“Ραβιόλες με μοσχάρι μαδητό, σάλτσα σαν μαρζάνο και γιαουρτιού με λάιμ”

Φτιάξτε τα δικά σας ραβιόλια βήμα βήμα.
Υλικά για 30 – 40 τεμ:
Για τη ζύμη:
800 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ αλεύρι καλαμποκίσιο
50 γρ μαγιά
100 ml ηλιέλαιο
300 ml νερό χλιαρό
Για τη γέμιση:
1 κιλό στηθοπλευρά μόσχου
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 κλωνάρι σέλερυ
Αλάτι πιπέρι
1 ποτήρι κρασί
1 φύλλο δάφνης
Λίγο ελαιόλαδο
150 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
1 – 2 αυγά
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Εκτέλεση:
Για τη ζύμη:
Μέσα σε ένα ζυμωτήρι ρίχνουμε όλα τα υλικά για την ζύμη εκτός από το νερό και τη μαγιά που ρίχνουμε λίγο λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το ζυμάρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα περίπου.
Έπειτα με ένα πλάστη το ανοίγουμε σε φύλλο περίπου μισό χιλιοστό και με τη βοήθεια ενός κουπ- πας κόβουμε περίπου 30-40 κομμάτια ζύμης για να τα γεμίσουμε με τη γέμιση.
Για τη γέμιση:
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και περνάμε το σκόρδο από το μούλτι.
Μαρινάρουμε την στηθοπλευρά μόσχου με τα λαχανικά, το αλατοπίπερο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρασί, το τοποθετούμε σε ένα ταψί, το κλείνουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 140° για 4 ώρες περίπου.
Μόλις κρυώσει το μαδάμε με το χέρι και προσθέτουμε τα αυγά, το κεφαλοτύρι και αν χρειαστεί αλατοπίπερο.
Στη συνέχεια γεμίζουμε τα πιτάκια με την φάρσα και στο ένωμα βάζουμε λίγο νερό για να κολλήσει καλά.
Τηγανίζουμε στους 180° για 5-6 λεπτά.
Σερβίρουμε με τη σάλτσα σαν μαρζάνο* και τη σάλτσα γιαουρτιού με λάιμ**
* Σάλτσα σαν μαρζάνο.
Υλικά:
4 – 5 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες χωρίς τα σπόρια
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
1/2 μάτσο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
100 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά ζάχαρη
100 ml λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τα σωτάρουμε μέχρι να ξανθίνουν, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσει για μία με μιάμιση ώρα περίπου.
Τέλος προσθέτουμε το βασιλικό και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
Για πιο ωραία υφή το περνάμε από το μούλτι και μετά από σίτα.
** Σάλτσα γιαουρτιού με λάιμ.
Υλικά:
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
2 – 3 λάιμ το χυμό και το ξύσμα
100 ml ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής για να σερβίρουμε.
Tip για την παραπάνω συνταγή:
Μπορείτε να κάνετε την γέμιση της επιλογής σας με κιμά, ανθότυρο, μυρωδικά…