Αθηνά Βέρμη: “Δεν υπάρχει επιτυχία χωρίς αποτυχίες… και το αντίστροφο”

Ποια είναι η πρώτη σας μουσική ανάμνηση;

Όλες οι αναμνήσεις μου ξεκινούν από το σπίτι μου. Εκεί όπου καθημερινά άκουγα τον πατέρα μου να μελετάει μπουζούκι και ίσως άθελά μου, μελετούσα κι εγώ μαζί με αυτόν, πολλά απ’τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας. Η πιο έντονη ανάμνηση απ’όλες βέβαια τοποθετείται στο 2001, όπου σε ηλικία 8 ετών, ζήτησα από τον πατέρα μου, σε ένα γεμάτο κόσμο μαγαζί της πόλης μου, να τραγουδήσω το “ Τι σου κανα και πίνεις”, που μόλις είχε επανεκτελέσει η Μελίνα Ασλανίδου σε μουσική Μίμη Πλέσσα και στίχου Λευτέρη ΠΑπαδόπουλου. Νομίζω πως τότε κατέστησα ξεκάθαρο στους γονείς μου τι ήθελα να γίνω στη ζωή μου!

Με ποιόν μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής;

Με το Μανώλη Καραντίνη!

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές;

Μέχρι στιγμής έχω καταφέρει να μείνω πιστή στο στόχο μου, ο οποίος υπήρξε εξαρχής να κάνω σταθερά ανοδικά βήματα, έχοντας έμπνευση, αγάπη και σεβασμό για τη δουλειά μου αλλά και εξαιρετικούς συνεργάτες και φίλους να με περιβάλλουν.
Στη μέχρι σήμερα πορεία μου φυσικά υπήρξαν τόσο θετικές, όσο και αρνητικές επιρροές! Το μοναδικό ζητούμενο για μένα είναι μέσα και από τις δυο περιπτώσεις να είμαι σε θέση να αναγνωρίσω τα στοιχεία αυτά που θα με καταστήσουν ωριμότερη, να τα αφομοιώσω και να προχωρήσω παρακάτω.

Σας τρομάζει η επιτυχία ή η αποτυχία;

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει επιτυχία χωρίς αποτυχίες και το αντίστροφο! Το σημαντικό είναι να παραμένει κανείς ο εαυτός του σε κάθε περίπτωση!

Ποια είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show;

Είναι ένας έξυπνος και άμεσος τρόπος να επικοινωνήσει κανείς τη δουλειά και την προσωπικότητά του σε ένα ευρύτερο κοινό. Το παιχνίδι παίζεται στο μετά! Τι θα καταφέρεις να προσφέρεις στο κοινό που απέκτησες μετά από αυτό.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε;

Όνειρο ζωής για εμένα είναι να βρεθώ επί σκηνής με την αγαπημένη μου τραγουδίστρια, τη Γλυκερία! Φέτος είχα την τύχη να έρθω ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό το όνειρο συμμετέχοντας στο δίσκο “Νανουρίσματα” σε μουσική Παναγιώτη Γιατράκου και στίχους Χρύσας Σκοπελίτου και Ιωάννη Πάττα μαζί με αγαπημένους καλλιτέχνες όπως η Γλυκερία, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κα.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια;

Αρχικά ετοιμάζω το πρώτο προσωπικό μου τραγούδι σε μουσική Απόστολου Μαλλιά και στίχους Τέρπανδρου, ένα κατά βάσει λαϊκό τραγούδι, με πολύ παραδοσιακό ηχόχρωμα και σημερινό “ήχο”.
Όσο για τις live εμφανίσεις μου είναι πολλά αυτά που συζητιούνται για το φετινό χειμώνα, για τα οποία μπορείτε να ενημερώνεστε μέσα από τα προσωπικά μου προφίλ στα Social Media!

Αυτό που μπορώ να σας κοινοποιήσω αυτή τη στιγμή είναι η συμμετοχή μου στην πρεμιέρα της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος για τα παιδιά του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο, υπό τη διεύθυνση του Ε. Αραμπατζή στις 30 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Βιογραφικό.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νάουσα της Ημαθίας. Σπούδασε κλασσικό τραγούδι με καθηγήτρια τη Μιρέλα Λύκα ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα πιάνου δίπλα στη Γιουνόνα Ταβλαρίδου. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ.

Σε πολύ νεαρή ηλικία συμμετείχε σε διάφορες εκδηλώσεις τόσο στη πόλη της, όσο και στην πόλη της Βέροιας όπως στο «Rock Festival» και «2ο Φεστιβάλ Αλιάκμονα», με διάφορα συγκροτήματα από τη βόρειο Ελλάδα.

Υπήρξε μέλος της ΦΕΝ (Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας) ως σολίστ στο τραγούδι, πραγματοποιώντας συναυλίες στην πόλη της Νάουσας, καθώς και στη Θεσσαλονίκη, σε χώρους όπως: Η Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., το Συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στα πλαίσια των 5ου και 6ου Διεθνών Φεστιβάλ Φιλαρμονικών – Χορωδιών – Ορχηστρών, καθώς και στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού τον Αύγουστο του 2012 και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Συμμετέχει με τοπικό συγκρότημα ως Support Αct στην Αναστασία Μουτσάτσου σε μια εμφάνισή της στη μουσική σκηνή «Ονειρογραφία» στη Βέροια, ενώ την ίδια χρονιά συνεργάζεται με τους Ζάκκα Ηρακλή, Wastor Αχιλλέα και Δρογκάρη Βασίλη, μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής του Σταύρου Ξαρχάκου.
Το έτος 2013 ξεκινάει η συνεργασία της με τον Μαέστρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαμίας, Δημήτριο Μαντά και συμμετέχει με την ορχήστρα στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών, στη Σίνδο.

Παράλληλα συνεργάζεται με τον τραγουδοποιό Κώστα Καλδάρα και τον Ιανουάριο του 2014 γίνεται μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος και συμμετέχει σε φιλανθρωπικές συναυλίες που πραγματοποιεί η ΣΟΝΕ, υπό τη Διεύθυνση του κ. Ευάγγελου Αραμπατζή στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Το Μάιο του 2015 συμπράττει με τον Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη στη συναυλία «Τα τραγούδια της ψυχής μόνο όταν τα μοιράζεσαι υπάρχουν» και τον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους στη συναυλία «Μ’ ένα μύθο θα σας πω θύμησες παλιές», με καλεσμένο τον Μανώλη Μητσιά.
To 2016 εμφανίζετε με το συγκρότημα του Γιάννη Γεωργιλά στη φιλανθρωπική εκδήλωση “Rocking Altsheimer”, που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και παράλληλα συμμετέχει στην παράσταση “ Επί τω λυρικώτερον” με καλεσμένο τον βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπουλο, αλλα και στην παράσταση “Απο Ανατολή σε Δύση” σε Κιλκίς και Χαλκιδική δίπλα στη Dilek Koc, το Χρήστο Χαλκιά, το Μάνο Αχαλινωτόπουλο και τον Κώστα Φαλκώνη και μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών.
Ως κάτοικος Αθηνών πραγματοποιεί live εμφανίσεις σε διάφορους χώρους της πόλης και συμπράττει με τον Κώστα Μακεδόνα σε συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδος.
Τέλος το 2019 κάνει την πρώτη της δισκογραφική εμφάνιση στο δίσκο” Νανουρίσματα” σε μουσική Παναγιώτη Γιατράκου και στίχους Χ. Σκοπελίτου και Ι. Πάττα, όπου συμμετέχουν καταξιωμένοι τραγουδιστές μεταξύ των οποίων η Γλυκερία, ο Γ. Κότσιρας, η Μ. Ασλανίδου κ.α. και παράλληλα συμμετέχει στην παράσταση “Πόντος Σταύρωση και Μνήμη” για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώδειο.