Επετειακή φιλανθρωπική δημοπρασία “Λαβύρινθος 21 Χρονιές” από τη VERGOS Auctions και το Κτήμα ΣΚΟΥΡΑΣ

Τιμώντας την Επέτειο από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, η VERGOS Auctions και το Κτήμα ΣΚΟΥΡΑΣ διοργανώνουν την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 13:30 μία μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα φιλανθρωπική δημοπρασία.

Το σύνολο των εσόδων της δημοπρασίας θα δοθεί για την υποστήριξη των σκοπών της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/ Πόρτα Ανοιχτή.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κτήματος ΣΚΟΥΡΑ χωρίς παρουσία κοινού και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα www.vergosauctions.com. Πρόκειται να δημοπρατηθούν 21 αριθμημένες φιάλες από το νούμερο 1 έως το 21, από τον επετειακό “Λαβύρινθο 21 Xρονιές”, το οποίο κυκλοφόρησε τη φετινή χρονιά το Κτήμα ΣΚΟΥΡΑΣ με αφορμή την Επέτειο.

Ο επετειακός Λαβύρινθος του Κτήματος ΣΚΟΥΡΑ, με τη συμβολική ονομασία “21 Χρονιές”, παλαιώθηκε με φροντίδα σε ιδανικές συνθήκες για 21 ολόκληρα χρόνια, από το 1999 έως και το 2020 και συνοδεύεται από μία ειδική έκδοση με 21 ιστορίες από τα απομνημονεύματα του στρατηγού Μακρυγιάννη. Φιάλη και βιβλίο εσωκλείονται σε μια πανόδετη κασετίνα εξ’ ολοκλήρου φτιαγμένη στο χέρι ειδικά για την περίσταση από το εργαστήριο ειδικών βιβλιοδεσιών και εκδόσεων του Μπάμπη Λέγγα, αποτελώντας ένα εξαιρετικό συλλεκτικό αναμνηστικό αντικείμενο της Επετείου των 200 χρόνων από την ένδοξη Ελληνική Επανάσταση.

Η συγκεκριμένη δημοπρασία διαθέτει μία ακόμη πτυχή, καθώς για πρώτη φορά θα διατεθούν μέσω δημοπρασίας αριθμημένες φιάλες ελληνικού κρασιού στην εγχώρια αγορά, γεγονός που αναμένεται να εκτιμηθεί τόσο από τους συλλέκτες όσο και από τους απανταχού λάτρεις του οίνου.

Για την πρωτοβουλία κοινωνικής υπευθυνότητας της VERGOS Auctions και του Κτήματος ΣΚΟΥΡΑ, η κ. Δάφνη Οικονόμου, Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, δήλωσε σχετικά: “Σ’ αυτούς τους εξαιρετικά δύσκολους καιρούς, τα έσοδα από την τόσο ιδιαίτερη αυτή δημοπρασία που θα διατεθούν για την υποστήριξη του έργου της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, ήταν ένα αναπάντεχο δώρο που μας συγκίνησε βαθύτατα. Για άλλη μια φορά, η ιδιωτική πρωτοβουλία στέκεται αρωγός στην κοινωνική πρόνοια του τόπου μας, και εκ μέρους των παιδιών μας εκφράζουμε ένα ολόκαρδο ευχαριστώ”.

Για περισσότερες πληροφορίες για τους τρόπους συμμετοχής στη φιλανθρωπική δημοπρασία επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.vergosauctions.com.