Αναστάσης Αγγέλου: “Ο καλλιτέχνης κάθε είδους τέχνης είναι σοφό να είναι ευέλικτος σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις για να επιβιώνει”

Ο Αναστάσης Αγγέλου τραγουδιστής, τοποθετείται στο polismagazino.gr για το Lockdown, τον πολιτισμό, το φόβο, την απώλεια, την υποχρεωτική μάσκα και το άγνωστο αύριο.

“Η χώρα μας γέννησε τον πολιτισμό και πολλές φορές μέχρι σήμερα ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες του και έλαμψε ξανά στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.”

Γενικό lockdown. Αναγκαίο ή όχι; Οι ειδικοί γνωρίζουν καλύτερα. Η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Εύχομαι να πάνε όλα καλά να είμαστε υγιείς και η αγορά να ανοίξει το συντομότερο δυνατό.

Πολιτισμός. Στη χώρα που γεννήθηκε ποιο είναι το μέλλον του; Λαμπρό το μέλλον! Φύση αισιόδοξος αρνούμαι πεισματικά να σκεφτώ αρνητικά κάτω από οποιαδήποτε συγκυρία. Η χώρα μας γέννησε τον πολιτισμό και πολλές φορές μέχρι σήμερα ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες του και έλαμψε ξανά στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Αγκαλιάζω. Μια λέξη ή κάτι ποιο σημαντικό σήμερα; Σημαντική μια αγκαλιά με ψυχή, πρίν, τώρα και για πάντα. Με μια αγκαλιά ξεκινάνε όλα τα καλά.

Φόβος-Απώλεια. Υπάρχουν σαν σκέψεις στην καθημερινότητά σας; Προτιμώ να ποτίζω τη σκέψη μου με όμορφες λέξεις όπως συνάντηση με αγαπημένα πρόσωπα χωρίς κανέναν φόβο και χωρίς απώλειες. Τώρα βέβαια σ’ αυτές τις καταστάσεις που βιώνουμε δυστυχώς είναι ανέφικτο να μην υπάρχουν απώλειες αλλά καλό είναι να μην τις τροφοδοτούμε με τη σκέψη μας. Ας είμαστε όλοι προσεκτικοί με σεβασμό και ευθύνη απέναντι στους συνανθρώπους μας και όλα καλά να πάνε.

Μάσκα. Ήρθε για να μείνει; Όχι βέβαια. Γιατί να μείνει; Θα χρειαστεί λίγος καιρός μέχρι να αποκτήσουμε ανοσία και μετά θα είναι χρήσιμη όπως πάντα μόνο στο σύστημα υγείας.

Καλλιτέχνης. “Υπάρχει ελπίς” επιβίωσης για το αύριο ?
Βεβαίως υπάρχει !  Όχι μόνο ελπίδα μα και όραμα. Θα πάρει λιγο καιρό αλλά η τέχνη ποτέ δεν πεθαίνει. Ο λαός τραγούδι θέλει φτάνουν τα προβλήματα που λέει και ο στίχος. Ο καλλιτέχνης κάθε είδους τέχνης είναι σοφό να είναι ευέλικτος σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις για να επιβιώνει.

Μουσεία, Gallery, θέατρα, Μουσικές σκηνές. Ανοιχτά, κλειστά, με λίγα άτομα ή με κανονική λειτουργία; Τι προτείνετε; Πιστεύω πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη αυτή κατάσταση σαν μία γρίπη που όμως δεν πρέπει να κολλήσουμε ο ένας τον άλλον γιατί κάποιους ευπαθείς και ηλικιωμένους θα τούς πάρει μαζί της. Από εκεί και πέρα οι ειδικοί γνωρίζουν καλύτερα πως θα το πετύχουμε αυτό.

Ποιο είναι το δικό σας αντίδοτο στο άγνωστο αύριο; Το αντίδοτο είναι θετικές σκέψεις, εργασία, μελέτη της τέχνης, δημιουργία, γυμναστική και υγιεινή διατροφή. Τα οράματα παίρνουν σάρκα και οστά με προσπάθεια, υπομονή, επιμονή, σοφία, πολύ δουλειά, θυσίες και πάνω απ’ όλα πίστη για να πετύχεις το στόχο όσο δύσκολη και αν είναι η κατάσταση. Προσωπικά με εξιτάρουν τα δύσκολα. Με κάνουν καλύτερο σε όλους τους τομείς.

Ένα μήνυμά σας για τους αναγνώστες του polismagazino.gr; Εύχομαι στους αναγνώστες και προσωπικά σε σας, πάνω από όλα υγεία, καλή δύναμη και σύντομα κάπου ωραία να ανταμώσουμε και να τραγουδήσουμε παρέα. Άλλωστε αυτή είναι και η φύση της ανθρώπινης ύπαρξης. Συντροφικότητα, συναισθήματα και όμορφα τραγούδια να στιγματίζουν τις στιγμές μας.