Αγγελος Παπουτσης: “Ειμαι αισιοδοξος για το μελλον του Πολιτισμου. Η ιστορια, μας εχει δειξει οτι τα καλυτερα εργα δημιουργουνται στις πιο δυσκολες περιοδους.”

Ο Αγγελος Παπουτσης, Εικονογραφος – ζωγραφος, τοποθετειται στο polismagazino.gr για το Lockdown, τον πολιτισμο, το φοβο, την απωλεια, την υποχρεωτικη μασκα και το αγνωστο αυριο.

Αρκετοι καλλιτεχνες εχουν «χτυπηθει» οικονομικα απο το κλεισιμο των Θεατρων και των μουσικων σκηνων.”

Γενικο Lockdown: Αναγκαιο ή οχι; Ισως θα χρειαστει να προσαρμοστουμε στα τακτικα νεα δεδομενα που εχει δημιουργησει η πανδημια.

Πολιτισμος: στη χωρα που γεννηθηκε ποιο ειναι το μελλον του; Αισιοδοξο. Η ιστορια μας εχει δειξει οτι τα καλυτερα εργα δημιουργουνται στις πιο δυσκολες περιοδους. Δε θα σταματησει ποτε να εξελισσεται αυτο.

Αγκαλιαζω: μια λεξη ή κατι πιο σημαντικο σημερα; Οι λεξεις εχουν δυναμη, τοσο στην εννοια τους, αλλα περισσοτερο στην πραξη την εννοια αυτης. Η αγκαλια ηταν παντα σημαντικη σε δυσκολες αλλα και σε πιο ηρεμες περιοδους.

Φοβος – Απωλεια: υπαρχουν ως σκεψεις στην καθημερινοτητα σας; Οχι. Οι ασχημες ειδησεις απο το κοινωνικο μου περιβαλλον με κανουν να ειμαι ηδη ευγνωμων γι’ αυτα που εχω και να εστιασω περισσοτερο σε καταστασεις που θελω να δημιουργησω. Ειτε ειναι καλλιτεχνικες, ειτε οικονομικες, ειτε αλτρουιστικες.

Μασκα: ηρθε για να μεινει; Τιποτα αρνητικο, (εαν το βλεπει καποιος αρνητικο) δε μενει για παντα. Προσοχη, υπομονη και προσαρμογη.

Καλλιτεχνης: “υπαρχει ελπις” επιβιωσης για το αυριο; Με σωστες κινησεις, με σωστους ανθρωπους φυσικα και υπαρχει. Το διαδυκτιο ειναι ενα πολυ καλο μεγαλο μεσο για, οχι μονο για την επιβιωση των καλλιτεχνων, αλλα και την ευημερια τους.

Μουσεια, Gallery, Θεατρα, Μουσικες Σκηνες: Ανοιχτα, κλειστα, με λιγα ατομα ή με κανονικη λειτουργια; Τι προτεινετε; Αρκετοι καλλιτεχνες εχουν «χτυπηθει» οικονομικα απο το κλεισιμο των Θεατρων και των μουσικων σκηνων. Εαν και εφοσον διευθετηθουν καποιες επαρκεις, οικονομικες βοηθειες απο τους αντιστιχους κρατικους φορεις, για τους ελευθερους επαγγελματιες καλλιτεχνες, ας μεινουν κλειστα. Ειδαλλως, μονο και αν μειωθουν τα κρουσματα του Ιου, να ειναι ανοιχτα εφοσον τηρουνται αυστηρα τα δεδομενα ασφαλειας.

Ποιο ειναι το δικο σας αντιδοτο στο αγνωστο αυριο; Προσαρμογη, δημιουργια, καταγραφη στοχων και μακρο-υπομονη.

Ενα μηνυμα σας για τους αναγνωστες του polismagazino.gr; Να ειναι ευγνωμων για τις καταστασεις που θεωρουν δεδομενες και επειτα, να μην σταματησουν ποτε να οραματιζονται. Ποτε.