Ο θεσμός των ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ PUBLIC επιστρέφει για 7η χρονιά

Ο θεσμός των ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ PUBLIC επιστρέφει για 7η χρονιά, για να αναδείξει τα αγαπημένα μας βιβλία

2.350 βιβλία, 1.700 συγγραφείς, 145 εκδότες.

Μπες στο www.publicbookawards.gr και δείξε τον ενθουσιασμό σου για τα αγαπημένα σου βιβλία! 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο θεσμός των Βραβείων Βιβλίου Public επιστρέφει, επιτρέποντάς μας να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους εκείνους τους δημιουργούς που μας ταξίδεψαν μέσα από τις σελίδες των βιβλίων τους τη χρονιά που πέρασε.

Προσφέροντας μια νότα αισιοδοξίας σε μια δύσκολη συγκυρία, ο θεσμός που διοργανώνεται φέτος για 7η συνεχή χρονιά, δίνει την ευκαιρία στους ίδιους τους αναγνώστες να αναδείξουν τους τίτλους και τους συγγραφείς που ξεχώρισαν για το έτος 2019. Διατηρώντας άσβεστη την αγάπη για το καλό βιβλίο, αλλά με αίσθημα ευθύνης, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 27 Ιουλίου ψηφιακά στο www.publicbookawards.gr.

Οι αναγνώστες καλούνται να συμμετάσχουν στον θεσμό-γιορτή και να εκφράσουν τις προτιμήσεις τους στο www.publicbookawards.gr, επιλέγοντας ανάμεσα σε 2.350 τίτλους βιβλίων από 1.700 συγγραφείς και 145 εκδότες. Πέρυσι, 189.775 βιβλιόφιλοι έδωσαν το «παρών» στη διαδικασία με 301.254 ψήφους, επιβραβεύοντας τα αγαπημένα τους βιβλία. Ευχή για φέτος είναι ακόμη μεγαλύτερη μερίδα του αναγνωστικού κοινού να αγκαλιάσει τον θεσμό!

Η διαδικασία ξεκίνησε: Μπες στο www.publicbookawards.gr έως τις 12 Ιουλίου, ψήφισε στις κατηγορίες που επιθυμείς και πάρε μέρος στον πιο σημαντικό θεσμό για τη βιβλιοφιλική κοινότητα στην Ελλάδα!

Στην επόμενη, δεύτερη φάση του θεσμού, η οποία θα λάβει χώρα από τις 13 Ιουλίου μέχρι και τις 26 Ιουλίου, το κοινό θα ψηφίσει ένα από τα δέκα δημοφιλέστερα βιβλία από κάθε κατηγορία, όπως αυτά προκύψουν από τις ψήφους της πρώτης φάσης, ώστε να αναδειχθούν οι μεγάλοι νικητέςτου 2019.

Οι 10 κατηγορίες βραβείων για τις οποίες θα ψηφίσει το κοινό είναι οι εξής:

  1. Ελληνικό μυθιστόρημα
  2. Μεταφρασμένο μυθιστόρημα
  3. Ελληνικό Διήγημα
  4. Ελληνικό non-Fiction (δοκίμιο, έρευνα, βιογραφία, μαρτυρία αλλά και βιβλίο πολιτικής, οικονομίας & ψυχολογίας)
  5. Ελληνική σύγχρονη ποίηση
  6. Ελληνική παιδική λογοτεχνία
  7. Ελληνική εφηβική λογοτεχνία
  8. Ευ Ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αποδελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου)
  9. Κατηγορία «Έκπληξη» – (Αξέχαστος/η  Ήρωας/Ηρωίδα)
  10. Ανεξάρτητο Βιβλιοπωλείο της χρονιάς (από τη δεύτερη φάση του θεσμού)

Επιπλέον, από τις ψήφους του κοινού θα αναδειχθεί και το Ανεξάρτητο Βιβλιοπωλείο της χρονιάς

Εκτός από τα βραβεία του κοινού, υπάρχουν και 3 ειδικά βραβεία για τα οποία θα ψηφίσουν κριτικές επιτροπές, με μέλη έγκριτους επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου:

1.     Εκδοτικό Αποτύπωμα: Όπως κάθε χρόνο στην κατηγορία θα συμπεριληφθούν όλοι οι ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι που θα συμμετέχουν στα βραβεία βιβλίου Public 2020 και συνεχίζουν την εκδοτική τους δραστηριότητα έως και σήμερα. Η κριτική επιτροπή καλείται να αναδείξει τους εκδοτικούς οίκους που ξεχώρισαν για την ποιότητα και τη συνέπεια του έργου τους τη χρονιά που πέρασε. 

2.     Τιμώμενη λογοτεχνία: Ισπανόφωνη Στη συγκεκριμένη κατηγορία συμμετέχουν αποκλειστικά τίτλοι από ισπανόφωνους και Ιβηροαμερικανούς συγγραφείς, που έχουν μεταφραστεί στην ελληνική γλώσσα και να έχουν κυκλοφορήσει το 2019.

3.     Βραβεία Βιβλιοπωλείων PublicΓια τα συγκεκριμένα Βραβεία ψηφίζουν οι πωλητές βιβλίου των καταστημάτων Public και θα συμπεριληφθούν όλα τα βιβλία που κατατίθενται στις αντίστοιχες κατηγορίες κοινού:

·         Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public Ελληνικό Μυθιστόρημα

·         Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public Ελληνικό Παιδικό βιβλίο