χώρο, αναβαθμίζοντας όνειρα, προσδοκίες και διάθεση για περισσότερη ανιδιοτελή προσφορά στον πολιτισμό, τον άνθρωπο και στη ζωή.
Από ένα πλήθος σημαντικών εκδηλώσεων αξίζει ίσως να αναφέρουμε εδώ δειγματοληπτικά δύο από κάθε δεκαετία.
1984-1990: κορυφαίες εκδηλώσεις είναι το πρωτόκολλο συνεργασίας με τους εικαστικούς της Φιλιππούπολης και οι εκατέρωθεν εκθέσεις.
Ιούνιος ’87 οι Βούλγαροι στη Θεσσαλονίκη, Ιούνιος ’88 ο Σύλλογος μας στη Φιλιππούπολη.
1990-2000: 1) ήταν η έκθεση του Συλλόγου μας στην Κύπρο (Ιούνιος ’88), 2) ήταν ο επιτυχημένος τηλεμαραθώνιος για την οικονομική ενίσχυση των Ιμβρίων αδελφών μας (Νοέμβρης 1999)
2000-2010: 1) ήταν η συμμετοχή μας στα Δημήτρια και η έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη (Δεκέμβρης-Ιανουάριος 2002-2003), 2) ήταν η προσφορά (63) έργων στο ΑΧΕΠΑ (Νοέμβριος 2007).
2010-2017: 1) ήταν το εικαστικό 10ήμερο για τα 25 χρόνια ζωής του Συλλόγου μας στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς το 2010, 2) ήταν η έκθεση για τα επαγγέλματα σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (2014).
Και η ζωή συνεχίζεται πάντα με όνειρα, προσδοκία, φιλοδοξία για περισσότερη ανιδιοτελή προσφορά στην Τέχνη, τον Πολιτισμό και τη Ζωή.