“Αγριογούρουνο κρασάτο με πουρέ σελινόριζας”

Μία εύκολη πρόταση για το γιορτινό τραπέζι μας και όχι μόνο.

Υλικά για 4 – 6 άτομα:

2 κιλά αγριογούρουνο μπούτι χωρίς κόκαλο
2 – 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 – 3 κλαράκια σέλερυ ψιλοκομμένα
2 – 3 καρότα ψιλοκομμένα
8 – 10 πίκλες αγγουράκι ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
80 ml ελαιόλαδο
2 1/2 lt κρασί κόκκινο
Αλάτι πιπέρι μπαχάρι κατά βούληση

Για τον πουρέ:

2 – 3 μεγάλες σελινόριζες
100 γρ βούτυρο
100 ml φρέσκο γάλα
Αλάτι κατά βούληση

Εκτέλεση:

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε κύβους των 3 cm και το σωτάρουμε με το ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσει προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε να σωτάρουμε.
Μόλις ροδίσουν και αυτά σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 1/2 ώρες περίπου.
Μόλις δέσουν τα υγρά του προσθέτουμε αλατοπίπερο, μπαχάρι και το κρατάμε ζεστό.
Έπειτα καθαρίζουμε τις σελινόριζες και τις κόβουμε σε κυβάκια για να τις βράσουμε.
Μόλις βράσουν, αφαιρούμε το νερό και τις πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο, το γάλα και αλάτι.
Σερβίρουμε τον πουρέ σελινόριζας μαζί με το αγριογούρουνο.