Γλυκερία Γκρέκου: “Προσπαθώ να ζω και να σχεδιάζω τη μέρα ή το πολύ τις επόμενες μέρες. Έτσι νιώθω πιο ελεύθερη και λιγότερο αγχωμένη”

Η συγγραφέας Γλυκερία Γκρέκου, απαντάει στις ερωτήσεις της δημοσιογραφικής ομάδας του polismagazino.gr

Σε ποια ηλικία ξεκινήσατε να γράφετε; Από την εφηβική μου ηλικία, πρώτα σε ένα περιοδικό που κυκλοφορούσε με τον τίτλο : ‘’Ελεύθερη γενιά’’ και αμέσως μετά σε μια τοπική εφημερίδα που μου είχαν παραχωρήσει μια στήλη που αφορούσε τους νέους αναγνώστες.

Ποια λέξη σας εκφράζει ως συγγραφέα; Δύο λέξεις, ενσυναίσθηση και δουλειά.

Νιώθετε την «έμπνευση» πριν τη συγγραφή; Πάντα, καιρό πριν, μια εικόνα, μια κουβέντα, ένα σύνολο συναισθημάτων, έρχονται και συγκατοικούν στο νου μου, με επισκέπτονται στον ύπνο και στον ξύπνιο μου. Νιώθω πως μου ζητούν να μοιραστώ μαζί τους τις ζωές τους. Αν αυτό λέγεται έμπνευση τότε, ναι.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας; Όσο μπορεί κανείς να πάρει αποστάσεις, και να δει καθαρά τον εαυτό του, μάλλον σταθερό σε ό,τι θεωρώ πως αξίζει, αισιόδοξο μέσα στην απαισιοδοξία μου, προβλέψιμο για όσους με γνωρίζουν και δοτικό, γιατί νομίζω πως ό,τι δίνεις σου επιστρέφεται.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Γενικά, από μια ηλικία και έπειτα, σταμάτησα να κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια. Προσπαθώ να ζω και να σχεδιάζω τη μέρα ή το πολύ τις επόμενες μέρες. Έτσι νιώθω πιο ελεύθερη και λιγότερο αγχωμένη.

Σύντομο βιογραφικό
Γεννήθηκα και μεγάλωσα ως τα δεκαοχτώ μου, στο Λιβάδι Ολύμπου. Σπούδασα Παιδαγωγικά, ειδική αγωγή κατόπιν Δημιουργική γραφή στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας. Εργάζομαι σε σχολείο της Θεσσαλονίκης. Γράφω βιβλία για παιδιά και ενήλικους. Το τελευταίο μου βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός με τον τίτλο: ‘’ Οι κούκλες του Μουσείου ‘’