Έφη Πολίτη Ψωΐνου: “μ’ εκφράζουν απόλυτα οι λέξεις: Ελευθερία,  Φαντασία, Δημιουργία”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε;

Ξεκίνησα να ζωγραφίζω από όταν ήμουν παιδί, με επιρροές από την μητέρα μουκαι αργότερα παρακολουθόντας και θαυμάζοντας έργα μεγάλων ζωγράφων.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Πιστεύω πως καλλιτέχνης γεννιέσαι.
Γιατί υπάρχει η ανάγκη του πάθους για την τέχνη, η ψυχική ανάγκη που πηγάζει έμφυτα και το γονίδιο. Και ως εξέλιξη του καλλιτέχνη χρειάζεται κ η σπουδή.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Με εκφράζουν απόλυτα οι λέξεις: Ελευθερία, Φαντασία, Δημιουργία.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Ναι, τη νιώθω έντονα.
Ορμόμενη από τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος και απο την ανάγκη να εκφραστώ. Δεν μπορώ διαφορετικά να δημιουργήσω.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Είμαι καλλιτέχνης των χρωμάτων ως αισιοδοξία και βγάζω συναισθήματα.
Με την τέχνη μου νιώθω μια εσωτερική γαλήνη και μια προσφορά σε ανθρώπους που αγαπάνε την ζωγραφική.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Ετοιμάζω μια ατομική έκθεση με θέμα την θάλασσα που τόσο αγαπάμε. Στις 6- 8 Σεπτεμβρίου στο Γυάλινο εκθεσιακό Κέντρο στην Βάρκιζα.
Επίσης ζωγραφίζουμε παρέα με παιδιά που αγαπάνε την ζωγραφική.

Βιογραφικό.

Η Έφη Πολίτη Ψωΐνου έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στην Γλυφάδα και μένει στην Βάρη με καταγωγή από την Αρεόπολη Μάνης. Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα ως σχεδιάστρια σε αρχιτεκτονικό γραφείο αλλά η ροπή της για την τέχνη την οδήγησε να την καλλιεργήσει με μαθήματα ζωγραφικής. Η γοητεία της δημιουργίας με χρώματα των βιωμάτων και των συναισθημάτων της την συνεπήρε. Αγαπημένες εικόνες έμπνευσης του καλλιτεχνικού ταξιδιού της η παιδικότητα και οι αναμνήσεις της, η καθημερινότητα και η αλλοτρίωσή της προς στον αισιόδοξο δρόμο, η μουσική, η μεγάλη της αγάπη η θάλασσα και τέλος η Μάνη της καρδιάς της.

Έχει εκθέσει 6 συνεχόμενες χρονιές στο Γυάλινο Εκθεσιακό Κέντρο Βάρκιζας. Τον Ιανουάριο του 2016 έλαβε μέρος σε διαδικτυακό διαγωνισμό με ένα έργο της για το εικαστικό ημερολόγιο 2016 του Art Kolonaki με διάκριση και έπαινο. Έλαβε μέρος στην έκθεση ζωγραφικής στον πολυχώρο The Cube στην Αθήνα. Παρουσίαζε συχνά έργα της στον πολυχώρο Άλικο στου Ψυρρή. Τελευταία της συμμετοχή ήταν σε ομαδική έκθεση στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας.

Έχει στο ενεργητικό της 3 ατομικές εκθέσεις.

Έχει βαθιά εθελοντική συνείδηση και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε πρωτοβουλίες ιδιωτών – ιδρυμάτων που έχουν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ανθρώπων – κοινοτήτων.
Η αγάπη της για την ζωγραφική,έχει περάσει σε παιδιά που έχουν διάθεση να ζωγραφίζουν.
Κλείνοντας όπως λέει η ίδια “Είναι όμορφο να αποτυπώνεις φαντασία, συναισθήματα, να δίνεις ζωή κ να γεμίζεις χρώματα έναν λευκό καμβά”.